Handle for 499,- og få Nissegutt med på kjøpet!
Min side Kundeservice Bli medlem

Våroffer

«Våroffer er den fjerde og avsluttende del av 'Årstidskvartetten', der et ektepar flytter inn i et gammelt slott og kommer over en gammel drapsgåte, en familietragedie og mulige ritualmord.»

Dagbladet

På valborgsnatten er grensen mellom liv og død på det smaleste. Ting er i bevegelse, naturen hungrer, og uhyggelige ting skjer i skogene . Les mer

199,-

399,- Spar: 200,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Legg spenning under treet - krimbøker fra 79,- Velg flere her

Det unge vårofferet 

Våren 2019 flytter legen Thea Lind og mannen hennes David tilbake til hans barndomstrakter i Tornaby. David er kjendiskokk, men ryktet hans fikk en stygg ripe i lakken etter en restaurantfadese i Stockholm. Hans mor er en mektig drivkraft i lokalsamfunnet, og hun har bidratt til at de kan starte restaurant i det gamle slottet. Det vil utgjøre en praktfull ramme for en restaurant av ypperste klasse.

Funnet i slottsskogen
Thea er ansatt som distriktslege. Det er en ganske overkommelig stilling, så hun får en del fritid. Det passer godt, for Thea sliter etter å ha mistet flere kolleger i tjeneste for Leger uten grenser i Syria. I et eldgammelt eiketre på eiendommen finner Thea en metallboks med et polaroidfoto av en ung jente sammen med fire barn i uhyggelige dyremasker. Thea blir nysgjerrig på det urovekkende motivet, og begynner å spørre litt rundt. Det viser seg raskt at langt fra alle er villige til å snakke om jenta på bildet, Elita Swartling – vårofferet.

Besettelsen
Hva var det egentlig som skjedde den natten da grensen mellom liv og død er på det smaleste? Det er som sikkert, er at 16 år gamle Elita Swartling ble myrdet i skogen. Stebroren tilsto, og like etterpå forsvant resten av den merkelige familien Swartling sporløst. Var drapet på Elita et ritualmord? Og var det virkelig stebroren som drepte henne? Og hva skjedde egentlig med familien Swartling? Det 35 år gamle drapet tærer på lokalsamfunnet. For Thea blir det en farlig besettelse …

Svensk krim av ypperste klasse
Forfattere som Henning Mankell og Camilla Läckberg har bidratt til at vi elsker svensk krim i Norge. Anders de la Motte viderefører det beste fra den svenske krimtradisjonen, men som den fullblods forfatteren han er, tilfører han også noe eget. Hans fremstilling av det skånske landskapet og av folket virker alltid både sannferdig og ofte nesten poetisk – men også sterkt urovekkende. Det er nesten så man hører suset av bladmannen som farer gjennom skogen mens man leser. Heldigvis blir det stadig lysere kvelder fram mot natt til 1. mai …

God bok!

Medlemsvurdering:
Spennende handling og overraskende slutt. Kan anbefales

Liv

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
518
ISBN
9788252590975
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Våroffer
Format
21 x 14 cm
Nr
8159114
Serie
Årstidskvartett 4

Medlemsblad

Om forfatteren

Anders De la Motte (f. 1971) er en av Sveriges beste og mest populære krimforfattere. Bøkene hans leses og elskes av tilhengere over hele verden. Han vokste opp på den skånske landsbygda. Han er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper. I 2010 fikk han Svenska Deckar- akademiens pris for årets beste debut, og for UltiMatum vant han i 2015 Svenska Deckarakademiens pris for beste svenske kriminalroman.

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Våroffer er den fjerde og avsluttende del av 'Årstidskvartetten', der et ektepar flytter inn i et gammelt slott og kommer over en gammel drapsgåte, en familietragedie og mulige ritualmord.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Kvalitetskrim på sitt beste!»

Liv Lysaker, LO Media

Medlemmers vurdering

U
Unni – 10.01.2023

– Som de tidligere bøkene i Årstidskvartetten skildres God skildring av natur, mennesker og lokalmijø i Skåne. Man kjenner lukten av fuktig myr. Selv om dette er 4.roman i Årstidskvartetten, tok det tid å komme inn i handlingen. Det har gått mange år siden hendelsene i forrige roman, og det tar tid å gjenkjenne en del av karaktermiljøet. Nettopp derfor slet jeg litt med karakterenes identitet. Kanskje like greit å ikke ha lest de forrige før denne?

L
Liv – 19.10.2021

– Spennende handling og overraskende slutt. Kan anbefales

E
Else – 24.08.2021

– Siste boka i årstidserien. Bra denne også

H
Hanne Marit Hagen – 01.07.2021

– Like godt (4) hele trilogien av Anders De la mottet

i
ingrid.johansen@unn.no – 24.06.2020

– Våroffer

M
Maria – 24.06.2020

– Spennende og annerledes krimroman. Lettlest og perfekt underholdning.

G
Gerd – 23.06.2020

– våroffer

Å
Åse Margrethe Heistein – 01.06.2020

– Spennende, spesielt miljø

A
Anne Dorthée Svendsen – 29.05.2020

– En god leseropplevelse, liker denne forfatteren

L
Liv Mosseby – 27.05.2020

– Spennende bok. Forfatteren kjenner både landskap og lynne til folkene som Han skriver om godt.

W
Wenche – 26.05.2020

– Fortsatt er Anders De la Motte en fryd å lese, men litt mindre fryd enn de foregående bøkene i serien. Kan anbefales allikevel

M
May-Harriet Seppola. – 26.05.2020

– Dette er en av de beste boker jeg har lest, det oppellerer til fantasi og gamle eventyr . Er ikkr helt ferdig med den ennå , men foreløpighar jeg bare positive ting som boken.

K
Kai Bråthen – 26.05.2020

– En leseglede.

A
Ann kristin knape – 26.05.2020

– En god krim, mange gode høydepunkter.

S
Sigmund – 26.05.2020

– Glimrende historie :)

N
NN – 26.05.2020

– Spennende lesning

M
Monica Kroken – 28.04.2020

– Veldig bra bok, god historie, og overraskende slutt. Som de andre jeg har lest av denne forfatteren, er det en ulykke eller tragedie som ligger bak, og ikke direkte kriminelt. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Våroffer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
149,- 379,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
149,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv