Min side Kundeservice Bli medlem

Løgnere

en Kajsa Coren-krim

Trude Teige bruker krimsjangeren til å løfte fram det som er skakt i samfunnet. I Løgnere er temaet overgrep og hva det gjør med et menneske.

Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Et ødelagt liv

Kajsa Corens venninne Anki blir voldtatt i sitt eget hjem, og Kajsa blir dratt inn i etterforskningen da hun bestemmer seg for å lage en dokumentar om Anki. Men så forsvinner Anki.

Han står i skyggen av hagens store lønnetre. Det er sent, det er mørkt, og det er lett å se inn gjennom vinduene i huset, følge med på kvinnen som gjør seg klar for senga. Til slutt er det kun lys på soverommet, så blir også det slokket. Han tar på seg finlandshette og hansker, finner fram dirken og er raskt innenfor.

Voldtekten
Anki Ulstein blir voldtatt hjemme i sitt eget hus den natta, og hun kan ikke gi noen god beskrivelse av gjerningspersonen, til tross for at han badet henne i badekaret etter ugjerningen. Etterforsker Karsten Kjølås blir satt på saken. Karsten er samboer med Kajsa Coren, og det viser seg at Kajsa og Anki kjenner hverandre fra journalisthøyskolen. Anki har har en historie med angst og depresjon, og hun er sterkt plaget av smerter i magen, noe som legene ikke har funnet ut av. Men piller har de forsynt henne med. I medisinskapet finner Karsten et arsenal av vanedannende medisiner. Er Anki til å stole på? Hun virker ofte sterkt ruset.

Anki har nylig flyttet inn i barndomshjemmet der hun bodde med foreldrene. Moren Astrid forsvant en morgen da Kajsa var i tenårene. Hun ble aldri funnet. Gunnar, Ankis far, er nå dement og bor på sykehjem. Kajsa lukter en  interessant historie, men det er Anki som forslår at Kajsa skal lage en dokumentar om Anki. Hun vil at Kajsa skal lage en film om et ødelagt liv.

Anki forsvinner
Det er flere voldtekter samt et drap under etterforskning, og politiet har en teori om at det dreier seg om samme gjerningsmann. Det virker som han venter i hagen og bryter seg lett inn etter leggetid, det er sett en jogger rundt tidspunktet for forbrytelsene. Han tar alltid med seg offerets truse. Alle kvinnene har profil på en datingapp.

Kajsa oppsøker Ankis far sammen med Anki for å filme dem sammen. Det er en selsom opplevelse. Kan Anki ha vært utsatt for overgrep av faren? Hun nekter for dette, hun sier faren elsket henne. Det er tydelig at Anki fortrenger mye av det som skjedde i barndommen, men har hun også fortrengt hva som skjedde med moren, Astrid? Kajsa får en følelse av at både Anki og faren vet mer enn degir uttrykk for.

En dag er Anki forsvunnet, og det er ikke mulig å komme i kontakt med henne. Kajsa Coren blir svært bekymret. Hun må finne Anki, og hun får hjelp fra uventet hold.

Trude Teige mener at krimsjangeren egner seg svært godt til å bedrive samfunnskritikk og løfte fram det som er skakt i samfunnet. Temaet i Løgnere er ulike former for overgrep. For det er mye grums i Ankis nabolag og som tyter fram som puss fra en verkebyll når etterforskerne klemmer til. Løgnere er en krim som ikke slipper taket med det første. 

Medlemsvurdering:
Inderlig spennende, men masse dialog, og spenningen henger i hvem som lyver og hvem som snakker sant. Kudos! Lur vri!

Maria Linde

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
281
ISBN
9788252593303
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
22 x 14 cm
Nr
8207224
Serie
Kajsa Coren 7

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Trude Teige (f. 1960) har gitt ut elleve romaner og to sakprosabøker. Hun debuterte i 2002 med den historiske romanen Havet syng. Oppfølgeren Lene seg mot vinden kom to år senere. Teige har til nå skrevet sju populære krimromaner om tv-journalisten Kajsa Coren, alle har vunnet mange lesere: Noen vet (2009), En hjelpende hånd (2010), Svik (2012), Jenta som sluttet å snakke (2014), Pasienten (2017) og Aldri tilgi (2019). Med sin bakgrunn som journalist bruker Trude Teige sine erfaringer til å ta opp temaer som ryster og engasjerer. Det handler ofte om svik i en eller annen form.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

S
Siri Brevig Andersson – 14.12.2022

– Spennende og vanskelig å legge fra seg

K
Karin Bø – 13.12.2022

– Spennende bok som er vanskelig å legge frå seg

M
Maria Linde – 18.09.2022

– Inderlig spennende, men masse dialog, og spenningen henger i hvem som lyver og hvem som snakker sant. Kudos! Lur vri!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Løgnere:

Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv