Min side Kundeservice Bli medlem

Den fjerde raneren

Frank Frølich skjermer ei kvinne for ei mulig skuddlinje når politiet aksjonerer. De to møtes igjen og utvikler et forhold som for Frølichs del utvikler seg til en besettelse. Kollegaene advarer ham, og når en vaktmann blir skutt og drept, viser deg seg at kvinnas bror er involvert. Les mer

179,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Frank Frølich skjermer ei kvinne for ei mulig skuddlinje når politiet aksjonerer. De to møtes igjen og utvikler et forhold som for Frølichs del utvikler seg til en besettelse. Kollegaene advarer ham, og når en vaktmann blir skutt og drept, viser deg seg at kvinnas bror er involvert. Frølich må ta seg noen fridager fra politijobben, men snart befinner også han seg i etterforskernes søkelys. Dette er den femte romanen om politietterforskerne Gunnarstranda og Frølich.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Strawberry Publishing
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788234701986
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Gunnarstranda og Frølich 5

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

m
morta – 06.09.2009

– Dette er Kjell Ola Dahls femte bok om politidektektivene Gunnarstranda og Frølich. I denne boken er det Frølich som har hovedrollen. Frølich innleder et forhold til en kvinne han reddet under en aksjon. Men når en vaktmann blir drept og kvinnens bror er mistenkt for drapet, havner Frølich i trøbbel. Og når Frølich selv er innblandet og mistnkt må han ta seg noen dager fri for å få greie på hva som har skjedd. Ved hjelp av Gunnarstranda begynner de å se på saken og finner ut at den er langt mer komplisert enn først anntatt. Dette er en veldig bra krimbok som har en fin balanse mellom humoren og spenninga, rollefigurene Gunnarstranda og Frølich er som skapt for hverandre og underholder oss gjenom boken.

T
T – 04.04.2009

– Politimannen Frank Frølich blir stormforelsket i en vakker kvinne under et ran i en butikk. Hun er søster av og samboer med en kriminell av verste sort. En bror som har begått flere ran sammen med to andre forbrytere, blant annet har de drept en ung Securitas-vakt nede på bryggen. Selv blir broren drept - antageligvis av en "fjerde raner". Hvem dette er, er gåten i boken. Så begynner ting å skje fort: Den vakre søsteren forsvinner på mystisk vis, og hennes lesbiske kjæreste, som er Frølichs argeste rival, blir drept. Slik blir Frølich selv innblandet i historien. Skildringene i boka er gode, Kjell Ola Dahl er flink til å tegne realistiske bilder av Oslos underverden og hva som rører seg der, men historien blir etter hvert litt forvirrende, og spenningen daler. Jeg synes Dahl har skrevet bedre bøker før.

f
fredø – 20.10.2005

– I denne kriminalromanen er Dahls to halvgretne politietterforskere, Gunnarstranda og Frølich tilbake. Noe som i utgangspunktet fortener som som en dramatisk, men uskyldig episode under en politiaksjon mot en kiosk i Torggata i Oslo, skal vise seg å få svært kompliserte følger. Frølich berger en kvinne fra en mulig skuddlinje, og det blir kjærlighet ved første blikk. Kollegaene forsøker forgjeves å advare ham, men etterforskeren er som besatt. Det hele utvikler seg til en forrykende spenningsroman der den ene overraskelsen tar den andre. Dette er underholdning av beste merke, og nok en gang demonstrerer Kjell Ola Dahl at han tilhører de absolutt beste krimforfatterne i landet. Det er en roman med tempo og driv, og et spenningsnivå som gjør den umulig å legge fra seg. Absolutt verdt å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den fjerde raneren:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 429,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv