Meny

Skriften i vannet

; Henning J. Gundersen (Oversetter)

«Ajvide Lindqvist har alltid vært god til å portrettere plagede mennesker, og her viser han at han kan gjøre det like effektivt blant champagneglass som boksøl ... underholdning på høyoktan.»

En actionfylt og fengende kriminalroman.

Midtsommeraften. Bordet på bryggen er dekket med det fineste serviset. Forretningsmannen Olof Helander har utenlandske gjester og har invitert dem til feiringen, som er den mest svenske av dem alle. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 23.05.2023

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 23.05.2023

En actionfylt og fengende kriminalroman.

Midtsommeraften. Bordet på bryggen er dekket med det fineste serviset. Forretningsmannen Olof Helander har utenlandske gjester og har invitert dem til feiringen, som er den mest svenske av dem alle. Bordet bugner av tradisjonelle delikatesser, solen skinner i skjærgården, snapsen går unna og stemningen er på topp. Idyllen er total idet en åpen båt glir inn mot bryggen. To maskerte menn reiser seg, og et halvt minutt senere er den pittoreske scenen byttet ut med et blodbad.

Den suksessfulle forfatteren Julia Melmros har fått et oppdrag som kan ta henne til neste nivå som forfatterkjendis: Hun skal skrive neste del i en fremgangsrik spenningsserie. Julia trenger hjelp til research og har fått kontakt med den mystiske Kim Ribbing, en hacker med en mørk bakgrunn og en gåtefull fremtoning. De er et umake par, men blir tiltrukket av hverandre, og deres første møte ender til slutt opp i Julias seng.

Et par måneder senere får Julia beskjed om at manuset hun har skrevet, ikke lever opp til forlagets forventninger, og hun får ikke oppdraget. Skuffelsen er så stor at hun velger å fortelle hele historien i et intervju på direktesendt tv. Katastrofen er et faktum. Alle broer til forlaget brennes, og hun jaktes på av både svenske og utenlandske journalister. Til slutt flykter hun til sommerhuset sitt i Stockholms skjærgård for å få være i fred. Når Kim leser om det som har skjedd, får han seg en god latter og lurer på hva Julia har stelt i stand. Han drar til sommerhuset for å støtte henne. Under gjenforeningen på midtsommeraften, hører de skuddveksling borte hos Julias barndomsvenn, Olof Helander.

Før Julia ble forfatter på heltid, var hun politietterforsker. Nå er det Julias eksmann, Jonny, som leder politietterforskningen etter den dødelige skyteepisoden. Men Kim og Julia driver sine egne undersøkelser, og det viser seg at Olof Helander hadde dyre vaner som ikke sto i proporsjon til inntektene i firmaet hans. Pengene og sporene berører høyaktuelle temaer og tar oss med på en jordomreise til Stockholms skjærgård, gjennom et spøkelseshus i Shanghai, kubanske strender og norske oljerigger.

Skriften i vannet er første bok i serien Blodstormen.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205588073
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Skriften i vattnet
Nr: 8213348
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Ajvide Lindqvist har alltid vært god til å portrettere plagede mennesker, og her viser han at han kan gjøre det like effektivt blant champagneglass som boksøl ... underholdning på høyoktan.»

«Jeg savner verken skrekk eller overnaturlige innslag når Ajvide Lindqvist hopper på det hurtiggående og bredsporede thrillertoget. Han har beholdt sin språklige finesse, sin særegne humor, og han skaper troverdige personportretter i en forskrudd virkelighet.»

«Dette er en actionfylt og velskrevet thriller med fantastiske miljøer og karakterer. Her finnes også vemod, humor og en dansende prosa som man ikke alltid er bortskjemt med i kriminallitteratur.»

«Det er selvsagt en livsfarlig omveltning, men John Ajvide Lindqvist klarer det med listighet og glimt i øyet. Selv begynner jeg å le allerede etter et par sider, for det er noe med den freidig optimistiske grunntonen som faktisk minner meg mer om Stieg Larsson enn hva andre har lykkes med ... John Ajvide Lindqvist har et usvikelig talent for å gi liv til personene sine.»