Meny
Karin Fossum: Drepende drage. Angrende hund

Drepende drage, angrende hund

roman

Serie: En Feber-krim 1

«Karin Fossum skriver strålende - igjen.»

, Nettavisen Terningkast 5

Et skadeskutt søskenpar, en grusom mor og en historie som bare Karin Fossum kunne ha skrevet. Drepende drage. Angrende hund griper tak i leseren fra første side. 

Les mer
Bestselgende forfatter
Familiedrama
Etterforskning
Leserfavoritt
Vår pris
149,-
Spar
250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 149,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Vonde relasjoner

En dag blir en eldre kvinne funnet livløs ved foten av trappa hjemme. For noen kommer beskjeden om at hun er død som en velsignelse ... 

Det er mye som har gått galt i oppveksten til søskenparet Aksel og Ellinor. Helt fra de var små, har de fantasert om foreldrenes død på ulike måter: Jeg syns vi skal kakke henne hardt i hodet med ei jernstang og legge henne i  trillebåra og kjøre henne av gårde til kjøttvarefabrikken og stappe henne i den store kverna så hun kommer ut i tynne strimler. Så lager vi en kjempestor kjøttbolle av henne og triller henne ut i skogen, så alle de ville dyra kan komme og spise henne opp.

Det vanskelige livet
Aksel og Ellinor er nå voksne, men de har ikke lyktes i livet, den kjærlighetsfattige barndommen har sørget for det. Ellinor er trygdet rusmisbruker, mens Aksel er journalist i lokalavisa. Ingen av dem er i stand til å opprettholde nære relasjoner til andre mennesker, og de har ikke egen familie. For Aksel dreier mye av livet seg om å skjule hvem han egentlig er for kollegene  på jobben. Han passer på å kle seg og på alle måter framstå som en god, normal samfunnsborger, hele tida med vissheten om at han egentlig er en slags svindler. Men ingen skal kunne se ham utenfra og gjette hva slags avgrunn som skjuler seg bak fasaden hans. Livet består av to deler: Jobb og Ellinor. Han bekymrer seg kontinuerlig for hennes mentale helse og for hva hun kan finne på.

Oppveksten til Aksel og Ellinor har ikke vært noen dans på roser, men forholdet dem imellom er varmt og sterkt, det er de to mot verden.

Ulykken
På en gård like ved Aksel og Ellinors barndomshjem skjer det en forferdelig ulykke. Fire polske arbeidere blir funnet døde i sengene sine etter en gasslekkasje. Kvelden før hadde de vært på puben og feiret at den ene av dem skulle bli pappa hjemme i Polen. Kanskje gjorde rusen at de ikke våknet av gasslukta? Hendelsen ser ut som en ulykke, men var det ikke. Det blir åpnet etterforskning mot bonden. 

Fallet
En dag rundt juletider kommer Aksel innom moren. Det er merkelig stille i huset, altfor stille. Moren ligger død ved foten av trappa. Aller først ringer Aksel Ellinor og forteller henne nyheten – den nyheten som Ellinor har ventet på hele livet: «Hun er død». Endelig er moren død. Deretter ringer han politiet, og Karin Fossum får anledning til å presentere oss for en ny etterforsker, Eddie Feber. 

Karin Fossum på sitt beste
Ingen kan beskrive dysfunksjonelle familier og ødelagte sinn som Karin Fossum. Det er nesten så leseren kan fornemme kulda som strømmer fra moren. Vi får også et urovekkende glimt inn i den kjærlighetshungrige og villfarne sjela til Ellinor. Likevel er det mye varme i boka. Oppveksten til Aksel og Ellinor har ikke vært noen dans på roser, men forholdet dem imellom er varmt og sterkt, det er de to mot verden. Den forberedende samtalen med presten som skal forrette i begravelsen til moren, er rett og slett kostelig lesning! Den psykologiske spenningen mellom søsknene og moren driver fortellingen framover, og man kan nesten ikke vente på en befriende utløsning. Men i Karin Fossums bøker går det ikke alltid som man tror – eller som man håper. Men en stor leseopplevelse kan vi love, denne gangen også! 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen
Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 239
ISBN: 9788252592351
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8186413
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Karin Fossum (f. 1954) debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjej Vesaas' debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner. I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums store gjennombrudd var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og tv. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger. 

«Karin Fossum skriver strålende - igjen.»

, Nettavisen Terningkast 5

«Karin Fossum er fortsatt fenomenal språklig, og hennes nyeste krimhelt vekker interesse.»

, VG

«... en krim som skiller seg ut fra det meste som skrives i denne sjangeren her hjemme. (...) Slik får denne romanen en avsluttende snert som blir en effektfull avrunding på en saktegående og underfundig utpenslet studie i vrangvridde menneskesinn.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

«... hun er fortsatt blant våre aller beste krimforfattere.» «... jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor vakker litteraturen kan være når den virkelig er god.»

, FriFagbevegelse.no

«Med «Drepende drage. Angrende hund» har Karin Fossum igjen skrevet en tankevekkende bok om hva vi mennesker kan bli til, hva vi kan gjøre - på godt og vondt. Om livets mangfoldighet, om kjærlighet og hat, om å bli sett eller oversett. Jeg slutter aldri å bli forbløffet over at ei bok på bare litt over 200 sider kan romme et helt menneskeliv - og vel så det, jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor vakker litteraturen kan være når den virkelig er god.»

, FriFagbevegelse.no

«Fossum leverer et nytt, sterkt, psykologisk drama» «Tydeligere og mer overbevisende enn noen gang i årets roman.» «Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens første-divisjon.» «...en urovekkende vibrasjon gjennom hele teksten.» «Drepende drage. Angrende hund viser nok en gang hvilken spesiell og engasjert forfatter Karin Fossum er. Alltid på «de svakes side», med overbevisende kraft og treffsikre ord.»

, Dagsavisen og Rogalands Avis

«Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens førstedivisjon.»

, Dagsavisen