Meny
Carmen Zita og døden - Karin Fossum

Carmen Zita og døden

roman

Serie: Konrad Sejer 11

«Karin Fossum er blant våre fremste forfattere, uansett sjanger. Det skyldes hennes unike evne til å skape levende mennesker og hennes dype forståelse av menneskesinnet. Dette har hun alltid mestret, men aldri bedre enn i Carmen Zita og døden.»

, Drammens Tidende Terningkast 6
Ingen skildrer forbrytelsens psykologi som Karin Fossum. I Carmen Zita og døden gir hun oss innsikt i menneskers mørkeste drivkrefter. Les mer
Vår pris
199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Det er Skarre som er først på åstedet. Et lite barn har druknet i en dam rett utenfor huset hvor han bor. Et ubevoktet øyeblikk, og så har det aller verste skjedd. De unge foreldrene er sønderknust, og alt ser ut til å være et uhell som kunne ha skjedd hvem som helst. Men Skarre stusser over den unge morens reaksjoner og lufter sine anelser for Sejer.

I Karin Fossums glitrende romaner er det ikke nødvendigvis selve oppklaringen som utgjør drivkraften. Hun utforsker alltid gråsonene i menneskesinnet - og hva er det egentlig som konstituerer en forbrytelse?

Saken med det druknede barnet blir etter hvert avsluttet, men den får et etterspill.

Alle som elsker en skikkelig twist. kan glede seg: Carmen Zita og døden har en totalt uventet, men likevel befriende og oppløftende slutt.

Carmen Zita og døden rommer alt man forventer av en krim fra Karin Fossum; dette er litteratur på et høyt nivå.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Rune Larsstuvold, Drammens Tidende
Terningkast 5 Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa
Terningkast 5 Anne Schäffer, Tara
Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202423544
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 1.1 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Karin Fossum er blant våre fremste forfattere, uansett sjanger. Det skyldes hennes unike evne til å skape levende mennesker og hennes dype forståelse av menneskesinnet. Dette har hun alltid mestret, men aldri bedre enn i Carmen Zita og døden.»

, Drammens Tidende Terningkast 6

«Som vanlig glitrer Fossum med sine personskildringer og ubehagelige dypdykk i menneskesinnet. Og ingen andre etterforskerpar har satt seg så sterkt i sjela til krimelskere som Konrad Sejer og Jacob Skarre.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«Fossums kriminalromaner tøyer som regel sjangerens grenser, slik er det også her. Fossum er en mester i a ta opp aktuelle problemstillinger; denne gangen er det "sorteringssamfunnet" hun stiller ubehagelige spørsmål til.(...)Fossum på sitt beste i en viktig og godt skrevet roman.»

, Tara Terningkast 5

«Knapt noen andre i norsk krim har holdt et høyere litterært nivå enn Karin Fossum i sine Konrad Sejer-bøkene. Hun har bedre enn de alle fleste maktet å komme under huden på sin hovedperson, samtidig som hun med stor innsikt skaper bakgrunn og dybde i beskrivelsen av hverdagsmenneskene som ender som drapspersoner.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

«Fossum er veldig god på sine karakterbeskrivelser, og i denne krimmen gjør hun intet unntak.»

KK

«Rundt den besnærende Carmen-skikkelsen åpner det seg opp for et refleksjonsrom knyttet til det mye omtalte sorteringssamfunnet, tilsatt Sejers og Skarres ikke helt samkjørte religiøse filosoferinger.(...) Karin Fossum gir alltid leseren den rotfestede fornøyelsen av å være i gode hender, rett og slett fordi hun har noe å melde ut over det å beherske sjangerens maskineri.»

, Aftenposten