Min side Kundeservice Bli medlem

Fjellet

"Nytt kapittel i framifrå islandsk seriekrim "

Bergens Tidende

I Fjellet møter vi igjen politietterforskeren Erlendur Sveinsson, denne gangen i hans uoffisielle etterforskning av et selvmord og to gamle forsvinningssaker. Samtidig som han nøster opp fortidige tråder i ofrenes liv, blir han konfrontert med det som er uoppgjort i sin egen tilværelse - og de store spørsmålene om liv, død og tro. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I Fjellet møter vi igjen politietterforskeren Erlendur Sveinsson, denne gangen i hans uoffisielle etterforskning av et selvmord og to gamle forsvinningssaker. Samtidig som han nøster opp fortidige tråder i ofrenes liv, blir han konfrontert med det som er uoppgjort i sin egen tilværelse - og de store spørsmålene om liv, død og tro.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202307509
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Serie
Erlendur Sveinsson 8

Lytt til utdrag

Anmeldelser

"Nytt kapittel i framifrå islandsk seriekrim "

Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Glimrende krimroman der Erlendur leter i fortida."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"Arnaldur Indridason skriver særegne og betagende krimbøker - det gjelder også Fjellet."

Leif Ekle, NRK

"Arnaldur Indridason bekrefter sin posisjon som Nordens krimkonge.....Indridasons store styrke som kriminalforfatter er å sannsynliggjøre sine figurers personligheter, valg og ambisjoner. Han tar helter, skurker og grå hverdagsslitere ut av de brune pappklisjeenes verden. Det er noe rotfast og hverdagslig ekte over Indridasons romaner."

Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad

"Men så funker det hele over all forventning eller rettere: Opp mot den store forventning vi har til denne høyt verdsatte krimforfatteren."

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen Dagningen

"Romanen er godt tenkt, godt komponert og godt skrevet. En blir ikke dum av å lese den, heller."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

R
Rosa – 17.07.2009

– "Fjellet" er den nyeste boka om etterforskerne på Island. I denne møter vi hovedsakelig Erlendur, som etter et mystisk selvmord begynner å grave i ting på egenhånd. Han har i utgangspunktet ingen sak, og vil derfor ikke inkludere sine kollegaer i politiet. Etter hvert avdekkes imidlertid en rekke forhold og såkalte tilfeldigheter, og puslespillets motiv trer frem. Parallelt følger vi Erlendur i hans forhold til datteren Eva Lind. Boka handler også om Erlendurs følelser overfor lillebroren som forsvant i snøstorm på fjellet da de begge var små. I tillegg dukker det opp interessante opplysninger om en annen forsvinningssak. "Fjellet" er alt i alt en god og spennende bok. Jeg ble på mange måter skuffet over slutten, noe som gjør at jeg trekker et poeng i vurderingen. Det andre poenget trekkes fordi boken til tider kan være litt banal. Den handler for eksempel mye om medier og kontakt med de dødes verden, og dette er beskrevet på en ganske klisjéfylt måte.

T
T – 23.06.2009

– Jeg synes Arnaldur Indridason er en kjempebra forfatter, og har skrevet flere meget gode bøker. Jeg ble litt skuffet over den forrige boka hans "Vinterbyen", men her synes jeg at Erlendur er tilbake i godt, gammelt slag. Politiet kommer over en død kvinne, og alt tyder på at det er et selvmord. Men Erlendur klarer ikke å slå seg til ro med forklaringene som blir gitt og starter sin egen private etterforskning på fritiden. I denne boka får vi også et enda større innblikk enn tidligere i Erlendurs ensomme liv, der jobben betyr det meste. Og dette portrettet av en ensom mann beskriver Indridason fremragende.

G
Glad i bøker – 20.04.2009

– I boka "Fjellet" henger unge Maria seg i sommerhuset sitt. Politiet blir koblet inn og det blir fastslått at det er selvmord. Erlendur klarer ikke å slå seg til ro med dette og begynner å grave i saken. Det viser seg at her finnes det flere hemmeligheter begravet. Han blir samtidig innvolvert i flere gamle forsvinningssaker og det finnes jo også i hans egen familie. Vi får høre hvordan Erlendur graver seg gjennom saken og hvordan han strir med sine egne problemer. Dette er en nær og god historie, selv om jeg synes noe av handlingen blir litt rar. Politimannen Erlendur er en mann med flere sider som det er spennende å høre om.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fjellet:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv