Dronen

Unni Lindell har skrevet en ny krimroman med Marian Dahle! Les mer
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,- (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer 31.august

Om boka

En mann står inne i en nedlagt militærleir og sender en drone utover et mørkt skogområde. Han filmer. Klokka er 21.35, det er fredag den 16. juni, sytten grader og straks solefall. Grantoppene er brannfarget av de siste solstrålene, en skarp strek skiller det oransje fra det svartgrønne. 

Dronen kommer til en åpen plass ved et rapsjorde. Et telt viser seg plutselig på droneskjermen. Det står på nøyaktig samme plass som der en kvinne ble knivdrept fem år tidligere. Og nå kommer en ny dame til syne. Har hun virkelig slått opp telt på samme sted? Sola synker ned i en bred, oppstykket linje og blir borte. Fuglene kvitrer ikke lenger. Mannens hjerte slår som en hammer mot brystbeinet. Han har aldri hatt kjæreste. Kvinner burde ikke telte alene, ikke i ensomme skoger. 

Marian Dahle blir satt på saken
Men før dette: Marian Dahle nyter sommeren og late dager med kjæresten i dragehuset på Frogner. Hun er fremdeles ikke tilbake i full jobb etter brannulykken halvannet år tidligere. For å sørge for en myk oppstart har Cato Isaksen plassert henne i politiets nyopprettede cold case-enhet. Her slipper hun påkjenningen med dagsaktuelle krimsaker og høyt tempo og kan i stedet konsentrere seg om gamle, uløste krimsaker. Sommeren forløper rolig helt til Cato Isaksen er på telefonen. Det har skjedd et drap på en teltplass i Maridalen, i utgangspunktet ikke en sak for Marian, men dette drapet har flere likhetspunkter med et drap samme sted fem år tidligere. Marian blir bedt om å gjenoppta den gamle saken parallelt med at etterforskningsgruppa jobber med det nye drapet. Sakte, men sikkert dras Marian inn i noe hun ikke kan kontrollere. 

I forbindelse med etterforskningen møter Marian datteren til drapsofferet, den seksten år gamle rødhårede insekteksperten Agnes. Marian blir tett knyttet til jenta, som er i en situasjon der hun trenger omsorgspersoner rundt seg. Men selv om Marian har tett kontakt med henne, vet hun ingenting om at Agnes av en helt spesiell grunn planlegger å slå opp et telt når svermedagen nærmer seg, på nøyaktig samme stedet der de to tidligere drapene har skjedd ...

Unni Lindell vet bedre enn de fleste hvordan man bygger opp en ubehagelig stemning - og bevarer den til siste slutt.  

Nå så han teltet mellom trærne. Han gikk ofte her om natten, i gammelt utstyr, når han ikke orket å dra hjem. Det var meldt regn, ikke i natt, men utpå dagen i morgen. Regn vasket naturen, slettet spor og tvang den sterke jernaktige myrlukta enda mer fram. Han kunne alt om natur, visste at skogen absorberte lukter som den ble vant med. Om man frekventerte naturen ville skogbunn, trær, blader og gress adoptere duften av kroppen og blande den med sin egen lukt. Selv en barnål hadde sin egen duft. En syk rotte som hadde dødd for en ukes tid siden, lå nå med åpen buk, infisert av insekter mellom steinene ved tjernet. Den utsondringen ville også bidra til å mette den tette skoglukta. Sporhundene ville få problemer med å snuse seg frem til ham. 

 

Fakta