Min side Kundeservice Bli medlem

Carmen Zita og døden

roman

"Karin Fossum er blant våre fremste forfattere, uansett sjanger. Det skyldes hennes unike evne til å skape levende mennesker og hennes dype forståelse av menneskesinnet. Dette har hun alltid mestret, men aldri bedre enn i Carmen Zita og døden."

Drammens Tidende

Ingen skildrer forbrytelsens psykologi som Karin Fossum. I Carmen Zita og døden gir hun oss innsikt i menneskers mørkeste drivkrefter. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Det er Skarre som er først på åstedet. Et lite barn har druknet i en dam rett utenfor huset hvor han bor. Et ubevoktet øyeblikk, og så har det aller verste skjedd. De unge foreldrene er sønderknust, og alt ser ut til å være et uhell som kunne ha skjedd hvem som helst. Men Skarre stusser over den unge morens reaksjoner og lufter sine anelser for Sejer.

I Karin Fossums glitrende romaner er det ikke nødvendigvis selve oppklaringen som utgjør drivkraften. Hun utforsker alltid gråsonene i menneskesinnet - og hva er det egentlig som konstituerer en forbrytelse?

Saken med det druknede barnet blir etter hvert avsluttet, men den får et etterspill.

Alle som elsker en skikkelig twist. kan glede seg: Carmen Zita og døden har en totalt uventet, men likevel befriende og oppløftende slutt.

Carmen Zita og døden rommer alt man forventer av en krim fra Karin Fossum; dette er litteratur på et høyt nivå.

Medlemsvurdering:
En flott bok av en god forfatter. Jeg likte måten boken var skrevet på, dynamisk og litt underfundig. En ganske så lettlest og engasjerende bok. En overraskende, men alikevel ventet slutt. Anbefales på det sterkeste

Vera Kristiansen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202423544
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Serie
Konrad Sejer 11

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Karin Fossum er blant våre fremste forfattere, uansett sjanger. Det skyldes hennes unike evne til å skape levende mennesker og hennes dype forståelse av menneskesinnet. Dette har hun alltid mestret, men aldri bedre enn i Carmen Zita og døden."

Rune Larsstuvold, Drammens Tidende

"Som vanlig glitrer Fossum med sine personskildringer og ubehagelige dypdykk i menneskesinnet. Og ingen andre etterforskerpar har satt seg så sterkt i sjela til krimelskere som Konrad Sejer og Jacob Skarre."

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

"Fossums kriminalromaner tøyer som regel sjangerens grenser, slik er det også her. Fossum er en mester i a ta opp aktuelle problemstillinger; denne gangen er det "sorteringssamfunnet" hun stiller ubehagelige spørsmål til.(...)Fossum på sitt beste i en viktig og godt skrevet roman."

Anne Schäffer, Tara

"Knapt noen andre i norsk krim har holdt et høyere litterært nivå enn Karin Fossum i sine Konrad Sejer-bøkene. Hun har bedre enn de alle fleste maktet å komme under huden på sin hovedperson, samtidig som hun med stor innsikt skaper bakgrunn og dybde i beskrivelsen av hverdagsmenneskene som ender som drapspersoner."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Rundt den besnærende Carmen-skikkelsen åpner det seg opp for et refleksjonsrom knyttet til det mye omtalte sorteringssamfunnet, tilsatt Sejers og Skarres ikke helt samkjørte religiøse filosoferinger.(...) Karin Fossum gir alltid leseren den rotfestede fornøyelsen av å være i gode hender, rett og slett fordi hun har noe å melde ut over det å beherske sjangerens maskineri."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Fossum er veldig god på sine karakterbeskrivelser, og i denne krimmen gjør hun intet unntak."

KK

Medlemmers vurdering

T
Tove Elisabeth Rørdam – 09.10.2018

– God/vond historie, at Carmen var skyldig var ikke overraskende, men måten det ble funnet ut på: "fiffig!"

Ø
Øyvind Doksrød – 26.07.2018

– Høye forventninger, som aldri ble innfridd. Fossum kan så mye bedre enn det her.

B
Bibbi E. Bagguley – 17.01.2018

– "Carmen Zita og døden" var en god bok å ha på nattbordet. Karin Fossum skriver som alltid godt, og den var passe spennende, men litt forutsigbar. Leste den ferdig i løpet av uken. Anbefales

C
Charlotte auen – 22.12.2017

– Karmen zita og døden

E
Elli – 27.11.2017

– Som vanlig en god bok fra Karin Fossum. Sejer har kanskje blitt litt sidrumpa, men spenningen er der.

K
Kari – 29.09.2017

– Har ikke tidligere lest noe av Karin Fossum. Dette var en positiv opplevelse. Anbefales

F
Freddy Holm – 23.06.2017

– Spennende og veldigspesiell

G
Gerd Løkke – 16.03.2017

– Carmen Zita og døden

O
Olsen – 13.11.2016

– Carmen Zita og døden

E
Englesiv – 24.10.2016

– Fengende bok, vanskelig og legge fra seg

A
Arne Mosefinn – 08.04.2016

– Det skjer egentlig lite i denne krim-romanen, men det er gode person-portretter. Konrad Sejers sykdom er egentlig ikke del av hendingen. morsom avslutning.

V
Vera Kristiansen – 29.03.2016

– En flott bok av en god forfatter. Jeg likte måten boken var skrevet på, dynamisk og litt underfundig. En ganske så lettlest og engasjerende bok. En overraskende, men alikevel ventet slutt. Anbefales på det sterkeste

S
Synøve Kristine Pedersen – 18.03.2016

– Akkurat denne Fossum-romanen kunne jeg godt vært foruten. Greide ikke å få hovedpersonen, Carmen, til å virke troverdig. Syntes språket ble noe oppstyltet og unaturlig enkelte ganger, og det fikk meg litt småirritert. En skuffelse.

G
Grete Storhamar Hystadveien13A 3208 Sandefjord – 18.03.2016

– 🌟🌟🌟🌟🌟

S
Stine Treichel – 18.03.2016

– God bok.

K
Katrine – 27.01.2016

– Carmen Zita og døden

b
bjørg straume – 15.01.2016

– Carmen Zita og døden

T
Torill Kirkeng Andersen – 13.01.2016

– Carmen Zita og døden

Oppdag mer

Bøker som ligner på Carmen Zita og døden:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv