Meny
Cassandra-saken - Jan-Erik Fjell

Cassandra-saken

Serie: Anton Brekke 9

Cassandra Gran blir funnet drept i sin egen leilighet. Gjerningsmannen blir raskt identifisert og dømt. Et år senere oppsøker søsteren hans den tidligere kriposetterforskeren Anton Brekke og ber om hjelp til å bevise brorens uskyld. Anton er skeptisk, for broren var den perfekte gjerningsmannen, men er det likevel noe som skurrer ...? 

"...en mester i å kjøre mange parallelle løp med flere historier, som ofte ender i en trommevirvel av en slutt." Fredriksstad Blad

Les mer
Populær
Spenning
Drap
Politi
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Erlend Sørskaar

Hva skjedde med Cassandra?

Cassandra Gran blir brutalt drept og kjæresten hennes dømt for drapet. Alt virker opplagt. Men er det virkelig det …?

Anton Brekke har sagt takk for seg i Kripos, og nå går han på arbeidstrening hos NAV. Politiet er han ferdig med, men hva han skal vie seg til fremover, er foreløpig et åpent spørsmål. Det som er sikkert, er at Anton Brekke ikke er hundre prosent fornøyd med tilværelsen sin. I denne situasjonen blir han oppsøkt av Rikke Viken, søsteren til en dømt drapsmann. Broren hennes Liam, var sammen med Cassandra Gran,

en kvinne som ett år tidligere ble funnet drept i sin egen leilighet. De fleste drap skjer i nære relasjoner. Broren hennes truet Cassandra ved en tidligere anledning, og han manglet alibi for drapstidspunktet. Han framsto rett og slett som den perfekte gjerningsmann og ble dømt for drapet.

Var han skyldig?
Nå, ett år senere, har broren tatt sitt eget liv, mens familien fremdeles er overbevist om hans uskyld. Dette er som det pleier å være, tenker Anton. Saken virker opplagt, og han er i utgangspunktet avvisende til å påta seg saken. Det er likevel noe som får Anton til å vurdere saken en siste gang. 

Er virkelig alt som det framstår ved første øyekast?

Med publikums hjelp
I mangel av tilgang på ordinære politiressurser, må Anton gå utradisjonelt til verks for å kunne grave i saken. Anton kontakter mannen bak landets mest populære krim-podcast for å nå ut til publikum. Sammen lager de en spesialepisode for å belyse saken og tipsene lar ikke vente på seg. Podcasten resulterer i flere nye spor. Ikke minst viser det seg at et nylig utført drap på småbarnsmoren Sunniva Nylund har likhetstrekk med drapet på Cassandra. Om sporene pekte mot Liam Viken da Cassandra ble drept, kan det umulig ha vært ham denne gangen. Plutselig er Anton og hans tidligere kollega Magnus Torp på samme vei mot en felles morder.

Jakten på en morder
Magnus representerer politiets organiserte etterforskning, og Anton fungerer som privatetterforsker på jakt etter hva som egentlig skjedde med Cassandra. Var Liam Viken likevel uskyldig?

Og ikke minst, betyr det at det går en drapsmann løs?

 

 

 

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bonnier norsk forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 334
ISBN: 9788252593334
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8208565
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

JAN-ERIK FJELL (f. 1982) fra Fredrikstad har opplevd en eventyrlig suksess med sine krimromaner Tysteren, Skyggerom, Hevneren, Rovdyret og Lykkejegeren for å nevne noen.

Han fikk, som den yngste noensinne, Bokhandlerprisen for debuten Tysteren i 2010 og siden den gangen har han skrevet totalt ni krimromaner om Anton Brekke. Fjell har et stort og trofast publikum.

Det er solgt mer enn en halv million eksemplarer av bøkene hans fordelt på 14 land.