Farvel, Farah Diba

«Karin Fossum skriver knakende godt, jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten for at hun gang på gang klarer å få meg til å glemme tid og sted.»

Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)

Alfie René kommer styrtende inn på politistasjonen. Hans datter, Kandis, har forsvunnet. Hun er seks år. Etterforsker og åttebarnsfar Eddie Feber har selv en datter på seks.

Les mer

169,-

449,- Spar: 280,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer – krim fra 79,- Velg flere her

Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Forkrøplede sinn

Karin Fossum er dyktig til å beskrive personer med et plaget sinn, og i denne romanen finner vi flere av dem. Alfie er preget av skader etter en motorsykkelulykke og avhengig av sterke smertelindrende medisiner. Moren til Kandis og Alfies kone, Fayroz, er død av kreft. Alfie er en mann med store sorger, og nå har den lubne seksåringen hans, med lang mørk flette og blå volangkjole, forsvunnet.

En blå kassebil

Gusse er en eldre mann med møkkete klær og langt, grått hår som han slenger bakover. Hendene er store og grove. Ved siden av ham i den rustne blå kassebilen sitter en seksårig jente. Kandis skjønner at det som skjer nå, er galt, og hun håper at noen skal se henne da de stopper på Joker for å handle mat. Men hun er smart nok til å gjøre noen avveininger. Hva vil skje med henne hvis Gusse merker at hun forsøker å signalisere til omgivelsene? Hun gjør likevel et forsøk da de stopper på en bensinstasjon. Så bærer det oppover i skogen på smale, gjengrodde veier, fram til en gammel, falleferdig hytte.

Finn henne! Fort

Eddie Feber kommer hjem og betrakter sin egen seksårige datter som sover trygt. Han tenker på hvordan det vil være om hun forsvant. Det er ikke til å holde ut. De må finne Kandis Mohaved før det er for sent! Åttebarnsfaren Eddie, som utrolig nok har kapasitet til å analysere stadig nye spor, må jobbe lynraskt. Fossum beskriver Gusse som ganske vemmelig, men som vi likevel kan fatte en viss sympati for. Hun lar oss komme godt inn i sinnet til både både Gusse og Kandis, og merkelig nok oppstår det en slags forståelse mellom disse to. Barnet tilpasser seg den voksne fordi hun blir avhengig av ham for å overleve. Tror hun. Dette er en historie som holdt meg våken godt ut i nattetimene, og som vekket meg tidlig neste morgen for finalen!

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
315
ISBN
9788252593907
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Farvel, Farah Diba
Format
21 x 14 cm
Nr
8217521
Serie
En Feber-krim 3

Medlemsblad

Om forfatteren

Karin Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og belønnet med flere internasjonale priser. I 2005 var den engelske oversettelsen av Elskede Poona nominert til britiske Crime Writers' Associations Gold Dagger-pris, av mange regnet som verdens mest pre- stisjefulle pris for kriminallitteratur. Hun har også vunnet Los Angeles Times Book Prize for samme bok.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Karin Fossum skriver knakende godt, jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten for at hun gang på gang klarer å få meg til å glemme tid og sted.»

Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)

«Elegant og intelligent krim (…) eventyrlig, gripende og nesten surrealistisk.» «Fossums mesterskap viser seg først og fremst i eventyrfortellingene fra Åsatorp og skogene rundt, der det menneskelige vraket Gusse og den vakre ungjenta Kandis oppholder seg i flere dager.»

Hans H. Skei, Bok365.no

«Karin Fossum er tilbake i toppform.» «(...) på sitt beste skriver hun psykologiske thrillere som er helt i verdensklasse. Slik denne er.» «Hjerterått tema som hos alle andre enn Fossum ville vært spekulativt og tendensiøst.» «(...) hun har en vri som er svært overraskende, og en avslutning som virkelig er helt suveren.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«(...) en av de smarteste krimforfatteren vi har i landet, spesielt hvordan hun tankevekkende skriver om hva mennesker er i stand til å gjøre, både på godt og vondt.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«Hvis noen av de norske krimforfatterne fortjener krone med konge- eller dronningtittel, er det etter min mening Karin Fossum.» «Hun behersker det meste: Plot med overraskelser, sentralskikkelser med stor grad av troverdighet, dyp psykologisk innsikt og ikke minst finslepet språk.» «... en bok som byr leserne noe mer enn bare spenning. Den skaper refleksjon.»

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

«Litterært er Fossum alltid god, men også her ligger årets utgivelse flere hakk over de forrige.» «Portrettet av Kandis er troverdig og psykologisk meget godt gjort, og hun har blitt en av de beste karakterene Fossum har skrevet frem i sine bøker.» «Det å levere så sterkt bare et år etter forrige utgivelse, er en bragd få norske krimforfattere gjør etter henne.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Karin Fossum er nær sitt aller beste. Og stort bedre enn det blir ikke krimlitteratur.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Farvel, Farah Diba» står fram som Karin Fossum på sitt mest suverene. Den byr på spenning, underholdning og kloke refleksjoner i skjønn forening.» «Karin Fossum har som alltid en skarphet og presisjon i språket som tidvis får setningene til å dirre. Tilsatt klokskap og psykologisk innsikt blir også denne romanen en leseopplevelse med kvalitetsstempel.» «Karin Fossum viser enda en gang at hun tilhører sjefssjiktet i norsk krim.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Farvel, Farah Diba:

Kongen

Tom Egeland
Innbundet 
99,- 399,-
 

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
149,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv