Meny
Blodtåke - Thomas Enger

Blodtåke

kriminalroman

Serie: Henning Juul 3

Thomas Engers forfatterkarriere i seg selv en blitt en uvanlig, norsk krimhistorie. Allerede den første romanen, Skinndød, ble kjøpt av forlag i en rekke land før den var utgitt i Norge. I skrivende stund er Enger utgitt i 22 land. Les mer
Vår pris
199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Thomas Engers forfatterkarriere i seg selv en blitt en uvanlig, norsk krimhistorie. Allerede den første romanen, Skinndød, ble kjøpt av forlag i en rekke land før den var utgitt i Norge. I skrivende stund er Enger utgitt i 22 land. Nå kommer tredje bok med den plagede, men handlingssterke journalisten Henning Juul i hovedrollen.


Herlig hovedperson

Det engelske forlaget som kjøpte rettighetene slo til fordi de mente den kombinerte «spenningen fra de beste page-turnere, med et dypt, psykologisk portrett av den herlige karakteren Henning Juul.» Og det er en beskrivelse som absolutt treffer Blodtåke. Fortellingen starter med at en 84 år gammel dame blir funnet drept på et sykehjem i Oslo. Uvanlig nok i seg selv, men her er det ting som tyder på at ugjerningen er begått i sterk affekt. Krimjournalist Juul blir satt på saken og får raskt et godt innblikk på grunn av sin gode kontakt i politiet. Men han kommer ikke så langt med etterforskningen før han forstyrres av en stor politisk skandalesak som skaper et mediahysteri. Justisminister Trine Juul-Osmundsen er blitt anklaget for seksuell trakassering av en yngre, mannlig (men anonym) politiker. Samtidig mottar hun en trussel om at hvis hun ikke går av, skal utpresseren røpe hennes dypeste hemmeligheter. Men har hun noe å skjule, som gjør at det er bedre å gå av, stemplet som en overgriper?


En drapsmann på hevntokt

Justisministeren er Hennings søster, men de har ingen kontakt. Et sted har det skåret seg - for hele familien Juul. Henning klarer å finne søsteren der hun har gått i dekning. Hun avviser ham, men allikevel jobber Henning fram noe som gir henne en idé om hvem som er ute etter henne.


Et nytt drap finner sted, og det kobles raskt til det første. Offeret hadde vært en elev hos Erna Pedersen. Man frykter at det kan bety at flere liv er i fare. Morderen må tas snarest mulig.


Spenning med dybde

Blodtåke er en roman som aldri står stille. Men det er ikke bare handlingen som driver denne velkomponerte og flerløpede fortellingen framover. Personen Henning Juul vokser stadig sterkere fram. En europeisk anmelder mente at han tidligere er skildret med «en blanding av skrøpelighet og styrke som du ikke kan unngå å bli glad i». Hans refleksjoner og handlinger i Blodtåke bekrefter det. Og gjennom søsterens tanker får vi vite mer om Juul-familiens tragedie. Slik skaper Thomas Enger en kjapp spenningsroman - med dybde. Heng deg på nå, for spenningen stiger garantert for hver bok.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Adressa
Terningkast 5 Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Trønder-Avisa

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205451070
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 1.3 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger