Min side Kundeservice Bli medlem

Gudmoren

«... det er svært god underholdning, med et sjeldent språklig overskudd og en burlesk oppfinnsomhet som gjør Johnsrud til en av de nyskapningene som lenge har vært etterlyst i norsk krim.»

Dagbladet

Det henger en mann fra en bjelke i ei koie i nærheten av en nedlagt gullgruve. Den døde heter Ringo, og det har gått tjuefem år siden datteren hans, Stella, sverget at hun aldri ville se ham igjen. Ringo har etterlatt seg en arv. En arv som skal vise seg å rokke ved alt Stella trodde var sant. 

Krimstjerne Ingar Johnsrud imponerer med Gudmoren!

Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Grådig ondskap

Trettini år gamle Stella slipper ut av fengsel noen dager tidligere enn planlagt fordi faren hennes er død. Hun må hjem til begravelsen. 

Stella har tatt støyten for sine gamle kumpaner i den mest lysskye delen av Oslos næringsliv og har sonet noen måneder for besittelse av narkotika, et ganske stort parti. Og Stella har holdt tett – noe som er helt avgjørende for hennes videre velbefinnende. Til tross for at hun tok straffen og ikke tysta, mener hennes gamle sjef Cornelis at hun skylder ham penger for heroinen som ble beslaglagt. Og hvor skal pengene komme fra? Noe har hun klart å skrape sammen, men det er ikke nok. 

Et nytt og bedre liv
Faren til Stella har sonet en lang dom for drapet på moren hennes, og Stella har bare forakt til overs for ham og har sverget at hun aldri ville se ham igjen. Ganske nylig sendte han henne et brev der han forteller at han har noe til henne og lurer på om de kan møtes når Stella slipper ut. Men innen de kom så langt, ble han funnet død for egen hånd. Stella må sone resten av dommen med fotlenke og bestemmer seg for å reise til hjembygda for å delta i begravelsen. Og ikke minst: Hente arven.

Hun begynner å ane at det ligger langt mer bak farens død enn hun har trodd – og kanskje var han også uskyldig dømt?

Arven
– Hvis jeg ikke hadde vokst opp her, ville jeg syntes det var vakkert, tenker Stella idet bygda Vike folder seg ut foran henne for første gang siden hun dro hjemmefra da hun var atten år. Hun vil få begravelsen overstått, deretter vil hun finne ut om det virkelig finnes en arv etter faren – og om det er nok til å dekke gjelda til Cornelis. Stella blir tatt vel imot i bygda, også av den mektige familien Wiike på den lokale herregården. Likevel aner Stella at det foregår mye bak fasadene i bygda.

Med et voksent blikk, og etter mange år borte fra bygda, begynner hun å se konturene av skjulte maktstrukturer og urovekkende forbindelser. Hun begynner å ane at det ligger langt mer bak farens død enn hun har trodd – og kanskje var han også uskyldig dømt?

Imponerende velskrevet
Ingar Johnsrud skriver tett og hardkokt krim med høyt spenningsnivå, sidene flyr av gårde. I tillegg holder bøkene hans høy litterær kvalitet – han skriver så godt! Historien om Stella som reiser hjem for å gravlegge faren sin, byr på både spenning og en overbevisende framstilling av menneskelige relasjoner – også av den litt krevende sorten. Mye vond vilje blir klemt sammen mellom de ruvende fjellene i den lille bygda innerst i fjorden. Vi anbefaler å ta turen med Stella over fjellet og ned i menneskehetens mørkeste avgrunner. Da er du garantert noen timers spennende avkobling i mørke førjulskvelder. 

God bok!

 

Medlemsvurdering:
Dras inn i historien på en spennende måte. Rikt språk og setnigsoppbygging som av og til må leses to ganger for å gi menig! Fabelaktig!

Torill Johansen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
337
ISBN
9788252591590
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm
Nr
8172811

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Ingar Johnsrud (f. 1974) har studert journalistikk og filmvitenskap. Han startet sin yrkeskarriere i Jarlsberg Avis og NRK før han kom til samfunnsavdelingen i VG. Som avisens stringer i Stockholm dekket han Knutby-saken, som han ble svært fascinert av. I dag er han forfatter på heltid. Wienerbrorskapet og resten av Beier-trilogien er solgt til 20 land og har fått en strålende mottakelse. 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... det er svært god underholdning, med et sjeldent språklig overskudd og en burlesk oppfinnsomhet som gjør Johnsrud til en av de nyskapningene som lenge har vært etterlyst i norsk krim.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Medlemmers vurdering

T
Torill Johansen – 15.11.2022

– Dras inn i historien på en spennende måte. Rikt språk og setnigsoppbygging som av og til må leses to ganger for å gi menig! Fabelaktig!

U
Unni – 13.02.2022

– Spennende krim med et kontrastfylt miljø- og persongalleri! Språklig god og full av finurlige hendelser som holder på leseren til siste side.

C
Carl Fredrik Billington – 14.04.2021

– Er selv en stor fan av Beier triologien. Og her følger Johnsrud opp med nye karakterer. Spennende lesning og kan anbefales.

E
Elin Karine Gravrok – 10.02.2021

– Nok en kjempegod bok av Johnsrud :-)

A
Aina Holmberg – 09.02.2021

– Spennande lesing!

A
Anna Bodil Åkesson – 09.02.2021

– Bra bok!

M
Marit Sagen Åstvedt – 09.02.2021

– Gudmoren

L
Lie – 09.02.2021

– Flott skrevet

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gudmoren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv