Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Økseskipet

«Det lar seg glimrende gjøre å la internasjonalt høyspente konfrontasjoner utspille seg ved den jyske vestkysten.»

Keld Nissen, Berlingske Tidende

Politietterforsker Nina Portland har vanskelig for å gi slipp på en sak fra hennes første år i politiet: en russisk sjømann ble beskyldt for å ha myrdet mannskapet om bord på et skip som ble funnet drivende rundt i Nordsjøen, men ble frikjent på grunn av manglende bevis. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Politietterforsker Nina Portland har vanskelig for å gi slipp på en sak fra hennes første år i politiet: en russisk sjømann ble beskyldt for å ha myrdet mannskapet om bord på et skip som ble funnet drivende rundt i Nordsjøen, men ble frikjent på grunn av manglende bevis.
Nina bestemmer seg for selv å gjenoppta og løse den gamle saken, noe som får alarmklokkene til å ringe både hos britisk sikkerhetspoliti, islamistiske fundamentalister og russisk mafia. Den private etterforskningen tar henne først ut i det estiske vinterlandskapet og deretter til London og Skottland, før hun ender hjemme i Esbjerg igjen. Nina, som er alenemor til en ti år gammel sønn, er sårbar overfor fortidens livsfarlige løgner og hemmeligheter som kommer til overflaten.

Og plutselig er det for sent å trekke seg tilbake ...

Medlemsvurdering:
Fra forfatteren av OXEN-serien kommer denne første romanen i serien med Nina Portland. Hun er politietterforsker i den vestjyske byen Esbjerg, og som sjøfartsby er Esbjerg forbundet med hele verden. Et skip med døde besetningsmedlemmer driver i Nordsjøen. Noen dager senere blir den eneste overlevende funnet med 60 000 D-mark på seg i en livbåt. Har han tatt livet av de andre og prøvd å stikke av? 'Økseskipet' har internasjonale forgreininger til russisk mafia, våpensmugling til Midtøsten, britisk etterretning og terroraksjoner i Esbjerg. Nina Portland har luft under vingene!

Harry Klein

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203366406
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Økseskibet
Serie
Nina Portland-serien 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det lar seg glimrende gjøre å la internasjonalt høyspente konfrontasjoner utspille seg ved den jyske vestkysten.»

Keld Nissen, Berlingske Tidende

«I stedet for nattesøvn har jeg fått en krimopplevelse som lyser sterkere enn septembersola.»

Fyens Stiftstidende

«En thriller som lever opp til forventningene. Jensen har slått til igjen.»

Ekstra Bladet

Medlemmers vurdering

G
Gro – 18.10.2022

– Økseskipet

G
Gro – 18.10.2022

– Økseskipet

G
Gøril Hagelund – 01.06.2021

– Kjedelig

K
Kari Blilie – 01.06.2021

– Ikke i nærheten av Oxen, men grei nok.

H
Harry Klein – 15.03.2021

– Fra forfatteren av OXEN-serien kommer denne første romanen i serien med Nina Portland. Hun er politietterforsker i den vestjyske byen Esbjerg, og som sjøfartsby er Esbjerg forbundet med hele verden. Et skip med døde besetningsmedlemmer driver i Nordsjøen. Noen dager senere blir den eneste overlevende funnet med 60 000 D-mark på seg i en livbåt. Har han tatt livet av de andre og prøvd å stikke av? 'Økseskipet' har internasjonale forgreininger til russisk mafia, våpensmugling til Midtøsten, britisk etterretning og terroraksjoner i Esbjerg. Nina Portland har luft under vingene!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Økseskipet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv