Meny
Karin Fossum: Formørkelsen
Formørkelsen - Karin Fossum

Formørkelsen

roman

Serie: Konrad Sejer 14

«Karin Fossum skriver krim som ingen andre. Hun er mer interessert i menneskene enn forbrytelsen. Derfor er hun mer spennende å følge enn noen annen norsk krimforfatter.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6
Hva skjedde da to år gamle Elias falt ned fra balkongen? Var det et uhell, eller hadde en av foreldrene skyld? Karin Fossum utforsker hva som skjer med to mennesker som synker til bunns i sorg og sinne. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Det aller grusomste har skjedd: En toåring har falt ned fra sjuende etasje, fra balkongen utenfor hotellrommet. En forferdelig ulykke, slikt som skjer, men som man likevel får vondt i magen av. Mer utypisk er foreldrenes reaksjoner: De flyr i tottene på hverandre i hotellobbyen, mer eller mindre nakne, og må skilles med makt. Hva var det egentlig som skjedde i minuttene før lille Elias falt i asfalten? Det er her Karin Fossum skiller seg fra alle andre krimforfattere - hun har et helt eget grep om den menneskelige psyken, om sårbarhet, tilkortkommenhet, raseri og hat. 

Når sannheten er utilgjengelig
I avhør med Konrad Sejer forklarer foreldrene seg sprikende. Moren Sylvi fastholder at faren holdt sønnen over rekkverket og slapp ham - fordi de skulle skilles, og hun ville få omsorgen. Faren Miele forteller en helt annen historie. Han viser Sejer en rekke filmer på mobilen, som alle viser det samme motivet: Sylvi som er åpenbart overstadig beruset. Han hadde sovet tungt på grunn av medisiner han tok mot depresjon, og moren var i realiteten alene med barnet, og beruset, da ulykken skjedde.

Sejers metode
Konrad Sejer forstår at han ikke kommer til å klare å tvinge sannheten ut av de gjenstridige foreldrene. I stedet går han for en mer langsiktig strategi. De lar begge foreldrene gå, og lener seg tilbake for å iaktta et underlig, skremmende og uendelig trist skue: To voksne som med sinn og sjel går inn for å tære hverandre ned. Til slutt, antar Sejer, kommer de selv til å gjøre det han selv ikke klarte, nemlig å tvinge sannheten fram.

En studie i sorg og raseri
Konrad Sejer er en klok, erfaren etterforsker, som langt på vei får rett i sine antakelser. Sylvi og Miele driver hverandre fra skanse til skanse, og litt etter litt begynner et bilde å avtegne seg. Men er det i tide, eller har konsekvensene i mellomtiden blitt altfor store? 

Karin Fossum er mesteren av urovekkende psykologisk spenning, lenge før det ble en egen sjanger. Hennes romaner sitter alltid igjen i både kropp og sjel lenge etter at siste side er lest. Det gjør også Formørkelsen, og vi spår at den kommer til å bli en favoritt, både blant leserne og anmelderne. Terningkast 6, hevder vi! 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Tarald Aano, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Fredrik Wandrup, Dagbladet
Terningkast 5 Anita Ness, Artemisias verden
Terningkast 5 Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa
Terningkast 5 Ida Vogt Ramslie, Drammens Tidende
Terningkast 5 Leif Gjerstad, Bok365
Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 332
ISBN: 9788202600792
Utgave: 1. utg.
Format: 14 x 21 cm
Nr: 8146128
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Karin Fossum skriver krim som ingen andre. Hun er mer interessert i menneskene enn forbrytelsen. Derfor er hun mer spennende å følge enn noen annen norsk krimforfatter.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Karin Fossum viser seg nok en gang som en strålende forfatter, med en sterk evne til å forsøke å forstå hva livet er.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Karin Fossum er som årgangsvin, hun blir bare bedre med alderen. Høstens roman, Formørkelsen, står fram som en av Karin Fossums beste.»

, Dagsavisen

«Egentlig er det Karin Fossum som er Norges fremste krimforfatter. »

, Adresseavisen

«Formørkelsen er historien om ekteskapets skyggesider. (...) Fossum er dyktig på å skildre store, mektige følelser med få, treffende og poetiske ord. Hennes evne til å skildre menneskelige skjebner på en troverdig og dyptpløyende måte er tydelig i denne boken også.»

, VG

« Jeg synes den er uhyre spennende, og spenningen ligger i det psykologiske dramaet, relasjonen mellom Miele og Sylvi og det som omverdenen får med seg og hva de påvirkes av og hva de tror på." "(...) en ener blant norske forfattere. Hun nøyer seg ikke en lineær årsaksforklaring, men undersøker de mer komplekse sammenhengene som kan ligge bak. Meget bra!»

, Artemisias verden Terningkast 5

«Ubehagelige overraskelser finnes i Formørkelsen også, men det er hennes sedvanlige skarpe beskrivelser av menneskets mørke sider, som bærer boka, og som får deg som leser til holde pusten med jevne mellomrom.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«En leseropplevelse det er verdt å ta med seg inn i høstmørket»

, Drammens Tidende Terningkast 5

«(...)en interessant og vellykket krim med litt ekstra ettersmak.»

, Bok365 Terningkast 5

«Når hun dessuten evner å skape kløktige intriger og fører et sobert språk, blir resultatet deretter: Kvalitet.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

«Nok en gang har krimdronninga Karin Fossum levert en intens, psykologisk krimroman.»

, Fædrelandsvennen