Min side Kundeservice Bli medlem

Den sørgmodige bussjåføren fra Alster

«Som med alt annet hos den eksentriske krimforfatteren Nesser, har han også her en overraskende vri mot slutten. Så overraskende at det ikke engang er mulig å gjette seg til. Det er sjelden kost i krimlitteraturen.»

Dagbladet

Med Den sørgmodige bussjåføren fra Alster trollbinder Håkan Nesser leserne. Vi følger mer enn gjerne Gunnar Barbarotti og Eva Backman på eventyr på et høstlig og stemningsfullt Gotland.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Mesterlig Barbarotti-krim

«Jeg burde ikke leve. Det er mange som mener det, og jeg forstår dem. Enkelte ganger er livsflammen så svak at det føles som om jeg kunne stille meg foran et speil og blåse den ut. Det er en underlig tanke, men helt siden ulykken har det sett ut slik i hodet mitt.»

2007
Ulykken

Bussjåføren Albin Runge har opplevd enhver sjåførs mareritt. På en skoletur med ungdomsskoleelever kom bussen ut av kontroll, og 18 mennesker mistet livet. 17 ungdommer og en av lederne. Undersøkelser viser heldigvis at Albin ikke på noen måte kan lastes for ulykken, han er uten skyld. Men ikke i egne øyne. Også Albins far tar situasjonen tungt, og bare noen måneder etter ulykken tar han sitt liv. Albin Runge har i løpet av kort tid mistet universitetsjobben sin, gjort et karrierebytte og slått seg til ro som bussjåfør før han altså blir involvert i den grusomme ulykken som legger også den karrieren i grus. Han mistet også begge foreldrene sine med kort mellomrom. Da ting er som mørkest for Albin, oppstår imidlertid et lyspunkt i tilværelsen: Det viser seg at hans avdøde far var deleier i en bedrift, og Albin arver i overkant av 40 millioner kroner.

2012
Trusselbrevene

Årene går, og hendelsen er i ferd med å bli glemt av de fleste, men ikke av Albin. Selv om han har en bekymringsløs økonomi, er konsekvensen av ulykken noe han har måttet lære seg å leve med. Så dukker det opp trusselbrev som viser at kanskje ikke alle har frikjent ham helt. Innholdet i brevene synes å være relatert til ulykken, og Albin oppsøker etter hvert politiet. Kriminaletterforskerne Gunnar Barbarotti og Eva Backman blir satt på saken. Barbarotti og Backman er et par både på jobb og privat og har ikke alltid like lett for skille jobb og privatliv. Selv om de ikke kan finne noe håndfast å gå videre med i brevene til Albin, merker de seg begge at det er noe med denne mannen, denne saken. De tar ham på alvor, men det er like fullt som om det er noe han holder skjult for dem.

Truslene tiltar etter hvert i styrke, men siden de ikke klarer å finne noen konkrete spor å følge, legges saken etter hvert til side.

2018
På Gotland

Ytterligere noen år går, og Barbarotti og Backman kommer over en påsatt bilbrann. I tumultene som oppstår, kommer Backman i skade for å skyte og drepe en av gjerningsmennene. Hun blir rutinemessig tatt ut av tjeneste mens hendelsen etterforskes, og for å få det hele på avstand reiser de to på langtidsferie til Gotland. De går turer i det flotte landskapet, de drikker vin, spiser gode middager og leser bøker. Oppholdet fortoner seg rolig og harmonisk, akkurat slik de har sett det for seg, helt til de støter på en mann de drar kjensel på under en av spaserturene sine. For er det ikke Albin Runge, den stakkars mannen de var sikre på de aldri skulle få se igjen? Albin Runge er nemlig antatt død etter at han ble kastet av Gotlandsfergen på åpent hav.

Forvirret? Det er forståelig, men fortvil ikke, jeg kan ikke tenke meg noen som er bedre egnet enn krimnestor Håkan Nesser til å få et slikt krimplot vel i havn. Som alltid hos Nesser har du en god dose velskrevet og fintfølende spenning i vente.

 

Medlemsvurdering:
Jeg er fan av Håkan Nesser, og også denne boka fenger. Pluss at jeg elsker Gotland♥️

Kari Haugen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
367
ISBN
9788252591576
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Den sorgsne busschauffören från Alster
Format
21 x 14 cm
Nr
8172625
Serie
Gunnar Barbarotti 6

Medlemsblad

Om forfatteren

Håkan Nesser, en av svensk litteraturs store fortellere, har hatt stor suksess med bøkene om førstebetjent Van Veeteren og bøkene om Gunnar Barbarotti. Han debuterte i 1988 med romanen Koreografen. I 1993 mottok han Svenska Deckarakademins debutantpris for den første boka i serien om Van Veeteren. De følgende fire ble alle nominert til «Årets bästa svenska deckare», og to av dem vant prisen (Borkmanns punkt og Kvinnen med fødselsmerket). Den sjuende Van Veeteren-boken, Carambole, ble kåret til beste skandinaviske kriminalroman 2000. Han har siden utgitt fem bøker i serien om den italienskættede kriminalbetjenten Gunnar Barbarotti i Kymlinge. I De venstrehendtes forening opptrer både van Veeteren og Barbarotti.

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Som med alt annet hos den eksentriske krimforfatteren Nesser, har han også her en overraskende vri mot slutten. Så overraskende at det ikke engang er mulig å gjette seg til. Det er sjelden kost i krimlitteraturen.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Min påstand er at det er umulig å ikke like Håkan Nesser om du først liker krim.»

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«Få skriver mer lesverdige bøker enn Nesser når han er på sitt beste. Her er han svært nær det.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«... igjen leverer Nesser en tekst av høy kvalitet i grenselandet mellom krim og eksistensiell roman.»

Svenska Dagbladet

Medlemmers vurdering

K
Kari Haugen – 08.02.2022

– Jeg er fan av Håkan Nesser, og også denne boka fenger. Pluss at jeg elsker Gotland♥️

A
Ane Karine Solum – 16.11.2021

– Overraskende slutt. Liker ikke alt dette fokuset på homofili!

A
Arne Ivar – 23.09.2021

– En spennende og underholdende bok i god Nesser stil.

K
Kari Haugen – 21.09.2021

– Bra bok å lese

L
Liv Stålesen – 13.01.2021

– Den sørgmodige bussjåføren fra Alster

A
Anne Torsholen – 12.01.2021

– Ikke så god som de 5 første om Barbarotti.

E
Ellinor Fjellstad – 12.01.2021

– Elendig og kjedelig!

A
Alice Trondsen – 12.01.2021

– *

E
Eldbjørg Larsen – 12.01.2021

– Håkan Nesser kan dette med lavmælt krim, en god historie.

F
FEU – 12.01.2021

– Full pott

B
Bjørg Kristin Hjelle – 12.01.2021

– God bok! Som alltid fra Håkan Nesser

F
Frida – 12.01.2021

– Denne boken var vanskelig å legge fra seg👍🏼 full pott fra neg

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den sørgmodige bussjåføren fra Alster:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv