Min side Kundeservice Bli medlem

En liten gyllen ring

«En liten gyllen ring» ble tildelt Rivertonprisen i år 2000. Liket av en ung kvinne blir funnet tidlig en morgen. Kvelden før deltok hun på en fest i Vinterhagen, et kollektiv for avvenning av rusmisbrukere. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

«En liten gyllen ring» ble tildelt Rivertonprisen i år 2000. Liket av en ung kvinne blir funnet tidlig en morgen. Kvelden før deltok hun på en fest i Vinterhagen, et kollektiv for avvenning av rusmisbrukere. Hun forsvant fra festen i en bil, kjørt av sivilarbeideren Henning. Katrine var tidligere klient ved kollektivet, men ble rehabilitert og fikk seg en god jobb. Hvorfor måtte hun dø?

Politiførstebetjent Gunnarstranda og hans assistent Frank Frølich begynner møysommelig å nøste opp forholdene rundt drapet. Dette er den andre romanen om politietterforskerne Gunnarstranda og Frølich.

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242181626
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Priser
Rivertonprisen 2000
Serie
Gunnarstranda og Frølich 2

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

M
Morta – 31.01.2010

– Dette er en av de tidligste historiene om etterforskerne Gunnarstranda og hans assistent Frølich, en av mine favorittserier. For disse bøkene har gode historier og er fulle av en humor som jeg liker. Et lik av en kvinne blir funnet, hun er sist sett på et kollektiv for avvenning av rusmisbrukere. Hun var selv en tidligere misbruker som var kommet seg på rett spor, og dermed må etterforskerne finne ut hva som er skjedd med henne. Dette er en bra historie med en spenning og humor som gjør dette til en god leseopplevelse. Og selve samspillet mellom Gunnarstranda og Frølich er det jeg liker best med boken, og jeg har på grunn av disse etterforskerne lest det meste i denne serien.

M
Marlow – 18.06.2009

– Katrine Bratterud, en tidligere rusmisbruker blir drept etter en fest på kollektivet hvor hun har vært til avrusning og etterforskerne Gunnarstranda og Frølich blir satt på saken. Flere kan ha motiv og etterforskerne må nøste opp i offerets fortid for å finne svaret. "En liten gyllen ring" er en helt grei krimroman i Sjöwall/Wahlöö- stil. Spennende blir det strengt tatt ikke før i siste kapittel, men boka har et bra driv og er lettlest. Plotet er bra og språket til Kjell Ola Dahl er som alltid veldig godt, med kvikke replikker og store litterære kunnskaper. Boka er mer av den hardkokte varianten enn hva de fleste andre norske krimforfattere skriver, og det er positivt!

R
Rosa – 17.06.2009

– Det beste med "En liten gyllen ring" er politietterforskerne: Gunnarstranda og Franken er totalt forskjellige, og begge svært fascinerende. Gunnarstranda er en liten, sur og ganske vanskelig mann. Han følger ikke normale høflighetsregler og kan virke noe utilnærmelig. Franken - eller Frank Frølich - er en dels overvektig slask som fortsatt er ganske avhengig av moren sin. Til tross for (eller kanskje på grunn av) dette: Jeg elsker de to! Historien begynner med at leseren blir kjent med Katrine, en eksnarkoman som nå har greid å komme seg på beina. Katrine drar i selskap, men kjeder seg og kjenner ingen. Kjæresten Ole flørter med en annen dame, og Katrine bestemmer seg for å ringe Henning. Henning er en mann hun kan snakke med og noen ganger ligge med. Etter at Katrine drar fra selskapet skjer det fatale, og historien som følger er viet til å finne ut av hvem som er skyld i det. Dette er god underholdning. Jeg hadde problemer med å føle sympati for hovedpersonen, noe som gjorde det vanskelig å virkelig elske boka. At jeg likevel fikk lyst til å lese videre, må regnes som et stort kompliment til forfatteren.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En liten gyllen ring:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv