Min side Kundeservice Bli medlem

Mordene på Fleat House

«Ja, Lucinda Rileys store leserskare kan bare glede seg til den eneste krimboken hun skrev.»

VG

Lucinda Riley var ikke bare uhyre populær, hun var også svært produktiv. Etter hennes tragiske bortgang har sønnen funnet flere manus, blant annet Mordene på Fleat House, et klassisk britisk krimmysterium. At denne romanen nå blir utgitt, er Lucinda Rileys gave til leserne. 

Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

En bølles død

En elevs plutselige dødsfall sender sjokkbølger gjennom den eksklusive kostskolen Fleat House. Skyldtes det en ulykke, eller ...? Lucinda Riley viser at hun også kunne skrive krim når hun trollbinder leserne med dette klassiske mysteriet.

Lucinda Riley vet hvordan hun skal fenge lesernes interesse! I den fascinerende kriminalromanen Mordene på Fleat House får vi bli med inn i en engelsk overklasseverden som de fleste av oss bare kjenner fra romaner og tv-serier.  Alle elevene ved Fleat House, en privat internatskole i Norfolk, kommer fra svært møblerte hjem – men det forhindrer ikke at de blir innhentet av en rekke forferdelige hendelser.

Et plutselig dødsfall
Charlie Cavendish er født med sølvskje i munnen. Som sine foreldres eneste barn og sin mors øyensten har han aldri manglet noe. Han har en stor kameratgjeng, stadig nye kjærester og er en habil rugbyspiller. Det er et stort sjokk når han blir funnet død, med fråde i munnvikene. Det er velkjent at han hadde epilepsi, så skolens rektor er ikke i tvil om at dødsfallet er «en tragisk ulykke». 

«Ingen har noe pent å si om Charlie. Han var kjent for sitt narsissistiske vesen og sin bøllete framferd overfor svakere elever.»

Sjokket
Det lokale politiet kan likevel ikke utelukke at noe mistenkelig har skjedd, og saken fører til at den anerkjente tidligere etterforskeren Jazmine «Jazz» Hunter kommer tilbake til politiet. Noe motvillig går hun med på å  lede etterforskningen som en tjeneste for sin gamle sjef. Og idet hun begynner å stille spørsmål rundt Charlie Cavendish, blir plutselig bildet et annet. Ingen har noe pent å si om Charlie. Han var kjent for sitt narsissistiske vesen og sin bøllete framferd overfor svakere elever. Og i tillegg viser det seg at det var allment kjent at han var dødelig allergisk mot aspirin ... Dødsfallet ser mindre og mindre ut som en ulykke.

Gamle hemmeligheter
Enda et makabert funn på skolens område gjør saken til den vanskeligste drapsetterforskningen i Jazz' karriere. For Fleat House skjuler hemmeligheter som er mørkere enn Jazz og hennes team kunne ha forestilt seg. Samtidig viser det seg at arveretten til en tittel og et gods kan ha betydning for saken – men hvem er den bortkomne arvingen?

Et eventyr av en leseopplevelse
Tusenvis av norske lesere har slukt Lucinda Rileys store romanserie «De syv søstre», og mange av oss sørget da forfatteren ble revet bort av kreft så tidlig. Men heldigvis var hun en svært produktiv forfatter, og blant manusene hun etterlot seg, var Mordene på Fleat House. Den var tenkt som første bok i en planlagt serie, men dessverre vil det ikke komme flere bøker om Jazz og de andre fra Lucinda Rileys hånd. Boka blir utgitt som den foreligger, med et forord av sønnen hennes. Vi er sikre på at det vil være til stor glede for hennes mange lesere.

God bok! 

Medlemsvurdering:
Som stor fan av forfatteren fikk jeg også bekreftet at krim behersker hun bra. Verdt å lese.

Anne-Lynn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
431
ISBN
9788252592962
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The murders at Fleat House
Format
21 x 14 cm
Nr
8202044

Medlemsblad

Les forordet av Rileys sønn

Mordene på Fleat House ble skrevet ferdig allerede i 2006, men ble liggende til Lucinda Riley hadde fullført sagaen om De syv søstre. Les sønnens forord til boka her!

Kjære norske lesere!

Jeg håper du er like oppglødd som jeg selv over å sitte med en helt ny Lucinda Riley-roman i hendene. Kanskje er du en entusiastisk tilhenger av serien De syv søstre og venter ivrig på at Lucinda skal sende deg inn i et nytt, livaktig univers. Men kanskje er dette i stedet første gang du skal lese noe av det hun har skrevet, og du har latt deg friste av denne nye og spennende kriminalromanen. I så fall må jeg dessverre begynne med slutten for å sette den lesegleden du nå skal oppleve, inn i en sammenheng.

Mor var enormt stolt av dette prosjektet. Det er den eneste krimromanen hun skrev.

For dem som ikke er klar over det, kan jeg fortelle at Lucinda – min mor – døde den 11. juni 2021 som følge av kreft i spiserøret, en diagnose hun fikk i 2017. Jeg er Lucindas eldste sønn, og også hennes medforfatter (men ikke av dette prosjektet, må jeg skynde meg å tilføye). Mor og jeg skapte serien «Følgesvenner» for barn sammen, og jeg har også fått oppgaven med å ferdigstille den enorme litterære arven etter henne, ved å fullføre den åttende og siste romanen i serien De syv søstre.

På grunn av alt dette har jeg lyst til å fortelle dere hvordan Mordene på Fleat House ble til. Selv om den aldri har vært utgitt før, ble den skrevet så tidlig som i 2006. Straks de yngste barna til Lucinda hadde begynt på skolen, skrev hun tre romaner, men uten å ha noen forlegger til dem. To av dem er senere blitt utgitt og har fått en strålende mottagelse – Helenas hemmelighet og Sommerfuglrommet. Det har hele tiden vært planen hennes at også den tredje av disse romanene – den du nå skal i gang med å lese – skulle utgis så fort serien om de syv søstre var avsluttet. Når det gjelder Helenas hemmelighet og Sommerfuglrommet, gjennomgikk Lucinda dem omhyggelig før utgivelsen og foretok ganske omfattende revideringer (som enhver forfatter ville ønske å gjøre med et prosjekt som har ligget urørt i tiår). Mor har ikke hatt denne muligheten når det gjelder Mordene på Fleat House. Dermed sto jeg overfor et dilemma da vi bestemte oss for å sende denne romanen ut på markedet. Var det mitt ansvar å redigere, tilpasse og oppdatere teksten, slik hun selv ville ha ønsket å gjøre?

«Det har hele tiden vært planen hennes at også den romanen du nå skal i gang med å lese, skulle utgis så fort serien om de syv søstre var avsluttet.»

Harry Whittaker, Lucinda Rileys sønn

Etter mange overveielser kom jeg fram til at mors stemme skulle få være enerådende. Derfor er det bare foretatt et minimum av redigeringsarbeid. Den romanen du sitter med nå, er med andre ord Lucindas arbeid fra 2006. Mor var enormt stolt av dette prosjektet. Det er den eneste krimromanen hun skrev, men den lojale leserskaren hennes vil øyeblikkelig gjenkjenne hennes uovertrufne evne til å fange sted og miljø. Det vil sikkert interessere deg å vite at på det tidspunktet da boka ble skrevet, bodde familien min i nettopp det vidstrakte, mystiske landskapet som handlingen foregår i. Og den skolen i Norfolk som er beskrevet i boka, er sterkt inspirert av den skolen vi, hennes egne barn, gikk på. Heldigvis kan jeg bekrefte at det aldri foregikk noe så dramatisk i gangene i internatene der. Som man kanskje vil ha gjettet, har godt begravde hemmeligheter fra fortiden en sterk innflytelse på det som skjer i nåtiden, og vi kan glede oss over Lucindas vanlige, enestående personskildring i form av førstebetjent Jazz Hunter – jeg er overbevist om at dere vil være enige i at hun har potensial til å stå støtt som hovedperson i sin egen serie. Og det ville hun kanskje ha gjort også, i et annet liv. 

Harry Whittaker

Om forfatteren

Lucinda Riley (1966–2021) skrev sin første bok da hun var 24 år gammel. Bøkene hennes er oversatt til over 30 språk og solgt i 13 millioner eksemplarer på verdensbasis. Hun har figurert på bestselgerlistene til både New York Times og Sunday Times, og hver uke de siste fem årene har minst én av hennes bøker ligget på bestselgerlistene her hjemme. I Norge har hun solgt 1,6 millioner bøker. Lucinda Riley fikk raskt en stor leserkrets i Norge, særlig serien De syv søstre. Lucinda Riley døde 11. juni 2021 etter fire års kamp mot kreft.

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ja, Lucinda Rileys store leserskare kan bare glede seg til den eneste krimboken hun skrev.»

Guri Hjeltnes, VG

Medlemmers vurdering

S
Sara Flaaen Licius – 18.10.2023

– Spennende og lettlest, deilig bok å sluke i høstmørket!

H
Hanne Midtsund – 07.02.2023

– Feelgood krimbok!

K
Karen-Sofie Bergersen – 20.09.2022

– En av de bedre bøkene fra Riley. Fin å lese

L
L Bekkevold – 20.09.2022

– Storyen er ok, men språket er dårlig. En oppskrytt bok.

Å
Åse Manum Hesthagen – 13.08.2022

– God bok, vanskelig å legge fra seg

E
Elisabeth – 15.07.2022

– Fantastisk!

T
Tove Knutsen – 29.06.2022

– Utrolig spennende, bør leses.

A
Anne-Lynn – 29.06.2022

– Som stor fan av forfatteren fikk jeg også bekreftet at krim behersker hun bra. Verdt å lese.

E
Evelyn Duncan – 29.06.2022

– Mordene på Fleat House

A
A. Dahl – 28.06.2022

– Grei sommerlitteratur. Lettlest. Litt spesiell krimbok.

K
Kjell Gjersdal, Jernalderv. 53A, 4041 Hafrsfjord – 28.06.2022

– velskrevet og spennende bok

M
Mona B – 28.06.2022

– Synd det ikke kommer mer, for jeg tro hun bare ville skrevet bedre og bedre i denne sjangeren!

H
Heidi Schanke – 28.06.2022

– Mordene på Fleat House

Ø
Øystein – 14.06.2022

– Nok en strålende bok fra Lucinda. Det er bare til å kaste seg på, du vil ikke angre.

E
Elna – 04.05.2022

– Fedrenes misgjerninger

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mordene på Fleat House:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Sekten

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv