Min side Kundeservice Bli medlem

Bake kake søte

Moren til Maria, den velstående Margrethe Løvenstad, har forlatt vogna for å kjøpe brød hos bakeren. I mellomtida blir den vesle jenta borte. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

 • Les utdrag fra Bake kake søte
 • Norsk krims herligste? - Les Marius' blogg
 • Alle foreldre har kjent på angsten for å miste barnet sitt. For Margrethe Løvenstad blir marerittet virkelig på en vakker sommerdag, midt i mylderet på torget i Tønsberg. I løpet av minutter har noen tatt den seks måneder gamle datteren Maria med seg, og vogna står tom tilbake. Svend Foyn befinner seg i nærheten, og kommer til unnsetning. Han ringer politiet, og forsøker å finne barnet, men til ingen nytte. Hvordan er det mulig å stjele et barn midt i mylderet, uten at noen har sett noe?

  Politi i motbakke
  Ettersom det blir tydelig også for politiet at lille Maria verken har ruslet ut av vogna selv (hun kan ikke gå ennå), eller blitt plukket opp av slekt eller venner, blir et stort apparat satt i sving. Foreldrene hennes er nemlig svært velstående, og man er redd for at kidnappingen er økonomisk motivert. To år tidligere ble et annet barn kidnappet, og saken endte med katastrofe. Gutten som den gangen ble kidnappet ble påkjørt og drept av en politibil. Kripos er dermed sterkt motivert for revansje - men etterforskningen er også svært ensporet, og de følger ikke opp andre muligheter.

  Skjeletter i skapene
  Moren på sin side, er forståelig nok bare opptatt av å få jenta si igjen, hel og uskadd. Hun går dermed ikke til politiet når hun mottar et brev fra kidnapperen - hun går til Svend Foyn. Han var der da det skjedde, og han engasjerte seg straks i å finne Maria. Foyn starter et møysommelig arbeid med å rekonstruere hva som kan ha skjedd, hvem som kan tenkes å ha noe imot den styrtrike familien - og ikke minst, forhold innen familien selv. Som det ofte er med fine fasader: Bak dem finnes det mange skap å oppbevare skjeletter i. Maria var adoptert, og Foyn mistenker tidlig at faren, Kjell Reiten, har gått en anelse utenom de sedvanlige adopsjonsprosedyrene. I tillegg har han et ry som en damenes mann, og enkelte av damene ligger igjen som vrak i kjølvannet hans. Attpå til går forretningene hans dårlig - og det er kona som har pengene.

  Stockholm-sporet
  Et annet spor peker mot Stockholm - en bil er observert med skilter som er stjålet der. Via en av sine lyssky hacker-klienter klarer Foyn å bringe på det rene at en kvinne fra Tønsberg, bosatt i Stockholm, var i byen like før kidnappingen. Kan det være hun som har tatt Maria? Et annet spor leder ut til øde skogsområder i Enebakk utenfor Oslo. Der bor det en bitter einstøing, sviktet av foreldre, barnevern og rettsvesen. Kan han ha forsøkt å skaffe seg den økonomiske erstatningen han synes han har fortjent ved å kidnappe Maria? Svend Foyn kjenner at det knyter seg i magen når han tenker på hvor lang tid det har gått. Kan de fremdeles håpe på å finne henne i live?

  Empatisk etterforsker
  Svend Foyn utmerker seg ikke nevneverdig ved første øyekast. Han har få venner og en fraskilt kone, datteren Mari er en litt motvillig hundevakt for sanktbernhardshunden Hulda. Han unner seg noen få utskeielser, blant annet god konjakk og standsmessig kjøretøy. Jaguar, må vite. Til tross for sitt svært lite oppsiktsvekkende ytre, er det alltid en glede å sette seg ned med en nye Foyn-bok. Vi kan takke forfatter Jan Mehlum for noen glitrende timers underholdning i selskap med denne litt lurvete småbyadvokaten, med et hjerte av gull og en skarp nese for alle former for uregelmessigheter.
  God lesning!

  Detaljer

  Forlag
  Publicom
  Innbinding
  Innbundet
  Språk
  Bokmål
  Sider
  409
  ISBN
  9788292526422
  Utgave
  1. utg.
  Utgivelsesår
  2010
  Originaltittel
  Bake kake søte
  Format
  21 x 14 cm
  Nr
  9016147
  Serie
  Svend Foyn 11

  Medlemmers vurdering

  Oppdag mer

  Bøker som ligner på Bake kake søte:

  Se flere

  De som kjøpte denne kjøpte også:

  Skyldig

  Sven Petter Næss
  Innbundet 
  349,- 399,-
   
  X
  Ny!

  X

  Pascal Engman
  Paperback 
  229,-
   

  Dommen

  Jørgen Jæger
  Innbundet 
  349,- 399,-
   

  Logg inn

  Ikke medlem ennå? Registrer deg her

  Glemt medlemsnummer/passord?

  Handlekurv