Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Drepende drage, angrende hund

roman

«Karin Fossum skriver strålende - igjen.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Vi er to om det, sa hun. Uansett hvordan dette ender, så er vi to, kan du love det? At hun kommer til å dø om ikke så lenge?

De så på hverandre og smilte. Det var jo bare en lek.

Aksel er journalist i lokalavisa og er ifølge sjefen "god på tragedier". Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Vi er to om det, sa hun. Uansett hvordan dette ender, så er vi to, kan du love det? At hun kommer til å dø om ikke så lenge?

De så på hverandre og smilte. Det var jo bare en lek.

Aksel er journalist i lokalavisa og er ifølge sjefen "god på tragedier". Søsteren Ellinor har mistet jobben og søker virkelighetsflukt. Helt siden barndommen har skjebnen knyttet bror og søster tett sammen.

På en av de store gårdene skjer et gassutslipp som tar livet av flere innleide arbeidere mens de sover. Det ser ut som en ulykke.

I en enebolig nær ved ligger en 80 år gammel kvinne en dag med knust skalle ved foten av trappa. Noen har rotet rundt i boligen for å få det til å se ut som et ransoverfall.

I Drepende drage. Angrende hund møter vi en ny og annerledes etterforsker: Eddie Feber. Han er en livsglad mann med åtte barn. Han er rask i vendingen, og kan kanskje virke rotete. Men han har strategier for å få den mørke sannheten ut i lyset.

Medlemsvurdering:
Som alltid leverer Karin Fossum. Hun lar oss komme inn i hodet på karakterene. Dyp og fengende krem. Ingenting er overfladisk .

Anne-Grethe Herland

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202726898
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
En Feber-krim 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Karin Fossum skriver strålende - igjen.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Karin Fossum er fortsatt fenomenal språklig, og hennes nyeste krimhelt vekker interesse.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«... en krim som skiller seg ut fra det meste som skrives i denne sjangeren her hjemme. (...) Slik får denne romanen en avsluttende snert som blir en effektfull avrunding på en saktegående og underfundig utpenslet studie i vrangvridde menneskesinn.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Med «Drepende drage. Angrende hund» har Karin Fossum igjen skrevet en tankevekkende bok om hva vi mennesker kan bli til, hva vi kan gjøre - på godt og vondt. Om livets mangfoldighet, om kjærlighet og hat, om å bli sett eller oversett. Jeg slutter aldri å bli forbløffet over at ei bok på bare litt over 200 sider kan romme et helt menneskeliv - og vel så det, jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor vakker litteraturen kan være når den virkelig er god.»

JAN-ERIK ØSTLIE, FriFagbevegelse.no

«Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens førstedivisjon.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Fossum leverer et nytt, sterkt, psykologisk drama» «Tydeligere og mer overbevisende enn noen gang i årets roman.» «Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens første-divisjon.» «...en urovekkende vibrasjon gjennom hele teksten.» «Drepende drage. Angrende hund viser nok en gang hvilken spesiell og engasjert forfatter Karin Fossum er. Alltid på «de svakes side», med overbevisende kraft og treffsikre ord.»

Turid Engheim, Dagsavisen og Rogalands Avis

Medlemmers vurdering

R
Rolf Helgesen – 18.05.2022

– Handler om ingenting. Ikke spenning, ikke krim - nei bare en stor skuffelse - tror jeg tenker meg om før jeg bruker penger på en bok til fra denne forfatteren. Virker som hun har mistet taket

G
Gerd hestenes – 19.10.2021

– Karin Fossum

T
Tina – 22.09.2021

– Drepende drage Angrende hund

B
Bjørn Sandnes – 21.09.2021

– Alltid innsikt og kvalitet i Karin Fossums historier!

W
Wilde Fjeldbo – 12.09.2021

– Ikke en av Fossums beste bøker, dette her, rett og slett på grensen til kjedelig. Vil tenke meg nøye om før jeg kjøper eventuelle nye bøker fra denne forfatteren.

R
Rita – 26.08.2021

– Dette var en skuffende bok fra Fossum.

A
Anna-Lena – 25.08.2021

– Denne boken var en stor skuffelse. Handlet ikke om noenting. Lest de fleste av Karin F og de har vært otrolig bra, men er dette hennes nye sett at skrive blir det ingen fler bøker før meg.

E
Elin Egeland – 25.08.2021

– Hadde gledet meg til en kjekk bok fra Fossum. Men det er siste gang jeg stoler på deres anbefaling. Elendig historie, bare trist og på ingen måte som forventet. Platt og bortkastet tid og penger.

M
Mette trippestad – 25.08.2021

– Utrolig dårlig. Handlet ikke om noenting .

B
Bodil Haugen – 25.08.2021

– Er det dette som er framtiden med Karin Fossum, har jeg lest min siste bok av henne. Her var ingen spenning i det hele tatt.

M
Mona hovland – 25.08.2021

– God

A
Anne-Grethe Herland – 25.08.2021

– Som alltid leverer Karin Fossum. Hun lar oss komme inn i hodet på karakterene. Dyp og fengende krem. Ingenting er overfladisk .

L
Lena – 24.08.2021

– Meget bra

H
Helga S – 24.08.2021

– Godt språk, men vanskelig å finne ut av. Veldig annerledes enn tidligere bøker av forfatteren

C
Cecilie Elisabeth Stifjell – 24.08.2021

– Skal leses, snart! :)

L
Liv – 24.08.2021

– Kjedelig bok

K
Kjerst – 24.08.2021

– Ikke det beste jeg har lest av Fossum.

M
Mona – 24.08.2021

– Brabeskrivelse av menneskesinnet, og hva en dårlig oppvekst kan gjøre med deg. Utover det skjedde det lite i denne boken syns jeg.

R
Ragnhild Aasen – 24.08.2021

– Litt annerledes Fossum denne gang - god bok, men skremmende hva mangel på kjærlighet kan gjøre med små barnesjeler. Også en vekker for oss voksne, kjente meg litt igjen i det med «ikke gjør ditt eller datt, for da blir det stygt, ødelagt, . .osv « Vi har vel alle vært innom der . .

M
Marit Karlsen – 24.08.2021

– Først og fremst syns jeg dette var en veldig tynn bok, føler meg litt snytt når det er full pris uansett hvor tykk eller tynn boken er. Ikke helt ferdig med boken, men syns den er litt sær, fenger ikke så veldig så langt ( kommet ca halvveis).

G
Gunn Inger Elde – 24.08.2021

– Drepende drage, angrende hund.

A
Anne Karine Hellberg – 24.08.2021

– Fossum skuffer aldri. Utrolig velskrevet og spennende.

K
Kristin Bruset – 02.08.2021

– Dette ble en real skuffelse. Har hatt stor glede av Fossums bøker tidligere og forventningene var store til denne boken også. På bokomslaget blir vi presentert for den nye etterforskeren, men denne dukker først opp i slutten av boken og vi følger han bare i 3-4 sider. Handlingen er stillestående og som leser venter jeg på at noe skal skje. Den tar seg opp de 20 - 30 siste sidene.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 01.07.2021

– Jeg må innrømme at det var forbundet med en viss spenning da jeg tok fatt på Karin Fossums Drepende drage Angrende hund. Fossum er en av krimforfatterne jeg setter aller mest pris på og slik har det vært helt siden første gang jeg stiftet bekjentskap med Konrad Sejer. Men alt har sin tid og i fjor var tiden inne til å pensjonere Sejer etter lang og tro tjeneste. Jeg er alltid veldig spent når jeg får en ny Karin Fossum roman i hendene, men uten Konrad Sejer var det derfor med enda større spenning enn ellers. Det tok nøyaktig en side å se at Karin Fossum har full kontroll. Selvsagt med hjelp fra sin nye etterforsker, Eddie Feber, men bortsett fra ham er dette Karin Fossum slik vi har lært henne å kjenne. Vanlige mennesker og tilsynelatende vanlige liv, men mørke sannheter som før eller siden må fram i lyset.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Drepende drage, angrende hund:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv