Meny
 
Pumasommer - 
      Merete Junker

Pumasommer

kriminalroman

Serie: Mette Minde 3

Journalist Mette Minde er svak for Torkel Vaa, og vil hjelpe når han blir truet på livet. Men finnes det beskyttelse mot et anonymt menneske som har lagt deg for hat? Les mer
Vår pris
119,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 119,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Presentert av Hilde Røer Johnsrud

Mette Minde er helt alene i Porsgrunn. Tvillingene har reist nordover til faren sin, så hun har god tid, både til jobben og til å tenke over tilværelsen. Hun savner guttene og er usikker på mannen Peder og hva han egentlig driver med i Finnmark, men fryder seg når hun får ansvaret for det anerkjente radioprogrammet Friluftsmagasinet. Hun pønsker ut reportasjeideer og strever med autentisk fuglekvitter og bekkeskvulp. I et bryllup treffer hun igjen advokat Torkel Vaa, som en gang reddet livet hennes. Hun skjønner at Vaa har mye å tenke på, og journalistinstinktet hennes vekkes til live når han utpå natten blir hentet av politiet. Hva er det Vaa er innblandet i?

En hyggelig samtale
Heldigvis for Mette ringer Vaa dagen etter og spør om hun kan tenke seg å snakke litt med ham om det som plager ham, tenke sammen og lete etter vinklinger. Mette kan ikke takke nei til å få stilt nysgjerrigheten, og i tillegg er det alltid hyggelig å snakke med Torkel. Men det han kan fortelle om er til gjengjeld skremmende. Der han vanligvis går tur med hunden, fant han for noen dager siden en lapp med en blå puma på - og med beskjed om at luften snart vil ta slutt. Litt lenger fremme på stien fant han en bil med en slange som ledet inn i bilen, og motoren i gang. Inne i bilen skimter Vaa en kvinneskikkelse og en hund. Etter å ha tvunget opp bildøra merker han at kvinnen er en oppblåsbar dukke - mest kjent som Barbara - med pålimt hår, og merkelig nok, iført pels. Hunden er til gjengjeld ekte, og død - og prikk lik hans egen hund. Hva kan være meningen med denne grusomme utstillingen? Så, da han ble hentet fra bryllupet, var hundevakten hans funnet drept, kvalt med en plastpose. Det er neppe tvil om at det gjelder noe personlig, men hva? Mette Minde blir langt mer involvert enn planlagt.

Kattens lek med musa
Merete Junker lar også morderens stemme slippe til, og det er som å stirre inn i et svart hull av destruktive følelser. Han koker over av hat, misunnelse og forvrengt logikk. Morderen kaller seg Felis. Han sitter i en høyblokk i Porsgrunn med en kraftig kikkert rettet mot vinduene til advokat Torkel Vaa på den andre siden av elva. Felis presser en amulett mot brystet, og kjenner kraften fylle ham. Snart skal rettferdighet skje, etter så mange år. Bare den geskjeftige tenåringen i etasjen over ikke ville plage ham sånn - hun har sett ham, og hun spør etter katten. Den katten som ligger stiv og død i fryseren, sammen med eieren, som slettes ikke har reist til Kanariøyene. Nå må den nysgjerrige nabojenta ryddes unna ... Det går full alarm når fjorten år gamle Silje forsvinner. Har puma-morderen fått tak i henne? Flere mennesker svever i livsfare. Og ingen av dem vet om det ...

Gjennombruddet
Merete Junker har allerede levert to gode krimmer om den standhaftige NRK-journalisten Mette Minde. Noe underlig inntreffer i Merete Junkers bøker: Man sitter med spenningsbøker av internasjonalt format mellom hendene, og handlingen foregår, prosaisk nok, i Grenland. Hvem skulle trodd at det kunne bli åsted for noe så skummelt? I Pumasommer drar Merete Junker opp intensiteten flere hakk, og introduserer en morder som kan frarøve selv garvede krimlesere nattesøvnen. Kjente motiver som misunnelse og grådighet strekkes ut i skremmende proporsjoner, samtidig som det fremdeles er igjen noe gjenkjennelig for de aller fleste. Er du på utkikk etter ny, spennende norsk krim, så er Merete Junkers Pumasommer avgjort et godt sted å begynne.

God lesning!

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Varden
Terningkast 5 Telemarksavisa

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205421301
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 1.5 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger