Min side Kundeservice Bli medlem

Tolv utemte hester

en Hanne Wilhelmsen-roman

«Mesterlig mysterium! [...] en kompleks krim med mange sidespor som langsomt skrus sammen til et mesterlig og fascinerende mysterium hvor spenningen holdes oppe helt til siste slutt. Det er også en modig krim, og Holt introduserer et vendepunkt som gir hakeslepp. [...] Helt siden debuten har Anne Holt vært en av våre aller fremste krimforfattere, og med "Tolv utemte hester" viser hun at hun er på topp.»

Hanne Wilhelmsen i fri dressur under jakten på 'tolv utemte hester'.

Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Det er krise! Hanne Wilhelmsen er for første gang på mange år helt alene. Kona Nefis og datteren Ida bare dro. De flyttet ut av leiligheten for å slippe å være der sammen med henne. Hanne skjønner ikke hvorfor de ikke kan gå tilbake til den vanlige hverdagen, hvordan det hun har gjort kan være så uopprettelig? Den uvanlig dyktige krimetterforskeren er tilsvarende uvanlig dårlig på å lese sine nærmeste. Men den ufrivillige ensomheten gir Hanne desto større grunn til å kaste seg over en drapssak som er viktigere enn noen annen hun har jobbet med. Akkurat dette drapsofferet betydde noe helt spesielt for henne, og det er helt utålelig å tenke på at morderen er på frifot mens politiet står uten spor.


Samfunnets mørkeste kroker
Nok en gang skal Henrik Holmes nese for forbrytelser og hans grundige og utrettelige arbeidsmetode være til hjelp. Og Ebba Braut, som akkurat nå egentlig har mer enn nok med seg selv, både i redaktørjobben og på privaten, stiller opp for den krevende vennen sin. Hanne trenger virkelig all den hjelpen hun kan få både i kampen mot sine egne destruktive krefter og den mørke kroken av samfunnet der hat, forakt og overgrep næres av folk som har funnet en skremmende ‘metode’ for sitt helt spesielle prosjekt.


Snert og humor
Anne Holt skriver som alltid med snert og humor om sitt særegne persongalleri. Ingen slipper unna verken Hanne Wilhelmsens eller forfatterens skarpe observasjoner i denne sidevenderen av en krimroman. Jeg har fulgt Hanne Wilhelmsen med begeistring siden Blind gudinne suste rett inn på krimtoppen i 1993, og når jeg åpner ei ny bok, føler jeg meg litt som en av de få utvalgte som får slippe inn på den smarte og sære Hanne og hennes fine, lille flokk. Det er meg og dem, og nok et iherdig forsøk på å gjøre verden til et bittelitt mindre farlig sted. God lesning!

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
458
ISBN
9788252593921
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8217599
Serie
Hanne Wilhelmsen 12
Henrik Holme 5

Om forfatteren

Anne Holt (f. 1958) er en av våre fremste og mestselgende krimforfattere. Siden brakdebuten med Blind gudinne (1993) har hun solgt rundt ti millioner bøker på verdensbasis. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Hun har også vært nominert til den prestisjetunge amerikanske The Edgar Award, som én av bare tre skandinaver i historien. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og tv.

Holt og Wilhelmsen har 30-årsjubileum

I 1993 kom en virvelvind av en krimforfatter på banen i Norge. Anne Holt var kjent for tv-seerne fra årene som programsekretær i NRK og hadde i tillegg karriere som politifullmektig, advokat og justisminister i Thorbjørn Jaglands regjering bak seg før hun debuterte som forfatter. I Blind gudinne introduserer den slagkraftige og spissformulerte Holt norske krimlesere for politibetjent Hanne Wilhelmsen; «Hun var respektert, beundret og fortjente det alt sammen». «Imponerende av Holt», fastslår Aftenpostens anmelder. Blind gudinne ble valgt som hovedbok i Bokklubben Nye Bøker og begeistrede lesere ville ha mer. Allerede året etter fikk Holt Rivertonprisen for Salige er de som tørster.

30 år lang suksesshistorie
Anne Holt er en av landets mest solgte krimforfattere og har med sine romaner satt søkelys på en rekke tabubelagte og kritikkverdige samfunnsforhold. Flere av bøkene er filmatisert, og Holt har gjort stor suksess i utlandet. Hanne Wilhelmsen er hennes mest kjente karakter, men de senere årene har vi også stiftet bekjentskap med den kriserammede stjerneadvokaten Selma Falck og flere andre herlige hovedpersoner. I år har Holt og Wilhelmsen 30-årsjubileum! Hanne har blitt eldre og er godt etablert med kona og datteren, men i den nye boka kan man ta seg i å lure på om hun er blitt noe særlig klokere ... Selv om hun står utenfor politiet, er hun fortsatt en eksepsjonell etterforsker, men den kompromissløse Hanne får noen svært harde slag i Tolv utemte hester.

Medlemsblad

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Mesterlig mysterium! [...] en kompleks krim med mange sidespor som langsomt skrus sammen til et mesterlig og fascinerende mysterium hvor spenningen holdes oppe helt til siste slutt. Det er også en modig krim, og Holt introduserer et vendepunkt som gir hakeslepp. [...] Helt siden debuten har Anne Holt vært en av våre aller fremste krimforfattere, og med "Tolv utemte hester" viser hun at hun er på topp.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«I sin tolvte bok om Hanne Wilhelmsen er det som om Anne Holt slapper av og er mer leken og humoristisk enn tidligere ...»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Wow! Og dobbelt-wow! Anne Holt drar i gang sin tolvte Hanne Wilhelmsen-roman med et smell.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

"Tolv utemte hester" er finurlig komponert, ført i pennen av en forfatter som veit å uttrykke seg i et korthogd, svært så funksjonelt språk. Og som vanlig når Anne Holts navn står å lese på omslaget inviteres du til å bruke huet.

Arild Rønsen, Nettavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tolv utemte hester:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer
Ny!

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 429,-

Sekten

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Handlekurv