Min side Kundeservice Bli medlem

Anger

"Indridasons grep med på veve plottet inn i tiden rett før finanskrisen nesten knekket Island, er et genialt krydder. På sedvanlig vis dras etterforskningen inn på de snodigste, men likevel troverdige veier."

VG

Arnaldur Indridason har gjort en genistrek ved å la kolleger av krimhelten Erlendur Sveinsson vikariere som hovedpersoner. I Irrganganger var det Elinborg vi ble bedre kjent med, I Anger er det Sigurdur Oli som står sentralt. Les mer

299,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Arnaldur Indridason har gjort en genistrek ved å la kolleger av krimhelten Erlendur Sveinsson vikariere som hovedpersoner. I Irrganganger var det Elinborg vi ble bedre kjent med, I Anger er det Sigurdur Oli som står sentralt.

Sigurdur Oli får en telefon fra en kompis med spørsmål om hjelp. Kompisen har et vennepar som er utsatt for pengeutpressing etter å ha deltatt i partnerbytte. Sigurdur Oli går med på å kontakte Sigurlina og Ebeneser, paret som står bak utpressingen. Da han ankommer hjemmet deres finner han Sigurlina død. En mann med balltre flykter fra åstedet.

Men dette blir bare en av flere utfordringer for Sigurdur Oli. Han har flyttet fra kona, Bergtora. Hans far er alvorlig syk. Og i tillegg oppsøkes han av en sliten og stakkarslig alkoholiker som har opplysninger om pedofile overgrep. Indridason turnerer de ulike handlingstrådene med sedvanlig bravur og skaper en krim som er mer actionfylt enn tidligere. Vi får god innsikt i enkelte islendingers tendens til å leve over evne med altfor høye lån og dekadent livsstil, og hvordan himmel kan snus til helvete. Skulle ikke Erlendur komme tilbake fra ferie er Sigurdur Oli en sterk kandidat til rollen som ny hovedperson.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202355609
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Svörtuloft
Serie
Erlendur Sveinsson 10

Lytt til utdrag

Anmeldelser

"Indridasons grep med på veve plottet inn i tiden rett før finanskrisen nesten knekket Island, er et genialt krydder. På sedvanlig vis dras etterforskningen inn på de snodigste, men likevel troverdige veier."

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

"Men like sikkert som den islandske forfatteren er kanskje den ypperste av de ypperste innen sjangeren i Norden, er Anger en litterær bauta."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"Vi setter med glede et utropstegn ved denne utgivelsen. For dette er en knakende god og spennende krim-roman med et alvorlig bakteppe."

Kjell Moe, Kulturspeilet

"I Anger møter vi en Arnaldur Indridason på sitt aller, aller beste. Jeg satte også stor pris på å bli mer kjent med Sigurdur Oli. Dette er topp krim og en bok jeg anbefaler på det sterkeste."

Peter Ohlsson, Leserglede.com

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anger:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 429,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv