Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Offerdyr

«Krimekspert og ekspoliti Hanne Kristin Rohde har levert sin beste kriminalroman med ‘Offerdyr’»

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Når advokat Mikael Andersen finner en ung, død og naken mann - bare ikledd pels - i ektesengen, tror han straks at det må være konas elsker. Men psykiater Nina Berle blir tilsynelatende like paff som ektemannen. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Advokat Mikael Andersen kommer hjem og finner en ung, død og naken mann - kun ikledd pels - i ektesengen. Han tror straks at det må være konas elsker. Men kona, psykiater Nina Berle, blir tilsynelatende like paff som ektemannen. Hvem er den unge mannen, og hvorfor ligger han i deres seng? Og hvordan døde han? Kroppen har ingen synlige skader. 

I dannede kretser
Hele scenariet virker uforklarlig. Kun pelsen som den drepte har på seg, synes å tilby noe som likner et spor. Politiet retter oppmerksomheten mot ekteparet som fant den døde, hvorfor havnet den døde hjemme hos dem? Nina Berle er ingen hvem som helst. Hun er søsteren til landbruksminister Jakob Berle, en tidligere pelsdyroppdretter, og familien driver fremdeles en pelsfarm med god avkastning. Landbruksminister Berle er dessuten homofil, men er oppsatt på å holde det skjult for offentligheten. Ministerens bånd til saken gjør etterforskningen politisk problematisk, og Wilma og teamet hennes blir nødt til å tenke utenfor boksen. 

Dyrevern med komplikasjoner
Wilma kjenner også presset på hjemmebane. Sønnen Birk er dyrevernaktivist og jobber som frivillig i NOAH. Mens etterforskningen pågår, blir han arrestert i forbindelse med ulovlig filming på Berles pelsfarm, og Wilma blir både irritert og bekymret over sønnens heftige engasjement. Samtidig kjenner hun på stoltheten over at sønnen er blitt så voksen og selvstendig, bare han nå ikke går for langt. 

Om ikke løgnene dreper deg, vil sannheten gjøre det 
Wilma og de andre etterforskerne gir seg ikke og vil komme til bunns i denne merkelige saken. Da de begynner å grave litt bakover i tid, tar saken en ny vending. Wilma og hennes mest betrodde medarbeider, Bjarne Larsen, må både trå varsomt og grave dypt for å finne sammenhengene. Leserne henger spent med fra side til side. Vi heier på Wilma og stoler på at hun kommer til å løse flokene. 

Samfunnskritikk og spenning
Hanne Kristin Rohde skriver alltid om tematikk som opptar henne. I Offerdyr handler det på mange måter om makt - både den makten som gjør at enkelte mennesker kan ta seg til rette i samfunnet og i rettssystemet, men også den makten mennesker har over umælende vesener, som rever og mink. Mellom linjene dirrer harmen, og vi følger henne gjerne. Det er lite som kan måle seg med et godt fall fra maktens tinder! Fest sikkerhetsbeltet når du rigger deg til i godstolen, her er det mange halsbrekkende tvister, det er bare å henge med! 

 

Medlemsvurdering:
Som alle bøkene til Rhode, er denne spennende med en historie som fenger. En bok det er vanskelig å legge fra seg. Elsker Wilma Lind - flott figur !!!

Liv

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
377
ISBN
9788248921837
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
22 x 14 cm
Nr
8123837
Serie
Wilma Lind 4

Utdrag

 

En brennende sjel. Intervju

En brennende sjel

Hanne Kristin Rohde. Foto:  hannekristinrohde.no

Hanne Kristin Rohde brenner for de svakeste i samfunnet. Det bærer bøkene om politietterforsker Wilma Lind preg av. Vi har snakket med Rohde om en av hennes hjertesaker. 

Intervju: Hilde Røer Johnsrud 

- Du har tidligere skrevet om migrantbarn som forsvinner uten at samfunnet klarer å hjelpe dem. Denne gangen danner pelsdyroppdrett bakteppe for Offerdyr. Hvor viktig for deg er det å bruke hendelser fra virkeligheten i bøkene dine? 

- Å peke på områder i samfunnet som ikke fungerer tilfredstillende, er en vesentlig del av driveren min. Vi bor i et så flott land. Vi har stønadsordninger og velferdsordninger, skole og helsevesen som i store trekk fungerer svært godt. Likevel så jeg som politi - og ser jo fortsatt gjennom mediene - at også vi er sårbare på sentrale områder. Derfor har jeg tidligere skrevet krim om fysisk og psykisk mishandling av kvinner, asylbarn som forsvinner, ledere som setter egne interesser foran samfunnsoppdraget og nå: Pelsdyrnæringen. På mange måter er det både trist og pinlig at vi ikke greier å løfte oss atskillig på disse områdene, men ingenting er vel perfekt. Uansett er mitt ønske å oppnå en bevisstgjøring gjennom avslappende krimlesing, fordi all innsats hjelper. Også hverdagshandlingene våre skaper et bedre samfunn. Selv har jeg hengt pelskåpen innerst i skapet. Drap på pelsdyr varmer ikke i vinterkulda. 

- Du skriver om livet og arbeidet på politihuset med stor troverdighet, det gnistrer av dialogene. Savner du samspillet med kollegene? 

- Klart det. Jeg hadde praktfulle, kreative og inspirerende kollegaer, og det mellommenneskelige i disse relasjonene blir naturligvis et savn. I fiksjon må jeg selvfølgelig spisse dialogene, og jeg ser for meg flere fargerike kollegaer når jeg skriver, før jeg rister dem sammen i én karakter. Da blir dialogene levende. 

- Mange av oss kjenner deg også fra tv-programmet 'Åsted Norge'. Kan du si noe om politiets forhold til mediene? 

- Jeg håper og tror at politiets forhold til mediene i stadig større grad er i flyt mot større tillit. Da jeg tidlig på 2000-tallet fikk min første topplederjobb i Oslopolitiet, sa min leder til meg at «du må aldri stole på en journalist». Heldigvis var jeg grunnleggende uenig med vedkommende også den gangen, men jeg tror ikke denne lederen var den eneste som hadde journalistfobi. Min erfaring ble imidlertid positiv med et par unntak. Vi vil samfunnet vel, både fra politietaten og fra nyhetsmediene. Tillit og gjensidig respekt var nødvendig for meg. 

- Tror du Wilma skal delta i et liknende program? 

- Som Åsted Norge? Hehe ... ja kanskje det? Hvem vet hva Wilma kommer til å gjøre, oppleve og finne på? Hun og Bjarne er jo egentlig grenseløse i både kreativitet og måloppnåelse. Jeg må innrømme at jeg gleder meg til fortsettelsen, selv om jeg ikke akkurat nå vet hva hun finner på i neste bok. Men kjenner jeg Wilma rett, har hun gitt meg noen stikkord før sommerferien tar til. 

- Du har jo nådd et stort lesende publikum - får du mye respons fra leserne, ris og ros? 

- Responsen er rett og slett helt eventyrlig. Jeg mottar mail og meldinger på sosiale medier flere ganger i uka, folk som har trykket Wilma til sitt bryst og bare venter på neste. Eller de har opplevd noe som de gjerne vil dele, enten det er kriminalitet, eller noe de kjenner igjen fra Wilmas privatliv. Det er veldig trivelig. Dialogen med leserne gir meg påfyll og varme. Uten leserne ville ikke Wilma ligge an til å få et så langt bokliv som jeg planlegger nå. 

 

Om forfatteren

Hanne Kristin Rohde er utdannet jurist og har jobbet i politiet i 25 år, blant annet som leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. I 2014 sa hun opp sin stilling og er nå forfatter og foredragsholder på heltid. Hun har gitt ut flere krimromaner om Wilma Lind i tillegg til sakprosaboka Kjemp for alt hva du har kjært

 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Krimekspert og ekspoliti Hanne Kristin Rohde har levert sin beste kriminalroman med ‘Offerdyr’»

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

«Rohde skriver bedre og bedre. ... Som alltid er Rohde god til å skape plott, og til å legge ut creepy detaljer.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Det begynner upåklagelig. 60–70 sider ute i Hanne Kristin Rohdes fjerde krim er jeg overbevist om at det er duket for forfatterens soleklare bestenotering. Situasjoner risses raskt og presist opp. Det er snert over formuleringene.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Medlemmers vurdering

L
Liv – 25.08.2020

– Som alle bøkene til Rhode, er denne spennende med en historie som fenger. En bok det er vanskelig å legge fra seg. Elsker Wilma Lind - flott figur !!!

B
Bjørn hoenvoll – 26.05.2020

– For omstendelig, Langsom fremdrift.

i
ingrid.johansen@unn.no – 11.05.2020

– OK bok. Til tider spennende.

A
Anlaug H. Widerøe – 31.03.2020

– Offerdyr

L
Lill – 03.03.2020

– Skriver godt

G
Gitte G – 07.01.2020

– Meget bra!

N
Nina Johansen Tønjum – 16.10.2019

– Offerdyr

T
TC – 18.09.2019

– Ikke den beste boken hun har skrevet. Men ser fram til neste bok.

G
Gry Staangstad – 15.08.2018

– Offerdyr

A
Anne Th. – 06.08.2018

– Med sin bakgrunn fra politiet, har Rohde gode forutsetninger for å skrive troverdig og spennende om politiarbeid. Denne boken er allikevel mindre spennende enn de foregående, og sammenkoblingen med sønnens engasjement mot pelsdyrindustrien tar for mye plass, og det er noe ved handlingen som ikke er troverdig.

R
Rita – 01.08.2018

– Spennede krim

J
Jorunn Fossen – 01.08.2018

– Veldig god og spennende bok. Lot meg rive med.

R
Randi Mathisen – 31.07.2018

– Godt skrevet spennende bok, kan anbefales

H
Hallgeir Eikeland – 16.07.2018

– Kjempe

R
Roger Gjermundshaug – 13.07.2018

– Hanne Kristin Rhode har skaffet seg en stor tilhengerskare etter sine første kriminalromaner. Med sin bakgrunn fra Politiet har hun en innsikt som de fleste andre krimforfattere mangler. Undertegnede hører med til de som har gledet seg over Rhodes tidligere utgivelser. "Offerdyr" ble imidlertid en gedigen nedtur. Denne gangen er det pelsindustrien som står i fokus for handlingen. Wilma Lind blir trukket inn i det når sønnen involverer seg i en gruppe som driver aktiv sabotasje mot denne industrien. Hun får etter hvert stadig sterkere sympati for sønnens engasjement. Det er prisverdig av Rhode å engasjere seg i det hun oppfatter som en viktig kampsak, men som så ofte før går det galt når en krimforfatter har en åpenbar politisk agenda. I dette tilfellet går det ut over handlingen og bidrar til at jeg som leser i lange perioder mister interessen. Forhåpentligvis finner Rhode tilbake til et riktigere spor i sin neste kriminalroman.

J
Jon – 09.07.2018

– Går for mye rundt i samme spor. Dukker opp lite nytt under etterforskningen, som leseren kan finne relevant. tar seg opp mot slutten

K
Kathrine Holth Schaathun – 02.07.2018

– Har gitt opp å lese ferdig denne boka etter 143 sider. Språket er enkelt og oppramsende, handlingen hopper frem og tilbake og spenningen uteblir. Det fenger altså ikke. Har ikke lest noe av forfatteren før så jeg kan ikke sammenligne, men dette er neppe hennes beste bok.

M
MBS – 01.07.2018

– Fryktelege, klisjéaktige skildringar og heilt usannsynlege dialogar. Orka ikkje å lese ferdig.

E
Eli Førsund – 29.06.2018

– God som alltid fra Hanne Rohde

S
Solveig Thorød – 29.06.2018

– Offerdyr

I
Isabel Gaustad Solhaug – 29.06.2018

– Jeg synes den er treg i begynnelsen, men tar seg opp etter hvert

A
Aud G. Lægreid – 28.06.2018

– Den var så spennende at jeg klarte ikke å legge den fra meg. Den beste krimmen jeg har lest på lang tid.

G
Grete Omland Moe – 28.06.2018

– Spennende og velskreve

s
sissel leni sundal nærø – 28.06.2018

– Har lest tidligere utgivelser og synes ikke denne boken var like bra som de andre. ikke så underholdende og spennende.

R
Randi – 28.06.2018

– Uvanlig og spennende plott, men boken griper deg jo lenger utover du leser i den. Antar "innsiden" av politietaten gjengis noenlunde korrekt ut fra forfatterens kunnskap om dette, og det er også ganske så interessant lesing, egentlig i alle Rohde's bøker. Jeg har sansen for Wilma.

K
Kristin Kollerøs – 28.06.2018

– Offerdyr

I
Irene Merlid – 28.06.2018

– Var en bok som jeg ikke fikk noen stor leseropplevelse av. Til tider kjedelig, for mange polititekniske beskrivelser som til tider gjorde boka noe kjedelig.

L
Lynn Lønsetteig – 27.06.2018

– Veldig bra skrevet, denne var spennende fra første side

e
elisabeth – 27.06.2018

– en ny bestselger av Rohde

A
Anne Lise – 28.05.2018

– Denne boka må bare leses . Godt skrevet som vanneligvis av Hanne Kristin Rhode.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 04.04.2018

– Tidligere har Hanne Kristine Rohde tatt barnas parti. I boka Bare et barn skildret hun drap og bortføring av unge asylsøkere. I Offerdyr er det en annen svak gruppe som skaper ramme for en krimfortelling, pelsdyrene. Rohde har tidligere stått fram som en tydelig og innbitt motstander av pelsdyroppdrett så når man på de første sidene finner et nakent lik kun ikledd pels kan vi se for oss hva som kommer. Det vil si, det tror jeg ikke du kan, for en ting er at pelsdyrnæringen er involvert, men her er det langt flere som får på pelsen, denne gangen spiller Rohde nemlig på hele registeret. Eller hva sier du om en homofil landbruksminister fra Fremskrittspartiet som dessuten har tette bånd til åstedet, Wilma Linds egen sønn som er pelsdyraktivist, friske og ikke minst troverdige scener fra det aller helligste på politikammeret. Og ikke minst hvordan etterforsker man en drapssak med forgreninger inn mot personer i regjeringen med juridisk immunitet? Uten å røpe for mye, Offerdyr er en krimroman om langt mer enn pelsdyr.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Offerdyr:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ulven

Samuel Bjørk
Innbundet 
363,- 399,-

Ni liv

Emelie Schepp
Innbundet 
332,- 379,-
 

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv