Meny

Det som aldri dør

Serie: Bogart Bull 2

Noen ganger er 'den vanskelige andreboken' bedre enn den første. Det er i hvert fall tilfelle med Øistein Borges "Det som aldri dør".

, VG Terningkast 5
I Nord-Irland kaster fortida fremdeles mørke skygger. Den norske Kripos-etterforskeren Bogart Bull blir bedt om å bistå når et norsk par blir funnet skutt ved et IRA-minnesmerke. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Høyesterettsdommer John Sand er mer enn gjennomsnittlig opptatt av krigshistorie. Han har tatt med seg kona til Belfast for å besøke steder som var sentrale i løpet av «The Troubles». Kona Monica er slett ikke like entusiastisk, men hun trøster seg med at det kunne vært verre, og ser for seg et lite glass riesling eller to til lunsj på en idyllisk pub.

O'NEILL-STEINEN
Lunsjen rekker de aldri. Allerede idet de kommer fram til steinen som markerte stedet der den beryktede forræderen Marion O'Neill ble henrettet, aner de at det er noe som ikke stemmer. På bakken ligger en mann som ser aldeles død ut. Lenger rekker verken John eller Monica Sand å tenke før de blir skutt.

DØDELIGE HEMMELIGHETER
Kripos-etterforsker Bogart Bull er i Nord-Irland for å besøke sin morfars gård. Dermed passer det godt at han bistår det nordirske politiet med etterforskningen. Da også forpakteren på morfarens gård blir funnet drept, aner politiet en sammenheng med drapet på ekteparet, og Bull oppdager at morfaren har båret på en mørk hemmelighet som strekker seg mange år tilbake i tid.

Borge trekker tråder fra drapene på John og Monica Sand tilbake til urolighetene og attentatene i 70-årenes Nord-Irland. Konflikten ble formelt bilagt med fredsavtalen i 1998, men det gamle IRA har sine moderne avleggere ...

Fakta

Om forfatteren

ØISTEIN BORGE (f. 1958) har bakgrunn fra film- og reklamebransjen, der han har jobbet som regissør, tekstforfatter og kreativ leder. Borge har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull. Den syvende demonen fikk varm mottakelse av norsk presse.

Medlemsblad

 

Anmeldelser

Noen ganger er 'den vanskelige andreboken' bedre enn den første. Det er i hvert fall tilfelle med Øistein Borges "Det som aldri dør".

, VG Terningkast 5

Sylskarp Borge.

Hamar Arbeiderblad Terningkast 5

"Det som aldri dør" er en politikrim som balanserer perfekt mellom en drapsgåte, en komplisert etterforskning, og de mellomenneskelige konfliktene som oppstår.