Min side Kundeservice Bli medlem

Min søster er seriemorder

«Den nigerianske forfatteren Oyinkan Braithwaite debuterer med et brak. Vi snakker krim totalt annerledes fra alt annet som har vederfaret oss og dessuten er den dritmorsom.»

Tor Hammerø, Nettavisen

Min søster er seriemorder ble nominert til Booker-prisen 2019, og The Guardian kalte den «En litterær sensasjon». Gå ikke glipp av denne leseopplevelsen! Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Da Korede blir avbrutt i middagen av en telefon fra søsteren Ayoola, vet hun hva hun må gjøre: Finne frem blekemiddel, gummihansker og nerver av stål. Dette er den tredje kjæresten Ayoola har drept. Korede burde ha gått til politiet, men hun er glad i søsteren sin, og som man sier: Familien kommer først. For blod er tykkere – men vanskeligere å fjerne fra teppet – enn vann.

«Lagos noir – sterkt krydret og utspekulert spenningsroman ... Denne skorpionen av en thriller etterlater deg med et stikk du sent vil glemme.»

Parul Sehgal, New York Times Book Review

Korede og søsteren
Korede er den eldste av søstrene, og den fornuftige. Hun jobber som sykepleier på det lokale sykehuset – og der jobber også den usedvanlig kjekke legen Tade, som Korede har et godt øye til. Lillesøsteren er nemlig oppsiktsvekkende vakker – så vakker at alle menn stopper opp og mister munn og mæle. I tillegg er hun bortskjemt og har aldri tatt ansvar for noe som helst i hele sitt liv. Så når hun plutselig føler seg truet av en kjæreste og kommer i skade for tilfeldigvis å stikke ham til døde – så er det Korede som rydder opp. «Det var et uhell,» sier Ayoola. Og hun er jo så pen at det må jo være sant.

Drepende sjarm
Uheldigvis kommer Ayoola en dag innom Korede på jobben, og der treffer hun doktor Tade. Og selv om han er en på alle måter hederlig og hyggelig mann – så går det som det må gå: Han faller for Ayoola, hardt, langt og dypt. For Korede er dette det verst tenkelige scenariet, hun er både sjalu og livredd: Vil Tade overleve et forhold til søsteren hennes ...? Mange gode menn har allerede måttet gi tapt for hennes drepende sjarm.

Et friskt pust
Denne perlen av en krim fortjener virkelig å nå ut til mange lesere! Relasjonene mellom søstrene er kostelig beskrevet, og man blir revet med fra første side. Hvordan skal det gå med Korede og hennes store kjærlighet? Les og finn ut!

«En litterær sensasjon»

The Guardian 

 

Medlemsvurdering:
Likte denne boken meget godt, god beskrivelse av personene i boken og beskrivelse av en søsters kjærlighet , Tiltross for hva den vakre søsteren foretar seg .

May-Harriet Seppola.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
231
ISBN
9788252590807
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
My sister, the serial killer
Format
21 x 14 cm
Nr
8156476

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

OYINKAN BRAITHWAITE har vokst opp vekselvis i Lagos og London. Debutromanen Min søster er seriemorder har begeistret en samlet internasjonal presse. Av Guardian ble hun kalt «en litterær sensasjon». Braithwaite vant LA Times-prisen for beste thriller og ble Bookernominert i 2019.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Den nigerianske forfatteren Oyinkan Braithwaite debuterer med et brak. Vi snakker krim totalt annerledes fra alt annet som har vederfaret oss og dessuten er den dritmorsom.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«'Min søster er seriemorder' er ei bok du leser i ett strekk ... fordi den makabre humoren, den lette kynismen og de vittige observasjonene er så medrivende.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Med handling lagt til Lagos i Nigeria, har Oyinkan Braithwaite levert en krim du bare lese. (...) 'Min søster er seriemorder' er en skarp, vittig, mørk og blodig saga ... Med sin kompromissløse stil og makabre humor er 'Min søster er seriemorder' en fornøyelig opplevelse.»

May Synnøve Rogne, Aftenposten

«'Min søster er seriemorder' er selvsagt ingen fasit over 'slik er Afrika', men for en norsk leser gir den likevel et spennende gløtt inn i en liten flik av det moderne nigerianske samfunnet. (...) som artig underholdning fungerer 'Min søster er seriemorder' strålende, i Henning J. Gundersens fintflytende norske oversettelse. Og når leste du egentlig en roman fra Nigeria sist?»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Et bombenedslag av en bok – skarp, eksplosiv, morsom.»

Fiammetta Rocco, New York Times Book Review

«Min søster er en seriemorder er det mørkeste av mørk humor ... utsøkt vidd og selvsikkerhet.»

The Times

«Lagos noir – sterkt krydret og utspekulert spenningsroman ... Denne skorpionen av en thriller etterlater deg med et stikk du sent vil glemme.»

Parul Sehgal, New York Times Book Review

«Glitrende og morsom … som en stilett ført inn mellom ribbeina og gjennom venstre hjertekammer – presis, målbevisst, og med dødelig effekt.»

Financial Times

«En litterær sensasjon»

The Guardian

«Dypt original og svært fascinerende spenningsroman (...)» "(...) en psykologisk thriller der intrigen og løsning er underordnet den litterære snerten og kombinasjonen av særegen humor og en underliggende uro.» «(...) energisk, korthugd språk»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Et bombenedslag av en bok - skarp, eksplosiv, morsom. Med dødelig presisjon slynger Braithwaite ut vitser, gjøn, og bisarr komikk mot leseren. Som med så mange brilliante forfattere før henne, er det først etter at den siste siden er snudd, man innser at for Braithwaite er latter like godt egnet til å skjule smerte som klor er til å dekke over lukten av blod.»

Fiametta Rocco, The New York Times Book Review

«Min søster er seriemordermå være den beste romantittelen i 2018 - kanskje tiårets beste. Den er tilsynelatende tilstående og antyder et voyeuristisk innblikk i livene til søsken av seriemordere. Tittelen er også uanfektet nøktern og slår beina under alle som måtte være naive nok til å tro at seriedrap er en søsters uvane.»

The Washington Times

«Min søster er seriemorder er det mørkeste av mørk humor, fortalt av den forpinte Korede i korte, saklige glimt ... Oyinkan Braithwaite, en kriminelt talentfull ung Nigeriansk forfatter, skildrer sin grusomme fortelling med utsøkt vidd og selvsikkerhet.»

The Times

«En spennende og samtidig morsom thriller. Flere drap, mengder med blod, politietterforskning og sære, mellommenneskelige relasjoner.»

Ingvild Kjølstad, bibliotekar ved Fredrikstad bibl, Fredriksstad Blad

Medlemmers vurdering

M
Marit – 02.04.2024

– Morsom krim! Uvanlig.

V
Vigdis Tangen – 08.03.2022

– Jeg leste supre anmeldelser av denne boken - og kjøpt den, selv om jeg var i tvil. Allerede etter noen sider fikk jeg bekreftet at det var ingenting for meg. Beklager - hele historien føltes fremmed. Ikke var det noen egentlig krim, - og ikke var den morsom, enda jeghar en mistanke om at forfatteren mente å skrive en vittig harselas.

A
Ann Helen Adamsrød – 08.02.2022

– Fin/god

B
Bård – 27.07.2021

– Den er hauset opp som fantastisk i terningkast. Det synes ikke jeg, uvanlig er den men det holder ikke.

H
Hilda – 28.04.2020

– Min søster er seriemorder

M
May-Harriet Seppola. – 28.04.2020

– Likte denne boken meget godt, god beskrivelse av personene i boken og beskrivelse av en søsters kjærlighet , Tiltross for hva den vakre søsteren foretar seg .

N
NN – 28.04.2020

– Litt for enkel etter min smak

R
Ronny Nygård – 28.04.2020

– Liten fremdrift i boken, uintresant historie

B
Bente S. Tobiassen – 01.04.2020

– Min søster er seriemorder

H
Hallfrid Aarstein – 31.03.2020

– Dette var ikke en bok som jeg kommer til å lese flere ganger. Fikk noen ordentlig sluttpå historien

O
Oddny Dahl Stenbro – 31.03.2020

– Fantastisk krim!! Anbefales!!!

H
Hilda – 31.03.2020

– Min søster er seriemorder

A
ASTRI DOKKEN – 31.03.2020

– SPENNENDE TIL AVSLUTNING KOMMER HER TREKKES DET NED STJERNER

H
Hilde Røer Johnsrud, redaktør – 13.02.2020

– Jeg ble utrolig begeistret over denne overraskende krimperlen fra Nigeria! Dette overflødighetshornet har alt - et artig plot, skikkelig nerve og humor, og ikke minst en utrolig fortelleglede. Bare å skaffe seg denne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Min søster er seriemorder:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv