Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

En liten gyllen ring

Kjell Ola Dahl er kanskje mest kjent for serien om politietterforsker Gunnarstranda og hans kompanjong Frank Frølich. Dødens investeringer er første bok i serien. Andre bok, En liten gyllen ring, ble tildelt Rivertonprisen for beste kriminalroman i 2000. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Kjell Ola Dahl er kanskje mest kjent for serien om politietterforsker Gunnarstranda og hans kompanjong Frank Frølich. Dødens investeringer er første bok i serien. Andre bok, En liten gyllen ring, ble tildelt Rivertonprisen for beste kriminalroman i 2000. Dahl er tydelig inspirert av hardkokte forbilder i krimsjangeren, både litterære og filmatiske. Han viser fram et Oslo som er mørkt og rått, der de kriminelle miljøene ikke skyr noen midler. Den mest rendyrkede romanen hans i så måte, er kanskje Siste skygge av tvil, der helten heter John Hammersten. Kjell Ola Dahls krimbøker har alltid hatt store skjønnlitterære kvaliteter, og han har skrevet innenfor flere litterære sjangre. Dette gjenspeiles også i bokens overraskende «Bonusspor» som byr på novelle, essay og artikler. Kjell Ola Dahl er født i 1958 på Gjøvik. Han debuterte i 1993 med kriminalromanen Dødens investeringer. Dahl er utdannet cand.mag. med fagbakgrunn i psykologi, juss og bedriftsøkonomi, og er bosatt på Feiring i Eidsvoll kommune. Kriminalromanene om politietterforsker Gunnarstranda og Frank Frølich er oversatt til en lang rekke språk. Foruten Dødens investeringer har Dahl utgitt følgende titler i denne serien: En liten gyllen ring (2000), Mannen i vinduet (2001), Lille tambur (2003), Den fjerde raneren (2005). I 2006 opplevde han både kritikerros og lesersuksess med Lindemann & Sachs, en familiekrønike lagt til næringslivsmiljøet.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205401785
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Priser
Rivertonprisen 2000
Serie
Gunnarstranda og Frølich 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

M
Morta – 31.01.2010

– Dette er en av de tidligste historiene om etterforskerne Gunnarstranda og hans assistent Frølich, en av mine favorittserier. For disse bøkene har gode historier og er fulle av en humor som jeg liker. Et lik av en kvinne blir funnet, hun er sist sett på et kollektiv for avvenning av rusmisbrukere. Hun var selv en tidligere misbruker som var kommet seg på rett spor, og dermed må etterforskerne finne ut hva som er skjedd med henne. Dette er en bra historie med en spenning og humor som gjør dette til en god leseopplevelse. Og selve samspillet mellom Gunnarstranda og Frølich er det jeg liker best med boken, og jeg har på grunn av disse etterforskerne lest det meste i denne serien.

M
Marlow – 18.06.2009

– Katrine Bratterud, en tidligere rusmisbruker blir drept etter en fest på kollektivet hvor hun har vært til avrusning og etterforskerne Gunnarstranda og Frølich blir satt på saken. Flere kan ha motiv og etterforskerne må nøste opp i offerets fortid for å finne svaret. "En liten gyllen ring" er en helt grei krimroman i Sjöwall/Wahlöö- stil. Spennende blir det strengt tatt ikke før i siste kapittel, men boka har et bra driv og er lettlest. Plotet er bra og språket til Kjell Ola Dahl er som alltid veldig godt, med kvikke replikker og store litterære kunnskaper. Boka er mer av den hardkokte varianten enn hva de fleste andre norske krimforfattere skriver, og det er positivt!

R
Rosa – 17.06.2009

– Det beste med "En liten gyllen ring" er politietterforskerne: Gunnarstranda og Franken er totalt forskjellige, og begge svært fascinerende. Gunnarstranda er en liten, sur og ganske vanskelig mann. Han følger ikke normale høflighetsregler og kan virke noe utilnærmelig. Franken - eller Frank Frølich - er en dels overvektig slask som fortsatt er ganske avhengig av moren sin. Til tross for (eller kanskje på grunn av) dette: Jeg elsker de to! Historien begynner med at leseren blir kjent med Katrine, en eksnarkoman som nå har greid å komme seg på beina. Katrine drar i selskap, men kjeder seg og kjenner ingen. Kjæresten Ole flørter med en annen dame, og Katrine bestemmer seg for å ringe Henning. Henning er en mann hun kan snakke med og noen ganger ligge med. Etter at Katrine drar fra selskapet skjer det fatale, og historien som følger er viet til å finne ut av hvem som er skyld i det. Dette er god underholdning. Jeg hadde problemer med å føle sympati for hovedpersonen, noe som gjorde det vanskelig å virkelig elske boka. At jeg likevel fikk lyst til å lese videre, må regnes som et stort kompliment til forfatteren.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En liten gyllen ring:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv