Min side Kundeservice Bli medlem

De bergtatte

« I "De bergtatte" viser de la Motte hvorfor han er en av Sveriges aller beste og mest spennende krimforfattere for tiden ... et mørkt eventyr om skyggelandene vi bærer i oss, og en av de mest spennende krimromanene jeg har lest denne høsten. »

Elin Brend Bjørhei, VG

Ny, kul krimetterforsker fra dyktige Anders de la Motte, og en politiavdeling uten sidestykke.

Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

En uvanlig ondskap

Ny, kul krimetterforsker fra dyktige Anders de la Motte, og en politiavdeling uten sidestykke.

Politietterforsker Leonore Asker er riktignok egenrådig og går sine egne veier, men hun blir svært overrasket og opprørt da hun mot sin vilje blir omplassert fra jobben sin på «Grov krim» til en annen avdeling. En «forfremmelse», kaller de det.

Avdelingen for fortapte sjeler
Hva skal vel hun å gjøre på den såkalte «Avdelingen for bortkomne saker og fortapte sjeler»? Skal hun virkelig sløse bort sitt talent der, nå som de har en høyprofilert kidnappingssak som må løses? Motvillig tar Asker sitt nye ansvarsområde i øyesyn. Kontoret hun skal overta nærmest dunster av oppgitthet, og det nye teamet hennes ser ut til å være akkurat så sære som ryktet vil ha det til. Hun bestemmer seg for å la dem i fred.

Et merkelig sammenfall
Da hun oppdager at forgjengeren har etterlatt en post-it-lapp med navnet på gammel bekjent av henne blir hun nysgjerrig. Samme navn dukket faktisk opp i kidnappingssaken hun ble fjernet fra. Så kommer en oppringing fra en modelljernbaneklubb. De har funnet en figur av den kidnappede kvinnen smuglet inn i modell-landskapet. Leonore får bekreftet det hun har begynt å ane; at etterforskningen hun nå skal overta på et eller annet vis er knyttet til Grov krim-saken.

En uvanlig ondskap
Anders de la Motte sender sin nye hovedperson Leonore Asker ut i et krimlandskap der en uvanlig form for ondskap har fått utspille seg alt for lenge. Den mystiske «ombytteren» har slett ikke tenkt å la seg fange. Asker og hennes nye makkere må ta alle sine talenter i bruk for å finne fram i labyrinten av spor og ledetråder. Og for en gang skyld kan etterforskeren sende en takknemlig tanke til den gærne faren sin for å ha preppet henne til å alltid være forberedt på dommedag ...

Bergtatt
Leonore Asker og gjengen på «Avdelingen for bortkomne saker og fortapte sjeler» er herlige, nye bekjentskaper. Og at avdelingen er uten sidestykke er kanskje ikke helt sant, for hvis du som meg har sansen for Jussi Adler Olssens Avdeling Q-serie er det stor sannsynlighet for at du også vil la deg begeistre av De bergtatte.
     Jeg gleder meg allerede til å lese flere krimmysterier med politietterforsker Leonore Asker og hennes pussige, men dyktige, avdeling. God krim, rett og slett. En fryd å lese!

Medlemsvurdering:
Jeg gleder meg allerede til å lese flere krimmysterier med politietterforsker Leonore Asker og hennes rare, men dyktige avdeling. God krim, rett og slett. En fryd å lese.

Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
515
ISBN
9788252593501
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Bortbytaren
Format
22 x 15 cm
Nr
8211620
Serie
Avdelingen for fortapte sjeler 1

Om forfatteren

Anders de la Motte (f. 1971) er en av Sveriges beste og mest populære krimforfattere med 10 kritikerroste og bestselgende kriminalromaner. Bøkene hans leses og elskes av tilhengere over hele verden.
     Han vokste opp på den skånske landsbygda, og er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper. Han er tildelt Svenska Deckarakademiens pris for årets beste debut (2010) og Svenska Deckarakademiens pris for beste svenske kriminalroman (2015).

Medlemsblad

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

« I "De bergtatte" viser de la Motte hvorfor han er en av Sveriges aller beste og mest spennende krimforfattere for tiden ... et mørkt eventyr om skyggelandene vi bærer i oss, og en av de mest spennende krimromanene jeg har lest denne høsten. »

Elin Brend Bjørhei, VG

"frisk, spennende og original"

Marit Eg Aas, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

L
Leif Vidar Gullstad – 16.01.2024

– Spennende og lettlest! Men jeg følte hele tiden att dette har jeg lest før......jeg tror de fleste krimforfattere stjeler uhemmet av hverandre.......::)) Jeg kan bare ikke huske hvilken annen nordisk forfatter som skrev om ett lignende plott i en av sine bøker.

B
Bjarte Grung – 15.03.2023

– De bergtatte

L
Lena Granbakken Hauklien – 25.01.2023

– For et plott, hvilke personer!

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 13.01.2023

– Jeg gleder meg allerede til å lese flere krimmysterier med politietterforsker Leonore Asker og hennes rare, men dyktige avdeling. God krim, rett og slett. En fryd å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på De bergtatte:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
149,- 399,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
149,- 399,-

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv