Min side Kundeservice Bli medlem

De tause

«Researchen er fremragende og de stadig nye sporene gjør at man blir sittende ytterst på stolkanten eller oppreist i senga til bort i mot siste side. En solid bekreftelse på hvorfor lesere over hele verden synes hun hører hjemme blant de aller beste.»

Tor Hammerø, Nettavisen

En desperat, sørgende far leter etter en forklaring på datterens død. Hvordan kunne det skje? Samtidig får Huldar og Freya en uvanlig drapssak i fanget.

Les mer

99,-

379,- Spar: 280,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - krimbøker inntil -75 % Velg flere her

Farlig desperasjon

En desperat, sørgende far leter etter en forklaring på datterens død. Hvordan kunne det skje? Samtidig får Huldar og Freya en uvanlig drapssak i fanget.

Lille Íris så ut til å ha vunnet kampen mot kreften etter en vellykket ryggmargstransplantasjon. Alle piler pekte oppover, og Íris skrev til og med et dikt om lykken ved å bli bedre. Det eneste viktige i perioden etter operasjonen var å passe på at hun ikke ble utsatt for smitte, siden både immunforsvar og vaksiner blir «nullet ut» av ryggmargstransplantasjonen. I ukene etter operasjonen skulle Íris leve i total isolasjon og bare treffe de aller nærmeste. Så skjer det som absolutt ikke skulle skje: Íris får meslinger. Den slitne, lille kroppen har ingenting å stå imot med, og sykdommen krever sitt. Tilbake står foreldrene, allerede utslitt av kampen mot kreften, og nå styrtet ned i brutal sorg.

Oppsiktsvekkende funn
Íris' far klarer ikke å slippe tanken på hvor smitten kom fra, siden Íris levde i isolasjon. I hans øyne er den som smittet henne en morder som han vil stille til ansvar. Han oppsøker helsemyndighetene for å prøve å presse ut informasjon om hvem som ikke har vaksinert barna sine, og han etterforsker om noen uvaksinerte fremmedarbeidere kan ha krysset Íris’ vei. Han oppfattes som truende og uberegnelig. Når en ung vaksineforsker blir funnet drept og partert, havner den ustabile faren raskt i søkelyset.

Det er jo oppsiktsvekkende nok med et partert lik – noen har sågar kastet opp på funnstedet. Men DNA-funnet i oppkastet setter enda en støkk i etterforskerne. Det kan umulig stemme, og det setter politiet og Freya virkelig på prøve. Hvordan i all verden kan dette henge sammen?

Uhyggelig og medrivende
I hele sitt forfatterskap har Yrsa Sigurðardóttir vist at hun behersker kunsten å fortelle en god historie. I De tause får vi ta del i en kompleks etterforskning der vaksinasjon, surrogati og psykisk sykdom er blant temaene.

Som alltid er persongalleriet overbevisende, både de som lever i overflod og de som er befinner seg på skyggesiden av det islandske samfunnet. Til gjengjeld er etterforskeren Huldar og barnepsykologen Freya stabile og sympatiske mennesker som leserne lett kan kjenne seg igjen i. De loser oss trygt gjennom etterforskningen, og hver eneste løse tråd blir hanket inn. Trenger du litt spenning i hverdagen mens vi venter på vaksine, anbefaler vi gjerne å bruke noen timer i selskap med Huldar og Freya!

Medlemsvurdering:
Litt mange navn å holde styr på, ellers en god bok.

Bente Nilsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
434
ISBN
9788252591859
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Þögn
Format
22 x 14 cm
Nr
8177511
Serie
Huldar og Freyja 6

Medlemsblad

Om forfatteren

YRSA SIGURÐARDÓTTIR er en bestselgende islandsk krimforfatter. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster stadig strålende kritikker. Thrilleren Jeg vet hvem du er ble nominert til Glassnøkkelen 2011, DNA ble kåret til beste islandske krimroman i 2014, og våren 2015 ble Sigurðardóttir tildelt den høythengende britiske prisen Petrona Award for boka Dødsskipet.

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Researchen er fremragende og de stadig nye sporene gjør at man blir sittende ytterst på stolkanten eller oppreist i senga til bort i mot siste side. En solid bekreftelse på hvorfor lesere over hele verden synes hun hører hjemme blant de aller beste.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Sigurðardóttir er like god som Stephen King til å skape frykt.»

The Independent

Medlemmers vurdering

B
Bente Nilsen – 18.10.2022

– Litt mange navn å holde styr på, ellers en god bok.

C
Cecilie Elisabeth Stifjell – 24.04.2021

– Gleder meg da til da og lese da denne i, da jeg da driver på og leser da i da i en da annen i da spennende bok da akkurat da nå! :)

A
Aud Hulberg – 06.04.2021

– De tause

K
Kai Mestad – 06.04.2021

– Fanger deg med en gang. Spenende hele veien.

K
Kirsten Kristiansen – 06.04.2021

– De tause

A
Alice – 06.04.2021

– Som alltid leverer Yrsa Sigurdardottir en spennende bok!

T
Terje Nilsen – 06.04.2021

– Lesbar

Oppdag mer

Bøker som ligner på De tause:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
149,- 399,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
149,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv