Engelen fra München

Engelen fra München er en heftig litterær thriller sentrert rundt historiske karakterer og en sann sak som kunne ha endret historiens gang.

Vi befinner oss i München i 1931. Kriminalførstebetjent Siegfried Sauer og ass. Les mer

399,-

439,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Engelen fra München er en heftig litterær thriller sentrert rundt historiske karakterer og en sann sak som kunne ha endret historiens gang.

Vi befinner oss i München i 1931. Kriminalførstebetjent Siegfried Sauer og ass. førstebetjent Helmut Forster får et viktig oppdrag. De skal etterforske dødsfallet til en ung kvinne fra en velstående familie. Den unge kvinnen døde under mistenkelige omstendigheter. Saken må løses veldig kjapt og svært diskret. Politietterforskerne skjønner hvorfor når de kommer til åstedet, det er byens mest eksklusive adresse, Prinzregentenplatz 16, og leiligheten offeret befinner seg i er hjemmet til lederen for Det Nasjonalsosialistiske Arbeiderparti, Adolf Hitler. Offeret heter Angela Maria Raubal, populært kalt Geli. Hun er Hitlers yndlingsniese.

Gelis eksistens er et historisk faktum. Det samme er dødsfallet. Men historikere har stridd om dødårsaken. Det ble antatt den gang at det var selvmord. Geli ble funnet med en av Hitlers pistoler ved siden av seg. Men det har selvsagt vært spekulert om hva som egentlig kan ha skjedd, og Massimis roman utforsker dette.

Fabiano Massimi har bakgrunn som bibliotekar og har gjort et meget grundig researcharbeid før han skrev denne romanen om et dødsfall som hypotetisk kunne ha bremset karrieren til Hitler før den tok av. Det som også er et historisk faktum, er at Geli var utrolig vakker og hadde et helt spesielt forhold til Hitler. Dødsfallet hennes påvirket ham veldig sterkt, og det er blitt hevdet at det endret hans forhold til alle mennesker rundt seg. En historiker som Joachim Fest beskriver Geli som «Hitlers eneste og største kjærlighet». Kanskje var hun også hans første offer?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
510
ISBN
9788202644833
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
L'Angelo di Monaco
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Engelen fra München:

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-
 

1794

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kongen

Tor Bomann-Larsen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Intrigo

Håkan Nesser
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv