Min side Kundeservice Bli medlem

Drepende drage, angrende hund

roman

«Karin Fossum skriver strålende - igjen.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Et skadeskutt søskenpar, en grusom mor og en historie som bare Karin Fossum kunne ha skrevet. Drepende drage. Angrende hund griper tak i leseren fra første side. 

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Vonde relasjoner

En dag blir en eldre kvinne funnet livløs ved foten av trappa hjemme. For noen kommer beskjeden om at hun er død som en velsignelse ... 

Det er mye som har gått galt i oppveksten til søskenparet Aksel og Ellinor. Helt fra de var små, har de fantasert om foreldrenes død på ulike måter: Jeg syns vi skal kakke henne hardt i hodet med ei jernstang og legge henne i  trillebåra og kjøre henne av gårde til kjøttvarefabrikken og stappe henne i den store kverna så hun kommer ut i tynne strimler. Så lager vi en kjempestor kjøttbolle av henne og triller henne ut i skogen, så alle de ville dyra kan komme og spise henne opp.

Det vanskelige livet
Aksel og Ellinor er nå voksne, men de har ikke lyktes i livet, den kjærlighetsfattige barndommen har sørget for det. Ellinor er trygdet rusmisbruker, mens Aksel er journalist i lokalavisa. Ingen av dem er i stand til å opprettholde nære relasjoner til andre mennesker, og de har ikke egen familie. For Aksel dreier mye av livet seg om å skjule hvem han egentlig er for kollegene  på jobben. Han passer på å kle seg og på alle måter framstå som en god, normal samfunnsborger, hele tida med vissheten om at han egentlig er en slags svindler. Men ingen skal kunne se ham utenfra og gjette hva slags avgrunn som skjuler seg bak fasaden hans. Livet består av to deler: Jobb og Ellinor. Han bekymrer seg kontinuerlig for hennes mentale helse og for hva hun kan finne på.

Oppveksten til Aksel og Ellinor har ikke vært noen dans på roser, men forholdet dem imellom er varmt og sterkt, det er de to mot verden.

Ulykken
På en gård like ved Aksel og Ellinors barndomshjem skjer det en forferdelig ulykke. Fire polske arbeidere blir funnet døde i sengene sine etter en gasslekkasje. Kvelden før hadde de vært på puben og feiret at den ene av dem skulle bli pappa hjemme i Polen. Kanskje gjorde rusen at de ikke våknet av gasslukta? Hendelsen ser ut som en ulykke, men var det ikke. Det blir åpnet etterforskning mot bonden. 

Fallet
En dag rundt juletider kommer Aksel innom moren. Det er merkelig stille i huset, altfor stille. Moren ligger død ved foten av trappa. Aller først ringer Aksel Ellinor og forteller henne nyheten – den nyheten som Ellinor har ventet på hele livet: «Hun er død». Endelig er moren død. Deretter ringer han politiet, og Karin Fossum får anledning til å presentere oss for en ny etterforsker, Eddie Feber. 

Karin Fossum på sitt beste
Ingen kan beskrive dysfunksjonelle familier og ødelagte sinn som Karin Fossum. Det er nesten så leseren kan fornemme kulda som strømmer fra moren. Vi får også et urovekkende glimt inn i den kjærlighetshungrige og villfarne sjela til Ellinor. Likevel er det mye varme i boka. Oppveksten til Aksel og Ellinor har ikke vært noen dans på roser, men forholdet dem imellom er varmt og sterkt, det er de to mot verden. Den forberedende samtalen med presten som skal forrette i begravelsen til moren, er rett og slett kostelig lesning! Den psykologiske spenningen mellom søsknene og moren driver fortellingen framover, og man kan nesten ikke vente på en befriende utløsning. Men i Karin Fossums bøker går det ikke alltid som man tror – eller som man håper. Men en stor leseopplevelse kan vi love, denne gangen også! 

 

Medlemsvurdering:
Som alltid leverer Karin Fossum. Hun lar oss komme inn i hodet på karakterene. Dyp og fengende krem. Ingenting er overfladisk .

Anne-Grethe Herland

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
239
ISBN
9788252592351
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8186413
Serie
En Feber-krim 1

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Karin Fossum (f. 1954) debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjej Vesaas' debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner. I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums store gjennombrudd var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og tv. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger. 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Karin Fossum skriver strålende - igjen.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Karin Fossum er fortsatt fenomenal språklig, og hennes nyeste krimhelt vekker interesse.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«... en krim som skiller seg ut fra det meste som skrives i denne sjangeren her hjemme. (...) Slik får denne romanen en avsluttende snert som blir en effektfull avrunding på en saktegående og underfundig utpenslet studie i vrangvridde menneskesinn.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«... hun er fortsatt blant våre aller beste krimforfattere.» «... jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor vakker litteraturen kan være når den virkelig er god.»

Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no

«Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens førstedivisjon.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Fossum leverer et nytt, sterkt, psykologisk drama» «Tydeligere og mer overbevisende enn noen gang i årets roman.» «Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens første-divisjon.» «...en urovekkende vibrasjon gjennom hele teksten.» «Drepende drage. Angrende hund viser nok en gang hvilken spesiell og engasjert forfatter Karin Fossum er. Alltid på «de svakes side», med overbevisende kraft og treffsikre ord.»

Turid Engheim, Dagsavisen og Rogalands Avis

Medlemmers vurdering

R
Rolf Helgesen – 18.05.2022

– Handler om ingenting. Ikke spenning, ikke krim - nei bare en stor skuffelse - tror jeg tenker meg om før jeg bruker penger på en bok til fra denne forfatteren. Virker som hun har mistet taket

G
Gerd hestenes – 19.10.2021

– Karin Fossum

T
Tina – 22.09.2021

– Drepende drage Angrende hund

B
Bjørn Sandnes – 21.09.2021

– Alltid innsikt og kvalitet i Karin Fossums historier!

W
Wilde Fjeldbo – 12.09.2021

– Ikke en av Fossums beste bøker, dette her, rett og slett på grensen til kjedelig. Vil tenke meg nøye om før jeg kjøper eventuelle nye bøker fra denne forfatteren.

R
Rita – 26.08.2021

– Dette var en skuffende bok fra Fossum.

A
Anna-Lena – 25.08.2021

– Denne boken var en stor skuffelse. Handlet ikke om noenting. Lest de fleste av Karin F og de har vært otrolig bra, men er dette hennes nye sett at skrive blir det ingen fler bøker før meg.

E
Elin Egeland – 25.08.2021

– Hadde gledet meg til en kjekk bok fra Fossum. Men det er siste gang jeg stoler på deres anbefaling. Elendig historie, bare trist og på ingen måte som forventet. Platt og bortkastet tid og penger.

M
Mette trippestad – 25.08.2021

– Utrolig dårlig. Handlet ikke om noenting .

B
Bodil Haugen – 25.08.2021

– Er det dette som er framtiden med Karin Fossum, har jeg lest min siste bok av henne. Her var ingen spenning i det hele tatt.

M
Mona hovland – 25.08.2021

– God

A
Anne-Grethe Herland – 25.08.2021

– Som alltid leverer Karin Fossum. Hun lar oss komme inn i hodet på karakterene. Dyp og fengende krem. Ingenting er overfladisk .

L
Lena – 24.08.2021

– Meget bra

H
Helga S – 24.08.2021

– Godt språk, men vanskelig å finne ut av. Veldig annerledes enn tidligere bøker av forfatteren

C
Cecilie Elisabeth Stifjell – 24.08.2021

– Skal leses, snart! :)

L
Liv – 24.08.2021

– Kjedelig bok

K
Kjerst – 24.08.2021

– Ikke det beste jeg har lest av Fossum.

M
Mona – 24.08.2021

– Brabeskrivelse av menneskesinnet, og hva en dårlig oppvekst kan gjøre med deg. Utover det skjedde det lite i denne boken syns jeg.

R
Ragnhild Aasen – 24.08.2021

– Litt annerledes Fossum denne gang - god bok, men skremmende hva mangel på kjærlighet kan gjøre med små barnesjeler. Også en vekker for oss voksne, kjente meg litt igjen i det med «ikke gjør ditt eller datt, for da blir det stygt, ødelagt, . .osv « Vi har vel alle vært innom der . .

M
Marit Karlsen – 24.08.2021

– Først og fremst syns jeg dette var en veldig tynn bok, føler meg litt snytt når det er full pris uansett hvor tykk eller tynn boken er. Ikke helt ferdig med boken, men syns den er litt sær, fenger ikke så veldig så langt ( kommet ca halvveis).

G
Gunn Inger Elde – 24.08.2021

– Drepende drage, angrende hund.

A
Anne Karine Hellberg – 24.08.2021

– Fossum skuffer aldri. Utrolig velskrevet og spennende.

K
Kristin Bruset – 02.08.2021

– Dette ble en real skuffelse. Har hatt stor glede av Fossums bøker tidligere og forventningene var store til denne boken også. På bokomslaget blir vi presentert for den nye etterforskeren, men denne dukker først opp i slutten av boken og vi følger han bare i 3-4 sider. Handlingen er stillestående og som leser venter jeg på at noe skal skje. Den tar seg opp de 20 - 30 siste sidene.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 01.07.2021

– Jeg må innrømme at det var forbundet med en viss spenning da jeg tok fatt på Karin Fossums Drepende drage Angrende hund. Fossum er en av krimforfatterne jeg setter aller mest pris på og slik har det vært helt siden første gang jeg stiftet bekjentskap med Konrad Sejer. Men alt har sin tid og i fjor var tiden inne til å pensjonere Sejer etter lang og tro tjeneste. Jeg er alltid veldig spent når jeg får en ny Karin Fossum roman i hendene, men uten Konrad Sejer var det derfor med enda større spenning enn ellers. Det tok nøyaktig en side å se at Karin Fossum har full kontroll. Selvsagt med hjelp fra sin nye etterforsker, Eddie Feber, men bortsett fra ham er dette Karin Fossum slik vi har lært henne å kjenne. Vanlige mennesker og tilsynelatende vanlige liv, men mørke sannheter som før eller siden må fram i lyset.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Drepende drage, angrende hund:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv