Meny
Karin Fossum: Bakom synger døden

Bakom synger døden

Serie: Konrad Sejer 15

«Mesterlig! »

, VG Terningkast 6

Karin Fossum er kåret til tidenes norske krimforfatter. Når hun nå kommer med det som er en av hennes aller beste krimromaner, kan det knapt bli bedre!

Hva skjedde da den 16 år gamle ungjenta forsvant? Hele samfunnet er i sjokk da hun blir funnet drept, men heldigvis er dette Konrad Sejers hjemmebane.

Les mer
Vår pris
99,-
Spar
280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 99,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av ERLEND SØRSKAAR, redaktør

HjemmeSejer

Dagny er fortvilet, hun sliter med å nå fram til tenåringssønnen sin. Det pleier aldri være lett, men akkurat i dag er han ekstra opprørt og lukket, som om noe har skjedd. Han har sine ting å stri med og er en som faller litt utenfor, men han har en stor lidenskap. Han er en fremragende tegner, med et udiskutabelt talent. Hva gjør da en mor når hun sniker seg til å titte i skisseblokken hans og finner en tegning av en død og delvis avkledd jente liggende på en skogssti. Det kan da vel ikke være slik at …?

Sejer har alltid denne varmende respekten som inngir tillit og får menneskene til å åpne seg opp.

Ung jente forsvunnet
Parallelt kommer det inn melding til politiet om en savnet jente. Overbetjent Konrad Sejer oppsøker de opprørte foreldrene. Datteren Gritt skulle i utgangspunktet vært på hyttetur med en venninne, men kom ikke hjem som avtalt. Nå viser det seg at hytteturen aldri har funnet sted. Hun har dermed allerede vært borte i tre dager. Det tar ikke lang tid før hun blir funnet, men ikke i live.

Tegningene
Dagny kvier seg for å konfrontere sønnen sin med tegningen hun har sett, men da nyheten om den døde jenta blir kjent, er det ingen vei utenom. Sønnen kan ikke bli sittende alene med opplevelsen sin. Har han skadet jenta, eller har han bare gått forbi henne i skogen? Motivet kan ikke være en tilfeldighet, men nå er tegningen borte fra skisseblokken og sønnen nekter for å ha noen tilknytning til saken. Foreldrene blir gående i usikkerhet og klarer ikke bestemme seg. Skal de oppsøke politiet eller skal de overlate det til sønnen? Kan de stole på ham?

– Jeg prøver å kjenne etter hvor jeg er nærmest. Her, hvor drapet skjedde, eller på kirkegården, der hun faktisk ligger. Det er viktig for meg å være nær.

Konrad Sejer

Sejer i siste indre
Konrad Sejer har vært gjennom situasjoner som dette mange ganger gjennom et langt liv som etterforsker. Likevel, eller kanskje nettopp derfor, tar han saken og foreldrenes fortvilelse på dypeste alvor. Sejer har en veldig interesse og respekt for mennesker. Han forstår dem og han ser dem for den de er bak det ytre, enten de er offer eller gjerningsmann. Og ikke minst alle andre berørte, de som har mistet og de som er mistenkt. Sosial status og personlig væremåte har ingen betydning, Sejer har alltid denne varmende respekten som inngir tillit og får menneskene til å åpne seg.

Sannheten seirer
Hva er det tenåringsgutten, foreldrene til Gritt og venner har sett, som sammen kan skape et fullstendig bilde av hva som skjedde den dagen Gritts liv tok slutt? Sejer snur og vender på hvert et utsagn, stiller uventede spørsmål, lar aldri vitner slippe unna med halvsannheter, men respekten er der alltid. En respekt som gjør at sannheten til slutt kommer for en dag.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Elin Brend Bjørhei, VG
Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 6 Adresseavisen
Terningkast 6 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad
Terningkast 5 Leif Gjerstad, BOK365
Terningkast 6 Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa
Terningkast 6 Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 380
ISBN: 9788252591248
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8165610
Riksmålsforbundets litteraturpris 2020
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

KARIN FOSSUM (f. 1954) debuterte i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for. I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med den sindige Konrad Sejer som etterforsker. Flere av romanene er filmatisert både for kino og tv, og Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger. Karin Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og belønnet med flere internasjonale priser.

«Mesterlig! »

, VG Terningkast 6

«Overraskende og direkte elegant […] et sorgtungt og verdig farvel med en elsket krimhelt.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Vemodig avskjed med en av krimlitteraturens hedersmenn i en av Karin Fossums beste krimromaner.»

Adresseavisen Terningkast 6

«Karin Fossum på sitt beste»

, NRK

«Dette er mer enn vanlig krim»

, Tønsbergs Blad Terningkast 6

«Som å finne tilbake til en gammel kjærlighet (…) Hennes beste kriminalroman på tjue år. (…) Det gnistrer av Karin Fossum i Bakom synger døden!»

«Etter 25 år med Konrad Sejer har Karin Fossum varslet at den femtende boka med hennes sympatiske politietterforsker også blir den siste. I tilfelle går Fossum og Sejer ut med flagget til topps.»

, BOK365 Terningkast 5

«med «Bakom synger døden» leverer Karin Fossum en av sine sterkeste krimromaner. med «Bakom synger døden» leverer Karin Fossum en av sine sterkeste krimromaner. «(...) med "Bakom synger døden" leverer Karin Fossum en av sine sterkeste krimromaner.» «Hendelsene og persongalleriet oppleves så til de grader troverdige. Som leser underholdes du og rystes på samme tid.»med «Bakom synger døden» leverer Karin Fossum en av sine sterkeste krimromaner.»

, Trønder-Avisa Terningkast 6

«(...) så realistisk og sterkt at det rett og slett er glitrende litteratur - uavhengig av sjanger.» «Det er Karin Fossums psykologiske refleksjoner som imponerer - selv om dramaturgien og fremdriften også er upåklagelig.» «(...) byr på overraskelser og en og annen twist som fikk meg til å tenke: Den så jeg ikke komme...Og da kan det nesten ikke bli bedre.»

, Nettavisen Terningkast 6

«At Karin Forssum er dronningen blant norske krimforfatterinner er udiskutabelt.» «En språkets mester...» «Karin Fossum er en forfatter av stort format.» «Hun skriver med hjertet og hun skriver spennende.» «Dette bør du unne deg.»

, Ytringen