Meny
 

Døden i Baugen

en kriminalroman med Vilhelm Thygesen

Serie: Thygesen 12

Høsten 2009 er Vilhelm Thygesen blitt 72 år gammel, pensjonert advokat og frimerketuskhandler. Han er ikke kreftpasient lenger. Hans gamle venn finansmannen Bernie Levin har kjøpt seg inn Baugen IL - med hjemmestadion på Garden Lane - som i 2008-sesongen overraskende rykket opp i Adecco-ligaen. Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Om boka

Er det misunnelse, forsmådd kjærlighet eller gjengse småbyintriger som herjer i den lille fjordbyen Baugen?

Wilhelm Thygesen må grave under den fine overflaten når en lokal fotballhelt dør under mistenkelige omstendigheter. Thygesen er gjest på banketten den kvelden en av klubbens toppspillere drukner ved moloen rett nedenfor hotellet. Var det en ulykke - eller ikke?

Politiets etterforskning står i stampe. Da ber treneren til Baugens fotballag, Arvid Engebretsen, Thygesen om å snuse litt i saken. Og Thygesen lar seg ikke be to ganger. Like etter ryster et nytt dødsfall Baugen.


Jon Michelet. Foto: Finn Ståle Felberg/OktoberJon Michelet har utgitt en rekke kriminalromaner og spenningsbøker med tydelig antiimperialistisk og antikapitalistisk holdning. Debuterte med Thygesen-romanen Den drukner ei som henges skal (1975). Jernkorset (1976) er blitt mye omdiskutert, først og fremst på grunn av injurieanklager og dom. Orions belte (1977; filmatisert 1985) og Angrepet på Longyearbyen (1978) tar utgangspunkt i sovjetisk aggresjon i nord. Et spennende hendelsesforløp er underordnet en klar og uttalt politisk tendens.
Kilde: snl.no

 

Fakta