Min side Kundeservice Bli medlem

Carmen Zita og døden

roman

"Karin Fossum er blant våre fremste forfattere, uansett sjanger. Det skyldes hennes unike evne til å skape levende mennesker og hennes dype forståelse av menneskesinnet. Dette har hun alltid mestret, men aldri bedre enn i Carmen Zita og døden."

Drammens Tidende

Konrad Sejer er tilbake! I "Carmen Zita og døden" er han høyst nærværende, ikke bare som den sindige og skarpe etterforskeren, men også som mennesket Konrad Sejer som har sitt å slite med. Men på stueveggen henger bildet av hans elskede Elise som han hver dag deler noen tanker med, og hunden Frank Robert, en kinesisk Shar-Pei, er alltid ved hans side. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Konrad Sejer er tilbake! I "Carmen Zita og døden" er han høyst nærværende, ikke bare som den sindige og skarpe etterforskeren, men også som mennesket Konrad Sejer som har sitt å slite med. Men på stueveggen henger bildet av hans elskede Elise som han hver dag deler noen tanker med, og hunden Frank Robert, en kinesisk Shar-Pei, er alltid ved hans side. Og hver kveld avsluttes som alltid med en tynn whisky og en enslig sigarett. Denne gang er det Skarre som er først på åstedet. Et lite barn har druknet i en dam. Et ubevoktet øyeblikk og så har det det aller verste skjedd. De unge foreldrene er sønderknuste, og alt ser ut til å være et uhell. Men Skarre stusser, det er noe med den unge moren, og han lufter sine anelser for Sejer. Etterforskning blir satt i gang som alltid ved brå død, og den unge moren, Carmen, viser seg å være noe for seg selv. Selvopptatt, grunn, forkjælet og pyntesyk. Denne romanen har alt man forventer av en krim fra Karin Fossum; en fryktelig ulykke, gode og spennende portretter av de innvolverte, et godt politiarbeid med en uventet utvikling. Og som vanlig er det litteratur på et høyt nivå.

Medlemsvurdering:
En flott bok av en god forfatter. Jeg likte måten boken var skrevet på, dynamisk og litt underfundig. En ganske så lettlest og engasjerende bok. En overraskende, men alikevel ventet slutt. Anbefales på det sterkeste

Vera Kristiansen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
216
ISBN
9788202421373
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
21 x 14 cm
Nr
8036039
Serie
Konrad Sejer 11

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Karin Fossum er blant våre fremste forfattere, uansett sjanger. Det skyldes hennes unike evne til å skape levende mennesker og hennes dype forståelse av menneskesinnet. Dette har hun alltid mestret, men aldri bedre enn i Carmen Zita og døden."

Rune Larsstuvold, Drammens Tidende

"Som vanlig glitrer Fossum med sine personskildringer og ubehagelige dypdykk i menneskesinnet. Og ingen andre etterforskerpar har satt seg så sterkt i sjela til krimelskere som Konrad Sejer og Jacob Skarre."

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

"Knapt noen andre i norsk krim har holdt et høyere litterært nivå enn Karin Fossum i sine Konrad Sejer-bøkene. Hun har bedre enn de alle fleste maktet å komme under huden på sin hovedperson, samtidig som hun med stor innsikt skaper bakgrunn og dybde i beskrivelsen av hverdagsmenneskene som ender som drapspersoner."

Finn Stenstad, Tønsberg blad

"Karin Fossum viser hvordan kriminalromanen kan være noe mer enn ren underholdningslitteratur. (...) Velskrevet og gripende om de skjulte drapene."

Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Rundt den besnærende Carmen-skikkelsen åpner det seg opp for et refleksjonsrom knyttet til det mye omtalte sorteringssamfunnet, tilsatt Sejers og Skarres ikke helt samkjørte religiøse filosoferinger.(...) Karin Fossum gir alltid leseren den rotfestede fornøyelsen av å være i gode hender, rett og slett fordi hun har noe å melde ut over det å beherske sjangerens maskineri."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Original, velskrevet og samfunnsaktuell!"

Edda Espeland, Vi over 60

"Karin Fossum har med denne boka levert nok en god krim, og befester sin stilling som Norges krimdronning."

Ringerikes Blad

"Det er flere forfattere som skriver like godt eller bedre om forbrytelser enn krimforfattere. Karin Fossum er en av de beste av dem."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Dette er egentlig en glitrende god beskrivelse av mennesker ved noen av livets mest krevende veiskiller. En stor grad av leserens medfølelse skaper engasjement og innlevelse - nødvendige elementer også i den skarpeste krim."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"«Carmen Zita og døden» er antakelig årets mest velskrevne krim, og den bærer i seg en historie som er mye større enn gåten som skal oppklares.(...)Karin Fossum er mesterlig, hun utfordrer krimsjangeren og skaper ubehag og ettertanke som lever lenge etter at gåten er løst."

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

T
Tove Elisabeth Rørdam – 09.10.2018

– God/vond historie, at Carmen var skyldig var ikke overraskende, men måten det ble funnet ut på: "fiffig!"

Ø
Øyvind Doksrød – 26.07.2018

– Høye forventninger, som aldri ble innfridd. Fossum kan så mye bedre enn det her.

B
Bibbi E. Bagguley – 17.01.2018

– "Carmen Zita og døden" var en god bok å ha på nattbordet. Karin Fossum skriver som alltid godt, og den var passe spennende, men litt forutsigbar. Leste den ferdig i løpet av uken. Anbefales

C
Charlotte auen – 22.12.2017

– Karmen zita og døden

E
Elli – 27.11.2017

– Som vanlig en god bok fra Karin Fossum. Sejer har kanskje blitt litt sidrumpa, men spenningen er der.

K
Kari – 29.09.2017

– Har ikke tidligere lest noe av Karin Fossum. Dette var en positiv opplevelse. Anbefales

F
Freddy Holm – 23.06.2017

– Spennende og veldigspesiell

G
Gerd Løkke – 16.03.2017

– Carmen Zita og døden

O
Olsen – 13.11.2016

– Carmen Zita og døden

E
Englesiv – 24.10.2016

– Fengende bok, vanskelig og legge fra seg

A
Arne Mosefinn – 08.04.2016

– Det skjer egentlig lite i denne krim-romanen, men det er gode person-portretter. Konrad Sejers sykdom er egentlig ikke del av hendingen. morsom avslutning.

V
Vera Kristiansen – 29.03.2016

– En flott bok av en god forfatter. Jeg likte måten boken var skrevet på, dynamisk og litt underfundig. En ganske så lettlest og engasjerende bok. En overraskende, men alikevel ventet slutt. Anbefales på det sterkeste

S
Synøve Kristine Pedersen – 18.03.2016

– Akkurat denne Fossum-romanen kunne jeg godt vært foruten. Greide ikke å få hovedpersonen, Carmen, til å virke troverdig. Syntes språket ble noe oppstyltet og unaturlig enkelte ganger, og det fikk meg litt småirritert. En skuffelse.

G
Grete Storhamar Hystadveien13A 3208 Sandefjord – 18.03.2016

– 🌟🌟🌟🌟🌟

S
Stine Treichel – 18.03.2016

– God bok.

K
Katrine – 27.01.2016

– Carmen Zita og døden

b
bjørg straume – 15.01.2016

– Carmen Zita og døden

T
Torill Kirkeng Andersen – 13.01.2016

– Carmen Zita og døden

Oppdag mer

Bøker som ligner på Carmen Zita og døden:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Handlekurv