illustrasjonsfoto

Pasienten

krim

Spennande og velskriven.

, Fædrelandsvennen Terningkast 5
I Pasienten avslører Trude Teige hvordan det kan få katastrofale følger dersom mennesker ikke blir behandlet med respekt og verdighet. Les mer
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-
Veil. pris: 379,- (Innbundet)

Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

PRESENTERT AV HILDE RØER JOHNSRUD, REDAKTØR

Hva skjedde egentlig den gangen atten år gamle Julia forsvant sporløst fra hjembygda på Sunnmøre? Kajsa Coren får en privat forespørsel om å grave litt i den gamle, uløste forsvinningssaken, snakke med folk i bygda på en uformell måte, og kanskje finne ut mer enn politiet gjorde i sin tid. Usikkerheten som oppsto i kjølvannet av forsvinningen har satt varige spor i den lille bygda. Går det fremdeles en morder løs i nærmiljøet?

Dikemarks møke historie
Mange år senere kaster et drap nytt lys over Julias forsvinning, men også over den lyssky virksomheten som foregikk på et nervesanatorium på hjemstedet hennes. Kajsas etterforskning av Julias forsvinning bringer henne rett inn i den nye drapsetterforskningen. Et ukjent Munchmaleri og psykiatrisk forskning spiller uventet sentrale roller. Det viser seg at Julia som barn hadde kontakt med en psykiatrisk pasient ved Dikemark sykehus som ble kalt Krøsus. Han var innlagt i over femti år, og det siste han hvisket før han døde, var illevarslende: «De dreper pasienter her» ...

Visste du at ...
I arbeidet med Pasienten sporet Teige opp en gammel historie fra virkeligheten. Krøsus var innlagt på Dikemark fra 1930-tallet helt fram til sin død over 50 år senere. Men ingen vet hvorfor han ble lagt inn, eller hvorfor han aldri fikk besøk.

Fakta

Om forfatteren

TRUDE TEIGE (f. 1960) er oversetter, journalist og forfatter. Hun har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2. Hun debuterte som forfatter i 2002, og krimromanene om TV-journalisten Kajsa Coren har vunnet mange lesere. Jenta som sluttet å snakke var nominert til Bokhandlerprisen og er solgt til Tyskland og Russland. Den historiske romane Mormor danset i regnet (2015) er inspirert av faktiske personer og hendelser og ble en suksess da den kom. Den ble også nominert til Bokhandlerprisen.

Medlemsblad

 

Krimpod: Trude Teige m. fl.

Anmeldelser

Spennande og velskriven.

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

Psykiatri på ville veier i stilren og velturnert krim (...) tilfredsstillende krim og vel så det.

, Aftenposten