Meny

I støv og aske

Serie: Hanne Wilhelmsen 10

Dette er Holts andre krim med det nye radarparet Henrik Holme og Hanne Wilhelmsen. De fungerer utmerket sammen.

, Dagbladet
Hanne Wilhelmsen er tilbake i tospann med Henrik Holme. Sammen løfter de leseopplevelsen til nye høyder! Anne Holts nye krimroman I støv og aske er den siste med Hanne, så den må du få med deg. Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Marius Aronsen, publikasjonsansvarlig ved Munchmuseet

Jonas har sonet ferdig for et drap han sier seg uskyldig i. Soningen tok han i stillhet for noe helt annet. Nå vil han hevne datteren han mistet for mange år siden.

Tidligere politietterforsker Kjell Bonsaksen er en tilfreds mann på de fleste av livets områder - men én sak har alltid plaget ham. Han tropper opp på kontoret til Henrik Holme, Hanne Wilhelmsens eneste kollega i Politiets avdeling for uløste saker. Før Bonsaksen går av, vil han gi Holme permen med saken som «har ligget som en stein i skoa» hans siden 2004. Den gjelder Jonas Abrahamsen, som sonet åtte år for drapet på sin ekskone. Han tok dommen med stoisk ro, benektet all skyld, men han anket aldri. Bonsaksen har en ubehagelig følelse av at Jonas kanskje var uskyldig.

Verdens mest ryddige offer
Henrik blir interessert i saken og begynner en forsiktig undersøkelse. Raskt stiller han spørsmål om hvorfor huset til ekskona var ekstremt strøkent før hun døde? Hvorfor ryddet hun ut livet sitt? Henrik får ikke noen respons hos Hanne Wilhelmsen. Hun blir derimot svært interessert i selvmordet til den profilerte anti-islamisten som blogget under navnet Iselin Havørn. Hennes egentlige identitet hadde nylig blitt avslørt og hun hadde blitt utsatt for et enormt mediekjør. Men var det nok til at hun skulle ta sitt eget liv? Sakene regnes som opplagte og løste. Wilhelmsen og Holme har ikke noe med å etterforske dem, så de må snoke seg til den informasjonen de kan få. Henrik må gjøre undersøkelser han strengt tatt ikke har lov til, og Hanne blir enda sikrere på Iselin ikke begikk selvmord.

Alt henger sammen
Dermed har de noe som kan se ut som en drapssak som kanskje kan var et selvmord og et selvmord som muligens er et drap. To saker som de egentlig skal ligge langt unna. Samtidig samler politi og media all oppmerksomhet rundt en barnekidnapping. Det er et stort lerret Holt spenner opp denne gangen. Plottet går sine irrganger, men spinner sikkert mot en samlende løsning. Legg forresten merke til at Wilhelmsen forteller Holme at han burde vite at i krimlitteraturen henger alt sammen. Og det er en regel Anne Holt holder i hevd - med 20 i stilkarakter.

Klok og underholdende spenningsroman
Anne Holt er en av landets mest ambisiøse krimforfattere. Det er lite forsiktighet å spore i valg av temaer. Foruten det bibelske gir hun noen ramsalte skildringer av både alternativmiljøer og innvandringsfiendtlige grupperinger. Men uansett hvilke tema Holt borer seg ned i, turnerer hun dem nennsomt. Når hun skriver om noe, er det fordi det engasjerer henne. Det ligger mye undring i romanen, men også god forståelse av samfunnet vi lever i. Man føler at man blir litt klokere av å lese I støv og aske. Og det er et virkelig hederstegn for en underholdende spenningsroman.

 

Fakta

Medlemsblad

 

Lystfortelleren

Anmeldelser

Dette er Holts andre krim med det nye radarparet Henrik Holme og Hanne Wilhelmsen. De fungerer utmerket sammen.

, Dagbladet

... en vellykket og forfriskende Anne Holt-utgivelse.

, Aftenposten