Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Elskede Poona

"Elskede Poona er nok en bekreftelse av Karin Fossums sterke kvaliteter som romanforfatter, og av den dyktige psykologiske observatør hun er. Å lese en kriminalroman med så mye visdom og varme, i en så solid utførelse, er en sjelden glede."

Dagsavisen

I den lille bygda Elvestad blir Konrad Sejer og hans assistent Skarre konfrontert med liket av en kvinne som er usedvanlig ille tilredt. Dagen før har den sindige ungkaren Gunder Joman ventet forgjeves på sin nye kone, Poona fra Mumbai i India. Les mer

139,-

399,- Spar: 260,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I den lille bygda Elvestad blir Konrad Sejer og hans assistent Skarre konfrontert med liket av en kvinne som er usedvanlig ille tilredt. Dagen før har den sindige ungkaren Gunder Joman ventet forgjeves på sin nye kone, Poona fra Mumbai i India. Egentlig skulle han ha hentet henne på flyplassen, men fordi hans eneste søster, Marie har vært utsatt for en trafikkulykke og ligger i koma på sykehuset, sender han bygdas drosjesjåfør for å hente Poona. Men Poona dukker aldri opp, verken på flyplassen eller hjemme hos Joman.

Medlemsvurdering:
Vanvittig bra bok. Min absolutte favorittbok av Karin Fossum.

Ingunn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202292164
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Priser
Brageprisen Krim- og spenningslitteratur 2000
Serie
Konrad Sejer 5

Lytt til utdrag

Anmeldelser

"Elskede Poona er nok en bekreftelse av Karin Fossums sterke kvaliteter som romanforfatter, og av den dyktige psykologiske observatør hun er. Å lese en kriminalroman med så mye visdom og varme, i en så solid utførelse, er en sjelden glede."

Dagsavisen

"(...) blant de beste norske kriminalromaner som noengang er skrevet."

Terje Thorsen, Dagbladet

"Norges krimdronning (...) En oppslukende, atmosfærisk thriller."

Daily Mail

"(...) stor psykologisk innsikt og menneskeforståelse. Sånn sett er hun enestående her til lands."

Terje Stemland, Aftenposten

"Karin Fossum har gjort den lille genistreken at hun skriver «seriøse» psykologiske og eksistensielle romaner som er godt kamuflert som kriminalromaner."

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Medlemmers vurdering

I
Ingunn – 12.07.2018

– Vanvittig bra bok. Min absolutte favorittbok av Karin Fossum.

T
TM – 17.06.2009

– Konrad Sejer har befestet seg som en av de fremste skikkelsene i norsk krimlitteratur, noe som også til gangs er fortjent. I "Elskede Poona" må Sejer vikle seg inn i en sak der unge kvinner forsvinner, en av dem funnet svært makabert tilredt. Samtidig venter en ungkar på sin kone, som skal komme fra Mumbaai, India, men forstår at noe er galt når hun ikke dukker opp som avtalt. Fossum gir oss nok en gang en utrolig velskrevet og spennende roman, med både karakterer og hendelser man som leser vil engasjere seg i. Jeg likte spesielt godt slutten av boken, som både provoserte og overrasket meg grundig. Dette er en solid anbefaling!

t
tonemor – 09.06.2009

– Boka handler om ungkaren Gunder Jomann som bor i Elvestad. Gunder reiser til India for å finne seg en kone, og der møter han Poona. De gifter seg, og Gunder vender tilbake til Norge for å vente på at Poona skal avslutte livet sitt der nede og så reise oppover. Men Poona får aldri sjansen til å se Gunders hjem og leve som hans kone ... "Elskede Poona" er en søt og utrolig trist kjærlighetshistorie, samtidig som det også er en velskrevet og spennende bok. Poona er et eksotisk innslag i en ellers "helnorsk" krimbok. Og dette setter en ekstra spiss på saken, med tanke på hennes og Gunders korte historie sammen, planer og fremtidshåp. Og også fordi utfallet er så tragisk. Nysgjerrigheten og spekulasjonene rundt hva som har skjedd og hvem gjerningsmannen er sterkt til stede i boka hele veien, og løsningen synes absolutt ikke opplagt. Man får ikke ordentlig visshet før på de siste sidene, for det er mange detaljer og merkverdigheter som kan forvirre og virke mistenkelig. Dette er en bok som vil sitte i lenge etter at siste side er lest, og den kan med hell tas frem senere også. Anbefales varmt videre.

M
Mette – 07.09.2008

– "Elskede Poona" handler om en mann i en liten bygd i Norge. Han har passert midten av livet, og er fortsatt ugift. Han drar til India for å finne seg en kone, og der treffer han Poona som han gifter seg med. Hun kommer etter til Norge, men kommer aldri så langt som til huset hans. Elskede Poona er en flott bok om ensomhet og kjærlighet og et lite bygdemiljø - samtidig som det er en klassisk Konrad Sejer-krim, der man sliter med å legge fra seg boka og løsningen sjelden er som man hadde ventet. Absolutt en bok å anbefale, spesielt til lange, kalde høstkvelder!

T
T – 12.08.2008

– Denne boka starter som en vakker kjærlighetshistorie. Den gamle ungkaren Gunder Joman ønsker seg en kone. Han ønsker en som han kan varte opp og bære på gullstol gjennom livet, men han finner ingen kone på Elvestad der han bor. Han får en bok om ulike kulturer fra sin søster, og der finner han et bilde av en kvinne fra India. Han reiser dit for å finne seg en kone, og kommer tilbake etter å ha giftet seg der. Men da han venter på sin kone, Poona, blir en utenlandsk kvinne funnet drept på Elvestad. Gunder nekter å tro at det er Poona, men det er rett og slett uhyggelig lesing når det går opp for han at det må være henne. Vi følger hele lokalsamfunnet gjennom saken, og ser hvilke ringvirkninger en slik sak har for et lite lokalsamfunn. Denne boka synes jeg er usedvanlig spennende og god, samtidig som det er tragisk å lese om skjebnen til stakkars Gunder.

T
TT. – 31.07.2008

– En utrolig spennede krimbok fra Karin Fossum! Phona kommer fra India til Norge for å flytte inn med sin nye ektemann, men han kommer aldri for å hente henne på flyplassen. Phona blir borte, og en kvinne blir funnet makarbert drept ute på landsbygda. Hvem er kvinnen? Hvem drepte henne, og hvorfor? Konrad Sejer blir satt på saken, en sak som viser seg å være svært vanskelig. Boka er som tidligere nevnt, veldig spennende. Mens du leser møter du forskjellige personer som kan være gjerningsmannen, og du må bare lese videre for å finne ut mer... En av de første krimbøkene jeg leste, og definitivt ikke den siste. Anbefales på det sterkeste!

D
Drodle – 16.07.2008

– Dette er en krysning mellom en kjærlighetsroman og en krim som jeg synes fungerer veldig godt. Boka er vanskelig å legge fra seg, og etterlater leseren med et "ja, for det var sånn det var, var det ikke?" når den er slutt. Dette er helt klart en av mine favoritter blant Karin Fossum sine bøker om Konrad Sejer. Den er ulik mange av de andre krimbøkene jeg har lest fordi den rører ved noe mer enn bare nysgjerrigheten i løsningen av gåten. Karakterbeskrivelsen er så god at man lever seg inn i Gunder Joman sin etterhvert så tragiske hverdag. Man håper i det lengste at alt skal gå bra for han. Men så blir det ikke sånn. Kjøp den og les den.

H
HB – 25.03.2008

– "Elskede Poona" er Karin Fossums femte bok i serien om Konrad Sejer. Boka handler om Gunder Joman som er jordbruksmaskinselger i bygda Elvestad. Gunder er ungkar, og den eneste familien han har er søsteren Marie. Gunder har fått en bok av søsteren sin som heter Verdens folk, Gunder forelsker seg helt i et bilde av en Indisk kvinne og han overasker alle han kjenner da han plutselig drar på ferie til India. I India treffer han Poona Bai som han gifter seg med. Poona skal komme til Norge, men hun kan ikke reise sammen med Gunder hjem, Poona skal komme til Norge to uker etter at Gunder er kommet hjem og han skal hente henne på Gardermoen. Dessverre blir Marie utsatt for en bilulykke og Gunder kan derfor ikke hente Poona på Gardermoen, han sender en venn for å hente henne, men han finner henne ikke. Neste dag blir en utenlandsk kvinne funnet drept i en åker like ved, det viser seg at dette er Poona, men Gunder vil ikke melde seg, det er etter hvert tre mistenkte i saken. Denne boka er vel verdt å lese og den er vanskelig å legge fra seg.

f
fans – 16.12.2007

– Karin Fossum sin krimroman, "Elskede Poona" er spennende lesning. Det er en fantastisk kjærlighetshistorie samtidig som vi følger en vanskelig etterforskning. Poona Bai fra India kommer til Norge for å treffe sin nye ektemann Gunder Jomann. Hun dukker ikke opp. Hun blir senere funnet ille tilredt på en eng. Kriminaletterforskeren Konrad Sejer blir trukket inn i saken, og sammen med sin assistent Jacob Skarre jobber han hardt for å finne en løsning på saken. Hvem kunne finne på å krenke noens liv på denne forferdelige måten? Karin Fossum har skrevet boken på en meget god måte og det er umulig å finne løsningen selv før slutten av boka. Boka er veldig spennende og den passer for både ungdom og voksne. Anbefales på det varmeste. God lesning!

h
hp – 28.05.2007

– Elskede Poona er den femte boka i serien med Konrad Sejer som hovedperson. Gunder Jomann er en middelaldrene ungkar som lever som selger i en liten bygd, han lever rolig og tilbaketrukket. Derfor overrasker han alle når han kommer hjem fra en sydentur med en kvinne som han sier han skal gifte seg med. Da Gunder ikke kunne hente henne på flyplassen grunnet at søsteren lå på sykhus, fikk de aldri møtes igjen. Dagen etter at hun annkom Norge ble det funnet et sterkt mishandled lik av en utendlandsk kvinne i den lille bygda. Da var Konrad igjen på en sak som snører seg sammen og blir veldig vanskelig. Denne boken blir så spennende og god at man blir sittende lenge i ettertid å tenke over den! Absolutt verdt å få med seg!

O
Oloria – 06.07.2006

– Dette var den første boken av Karin Fossum jeg leste. Allerede fra første side var jeg hekta. Boka begynner som en hvilken som helst kjærlighetshistorie om en eldre mann som er på jakt etter en kvinne å gifte seg med. Han får ideen om å reise til India for å finne seg en kone. Det er slik han treffer Poona. De to gifter seg og den lykkelige mannen reiser hjem til Norge igjen for å gjøre alt klart til konen kommer. Men Poona kommer aldri? Hva har skjedd? Samtidig blir det funnet et lik bare en kilometer fra Poonas nye hjem. Leseren sitter med en følelse av at dette er Poona, men likevel gir en ikke opp håpet om at hun plutselig en dag står på døren til mannen sin. Er det Poona som blir funnet? Eller er det en annen? Les boka og finn ut. Kan anbefales på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elskede Poona:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv