Meny
Dommen - Jørgen Jæger

Dommen

Serie: Ole Vik 13

En liten familie er på tur i skogen. Plutselig stikker hunden av, og seksåringen Alexander løper etter – og forsvinner. Marerittet er i gang.

Les mer
Bestselgende forfatter
Politi
Etterforskning
Vår pris
149,-
Spar
250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 149,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Alle foreldres mareritt

En liten familie er på tur i skogen. Plutselig stikker hunden av, og seksåringen Alexander løper etter – og forsvinner. Marerittet er i gang.

Faren David løper etter for å hanke inn både cocker spanielen Lykke og Alexander, og i løpet av minutter finner han hunden. Merkelig nok ser det ut som om noen har surret båndet fast i en einerbusk. Men hvor er Alexander? Alexander har Downs syndrom, og han er ikke så sterk motorisk. Faren er bekymret for om han vil falle og slå seg i det bratte terrenget. Han haster tilbake til stien der moren venter, og de får stoppet to andre turgåere som løper av gårde for å slå alarm.

Ingen ringere enn Ole Vik
Heldigvis treffer de politistasjonssjef Ole Vik og Marte Mellingen på vei ned mot parkeringsplassen. Ole har radio i bilen, sånn at de får slått alarm. Riktignok har Alexander bare vært borte en kort stund, men han er ekstra sårbar, og det haster med å finne ham. Allerede før politiets letestyrker ankommer, er en rekke andre fotturister i gang med å finkjemme terrenget der han forsvant. Men hvor er han? Det er helt usannsynlig at han skal ha klart å tilbakelegge store strekninger i det krevende terrenget, og i tillegg er han helt avhengig av familien sin.

Lokalavisens utsendte
Også lokalavisen kommer raskt til stedet. Den nye redaktøren virker frustrert over å ikke få tilstrekkelig informasjon, men Marte inviterer til en avtale om samarbeid. Etter hvert som handlingen spiller seg ut, blir det tydelig at journalisten har få intensjoner om å opprettholde sin del av avtalen, og Fjellbergpostens stadige oppdateringer blir en stor byrde for etterforskningen. Ganske tidlig publiserer avisa en artikkel om at det bor en pedofil overgriper midt i Fjellberghavn, som har etablert seg der under et nytt navn.

Ute av kontroll
Ganske raskt spinner situasjonen ut av kontroll, og politiets ressurser blir strukket tynt utover. Ytterligere to forsvinninger gjør arbeidsbyrden overveldende. En ung kvinne forsvinner på vei hjem fra sin søster, og en eldre herre forsvinner på vei hjem fra Rotary-middag – og blir senere funnet død.

Men Jørgen Jæger har stålkontroll
Heldigvis får Ole Vik etter hvert kontroll over alle løse tråder. Én som imidlertid har stålkontroll gjennom hele boka, er Jørgen Jæger – leserne blir revet med fra første side. Vi føler intenst med Alexanders stakkars foreldre og er samtidig trollbundet av fortellingen som utspiller seg. Vil de finne gutten i tide? Og hva er det egentlig som foregår i skjul i fredelige Fjellberghavn?

Den som leser, får se!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Strawberry Publishing
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 398
ISBN: 9788252592481
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8188629
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

JØRGEN JÆGER (f.1946) er en kritikerrost krimforfatter. Han debuterte med kriminalromanen Skyggejakten i 2003, den første boka i serien om lensmannen Ole Vik. Det er nå solgt over en million eksemplarer av bøkene hans i Norge, og Jæger er etablert i den absolutte toppen av norske krimforfattere. Jæger har vært nominert til Bokhandlerprisen hele fire ganger.