Meny
Lars Kepler: Edderkoppen

Edderkoppen

; Henning J. Gundersen (Oversetter)

Serie: Joona Linna 9

«... du bare må oppleve dette mesterverket av en krimbok» «... ikke et eneste sekund med kjedelig lesestoff»

, Randaberg 24 Terningkast 6

En kaldblodig, kalkulert gjerningsmann planlegger ni drap. Det niende offeret er Joona Linna. Det blir et kappløp med tiden for å komme massemorderen i forkjøpet!

Les mer
Bestselger
Hevn
Seriemord
Sidevender
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Bente Einan Eriksen, redaktør

For tre år siden mottok Saga Bauer et merkelig postkort med truende tekst om en pistol med ni hvite kuler i magasinet. En av kulene er tiltenkt etterforskeren Joona Linna. Det opplyses også om at bare Saga kan redde ham. Dette hadde hun nesten glemt da hun en dag får levert en merkelig pakke på døra. Hun åpner den forsiktig og finner en liten tinnfigur. Figuren forestiller en tynn mann med kappe. Innpakningen er spesiell, satt sammen av ulike elementer, som om avsenderen vil gi ekstra informasjon om tinnfiguren – eller personen den forestiller. Omtrent samtidig har Margot Silvermann, sjef for politiets nasjonale operative avdeling, blitt overfalt i stallen idet hun tar hesten sin inn etter en ridetur. Etter kort tid skjønner hun at hun er skutt, og at noen drar henne etter seg. Det siste hun oppfatter før hun mister bevisstheten, er et glinsende blodspor som ligger igjen etter henne.

Den første kokongen

En gjeng pensjonister går i land på en øy. De er høylydt på tur – innstilt på å ha en hyggelig stund da de oppdager en stor bylt støttet opp mot et tre. Den er ca to meter lang og pakket inn i plast og bomullstoff. Et tau er surret rundt pakken for å holde den sammen. Den minner om en kokong. En av mennene tar fram en foldekniv og skjærer et snitt i pakken. En sterk, stikkende lukt sprer seg ...

Et kappløp med tiden

Saga Bauer er ikke lenger ansatt i politiet. Isteden jobber hun som privat etterforsker for et småsnuskete byrå som spionerer på folk som er utro mot sin partner. Hun hater jobben, og ikke minst sjefen sin, men hun har få muligheter til å få annen jobb. Den bestialske Jurek Walter har trengt seg inn i hodet hennes og styrer tankene, selv om han er død. Og det er noe ved tinnfiguren som får Saga til å tenke på akkurat Jurek. Kan det være en sammenheng? Fins det noen der ute som også er påvirket og ødelagt av Jurek? Saga skjønner at figuren kan forestille et potensielt offer, og hun kontakter Joona Linna som etter mye om og men får tillatelse til å ta Saga Bauer med i sitt team. En ny kokonglignende pakke blir funnet hengende fra et tre, og det blir etter hvert klart at tinnfiguren har likhetstrekk med en forsvunnet mann. Det blir et kappløp med tiden etter hvert som flere innpakkede figurer leveres til Saga og folk forsvinner. Joona Linna og Saga Bauer må finne ut hvem figurene forestiller så de kan komme morderen i forkjøpet. Og begge vet at det en dag blir Joonas tur hvis ikke morderen stanses. Postkortet hun fikk er gammelt, men det er nå det skjer!

Lars Kepler, alias Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril, har skrevet en krim som jeg leste med skrekkblandet fryd. Her er det bare å sette av en tåketung, mørk kveld eller flere!

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Simen Ingemundsen, Randaberg 24

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 509
ISBN: 9788252593426
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Spindeln
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8210667
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger