Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Frikjent

kriminalroman om en fortiet forbrytelse

Frikjent er en spenningsroman som foregår foran et bakteppe av virkelige historiske hendelser og personer. Hovedhandlingen finner imidlertid sted i dag, utløst av et forsvunnet kunstverk fra middelalderen som plutselig dukker opp i Norge: det juvelbesatte omslaget til bibelhåndskriftet «Book of Kells». Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Frikjent er en spenningsroman som foregår foran et bakteppe av virkelige historiske hendelser og personer. Hovedhandlingen finner imidlertid sted i dag, utløst av et forsvunnet kunstverk fra middelalderen som plutselig dukker opp i Norge: det juvelbesatte omslaget til bibelhåndskriftet «Book of Kells». Skriftet ble laget på 800-tallet av munker i Iona-klosteret utenfor Skottlands vestkyst, før et brutalt vikingangrep avbrøt arbeidet.

Da tv-reporter Erik Engum og bibliotekar Rakel Maier forsøker å spore opp den anonyme giveren, ledes de uforvarende inn i den mørkeste kroken av norsk krigshistorie, deportasjonen av de norske jødene og ranet av deres eiendeler. Jakten avdekker allianser som gir stygge riper i glansbildet av den norske motstandskampen og landssvikoppgjøret, riper som sterke krefter gjør alt for å skjule.


Selv om romanen er en fiksjon, inneholder den fakta og reiser problemstillinger som samfunnet ennå ikke har tatt et endelig oppgjør med.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202438692
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Serie
Erik Engum og Rakel Maier 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frikjent:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv