Min side Kundeservice Bli medlem

Økseskipet

«Det lar seg glimrende gjøre å la internasjonalt høyspente konfrontasjoner utspille seg ved den jyske vestkysten.»

Berlingske Tidende

Politietterforsker Nina Portland klarer ikke å slippe taket i en gammel sak og fortsetter etterforskningen på si. Det skal få store konsekvenser.

Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Dødsskipets siste seilas

Politietterforsker Nina Portland klarer ikke å slippe taket i en gammel sak og fortsetter etterforskningen på si. Det skal få store konsekvenser.

I Nordsjøen, like utenfor Danmark, ble det i 1993 oppdaget et drivende skip. Alle om bord var døde, myrdet med øks. Bare en overlevende ble funnet, flytende i en livbåt. Han ble øyeblikkelig arrestert. Den russiske sjømannen Vitalij Romanjuk gikk likevel fri på grunn av manglende bevis, men Nina klarer ikke å la saken ligge. Var virkelig Romanjuk skyldig? Og hvis han ikke var det, hva var det da som skjedde om bord på MS Ursula?

Seminar med mening
Da en delegasjon fra det danske politiet skal på seminar til Estland, ser Nina sitt snitt til å få tak i noen personer som kanskje sitter på informasjon om spøkelsesskipet. Hun er fast bestemt på å løse den gamle saken, men det er mye hun ikke vet. Mens hun tråler havna og gamlebyen i Tallinn, ringer alarmklokkene både hos britisk sikkerhetspoliti, islamistiske fundamentalister og russisk mafia. Uten at hun vet det har Nina satt i gang hendelser som er langt større enn hun selv rår med.

Kappløp om sannheten
Den private etterforskningen tar henne først ut i det estiske vinterlandskapet og deretter til London og Skottland, før hun ender hjemme i Esbjerg igjen. Nina, som er alenemor til en ti år gammel sønn, er sårbar overfor fortidens livsfarlige løgner og hemmeligheter som kommer til overflaten. Av og til er sannheten et definisjonsspørsmål … og plutselig er det for sent å trekke seg tilbake.

Inspirert av en sann historie
Økseskipet er delvis inspirert av en virkelig drapssak. I 1993 ble det tyske kystskipet Bärbel funnet flytende i Nordsjøen. Om bord ble fem besetningsmedlemmer funnet døde, drept med øks. Denne mildest talt oppsiktsvekkende saken fenget interessen til Jens Henrik Jensen, som har spunnet videre på hva som kan ligge bak en slik udåd. 

 

Medlemsvurdering:
Fra forfatteren av OXEN-serien kommer denne første romanen i serien med Nina Portland. Hun er politietterforsker i den vestjyske byen Esbjerg, og som sjøfartsby er Esbjerg forbundet med hele verden. Et skip med døde besetningsmedlemmer driver i Nordsjøen. Noen dager senere blir den eneste overlevende funnet med 60 000 D-mark på seg i en livbåt. Har han tatt livet av de andre og prøvd å stikke av? 'Økseskipet' har internasjonale forgreininger til russisk mafia, våpensmugling til Midtøsten, britisk etterretning og terroraksjoner i Esbjerg. Nina Portland har luft under vingene!

Harry Klein

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
447
ISBN
9788252592047
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Økseskibet
Format
21 x 14 cm
Nr
8182035
Serie
Nina Portland-serien 1

Medlemsblad

Om forfatteren

JENS HENRIK JENSEN (f. 1963), forfatter og journalist, debuterte med thrilleren Wienerringen i 1997, og slo for alvor igjennom med Kazanskitrilogien. I 2012 kom Hengte hunder, første bind i serien om Oxen. Jensen ble hedret med Krimimessens Publikumspris i 2017.

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det lar seg glimrende gjøre å la internasjonalt høyspente konfrontasjoner utspille seg ved den jyske vestkysten.»

Keld Nissen, Berlingske Tidende

«I stedet for nattesøvn har jeg fått en krimopplevelse som lyser sterkere enn septembersola.»

Fyens Stiftstidende

«En thriller som lever opp til forventningene. Jensen har slått til igjen.»

Ekstra Bladet

Medlemmers vurdering

G
Gro – 18.10.2022

– Økseskipet

G
Gro – 18.10.2022

– Økseskipet

G
Gøril Hagelund – 01.06.2021

– Kjedelig

K
Kari Blilie – 01.06.2021

– Ikke i nærheten av Oxen, men grei nok.

H
Harry Klein – 15.03.2021

– Fra forfatteren av OXEN-serien kommer denne første romanen i serien med Nina Portland. Hun er politietterforsker i den vestjyske byen Esbjerg, og som sjøfartsby er Esbjerg forbundet med hele verden. Et skip med døde besetningsmedlemmer driver i Nordsjøen. Noen dager senere blir den eneste overlevende funnet med 60 000 D-mark på seg i en livbåt. Har han tatt livet av de andre og prøvd å stikke av? 'Økseskipet' har internasjonale forgreininger til russisk mafia, våpensmugling til Midtøsten, britisk etterretning og terroraksjoner i Esbjerg. Nina Portland har luft under vingene!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Økseskipet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv