Min side Kundeservice Bli medlem

Dukken i taket

roman

Ingvar Ambjørnsens første roman med en kvinnelig hovedperson er intens og ubehagelig, og holder leseren fanget helt til slutt.

"Hvem er jeg som ikke kan tilgi? Som ikke vil tilgi? Jeg er den som går den smaleste veien. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ingvar Ambjørnsens første roman med en kvinnelig hovedperson er intens og ubehagelig, og holder leseren fanget helt til slutt.

"Hvem er jeg som ikke kan tilgi? Som ikke vil tilgi? Jeg er den som går den smaleste veien. Den vanskeligste. For ingen ting er lettere enn å bøye av og stryke en annens gjeld." (Dukken i taket)Mellom en håndfull mennesker i en liten sørlandsby utspiller det seg et psykologisk drama. Hovedpersonen Rebekka er på reise tilbake i barndommens ferielandskap. Leseren følger handlingen gjennom hennes sinn, der gode barndomserindringer og gåtefulle, forvirrende bilder veksler.

Snart får hun kartlagt den lille kjernefamilien som bor i et rødmalt hus i Stjernestien. En tilsynelatende idyll, som leseren skjønner ikke kan vare. For det skal komme til å gå et skred i denne lille byen, en skjensel skal smøres som grafitti utover veggene, og det er Rebekka som utløser det som skjer.

Les første kapittel Les intervju med Ingvar Ambjørnsen i Dagbladet Ambjørnsen leser fra Dukken i taket på BLÅ, 17.sep, 2001 (1) Ambjørnsen leser fra Dukken i taket på BLÅ, 17.sep, 2001 (2) Anmeldelser:
«En svart thriller med sterk skjønnhet»

Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

«Det oser desperasjon av boka. Den angår oss, den likner et mareritt der et loddent dyr stirrer mot oss fra speilet. Du bør lese Dukken i taket. For din sinnsuros skyld.»

Øystein Rottem, Dagbladet

Les hele anmeldelsen

«Dette er utvilsomt Ingvar Ambjørnsens dristigste og mest intense bok»

Terje Stemland, Aftenposten

«Leseren sitter rystet tilbake, men som litterær opplevelse holder boken høy klasse, fordi forfatteren skriver så djevelsk intenst.»

Stein Roll, Adresseavisen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
173
ISBN
9788202222918
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2002
Format
22 x 16 cm
Serie
Cappelens storbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

T
Torild – 12.01.2021

– Dukken i Taket.

L
Lille søss – 15.10.2008

– Den unge jenta Stina ble utsatt for grov voldtekt for hele fem år siden. Voldtektsmannen har sonet straffen sin, men det er ikke nok for Stinas søster, Rebekka. Hun reiser tilbake til en liten sørlandsby, som hun pleide å feriere i som barn. Først virker det som om Rebekka er på ferie, men så skjønner vi at hun har en veldig alvorlig jobb å gjøre. Hun blir sterkt overvoktet av en liten familie. Leseren forstår ikke hvorfor de overvåkes, men Ambjørnsen klarer å holde interessen oppe. Før vi vet ordet av det har Rebekka funnet sin egen måte for å hevne sin søster. Dette er en meget spennende og en dyster fortelling. Anbefales til alle leseglade personer!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dukken i taket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tora

Herbjørg Wassmo
Paperback 
229,-
 

Line

Axel Jensen
Innbundet 
349,- 399,-

Hyenene

Hanne Ørstavik
Innbundet 
336,- 369,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv