Meny
Jørn Lier Horst: Forræderen
Forræderen - Jørn Lier Horst

Forræderen

Serie: William Wisting 17

«Jørn Lier Horst skriver sympatisk krim for alle (...) leverer så å si varene akkurat som forventet.»

, VG

Forræderen er den 17. boka om etterforsker William Wisting – en mann med integritet og menneskelighet, og med et oppriktig ønske om å bekjempe kriminalitet og gjøre verden til et bedre sted.

Les mer
Politi
Bestselgende forfatter
Etterforskning
Sidevender
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Etter skredet

Denne høsten er Jørn Lier Horst en av deltakerne i TV2s storsatsing «Forræder», der noen av deltakerne har som oppgave å villede de andre, til å være forrædere. Jørn Lier Horsts erfaringer derfra skal William Wisting få kjenne på kroppen, for ikke alt er som det skal være i en pågående etterforskning. En eller flere gjerningspersoner ligger hele tiden foran politiet, har de noen på innsiden som informerer dem?

Når det går et stort jordskred i et boligområde i Larvik, vil tilfeldighetene ha det til at William Wisting er av de første på rasstedet. En lang periode med regn resulterer i at ti hus brutalt blir tatt av jordmassene. Wistings erfaring og trygge væremåte er sterkt medvirkende til at alle beboere kommer fra det uten alvorlige skader. At ulykken ikke krever menneskeliv, er nesten for godt til å være sant. Og ganske riktig, neste dag blir det gjort funn av en død mann i rasmassene. Men det er et stort men. 

Åstedet som forsvant
Mannen som ligger delvis begravet i raset, er ikke av de registrerte beboerne i husene. Han er heller ikke drept av rasmassene. Obduksjonen viser at han har vært død i minst 48 timer før raset gikk. Og med det har William Wisting fått en ny drapssak å forholde seg til. Hvorfor, hvordan og ikke minst hvor har mannen blitt drept? Det er alt annet enn enkle spørsmål å svare på når åstedet etter alle solemerker ikke finnes lenger. 

Er offeret en gjerningsmann?
Etterforskningen bringer raskt på det rene at den drepte er en svensk statsborger som holdt til i området. Det viser seg at mannen er etterlyst av svensk politi for drap, og da de kontakter svenske myndigheter, tar det ikke mange timene før svensk politi er på plass med tre etterforskere for å bistå. Selv for en drapsetterlysning framstår dette som en uvanlig rask og voldsom reaksjon. Men det viser seg å ha en naturlig forklaring. 

Alltid ett skritt foran
Det svenske drapsofferet har forbindelser til en kidnappingssak i Sverige. Kidnapperne har tatt en ung jente som gissel for å presse foreldrene for penger. Nå tyder mye på at gisseltakerne har flyttet seg over til Norge, for ganske snart blir kona til den formuende Niklas Kranz kidnappet. Kranz blir presset for løsepenger etter samme mønster som i den svenske saken. Et av kidnappernes krav er å ikke involvere politiet, men Kranz tar likevel kontakt med politiet. Etterforskningen er selvsagt best tjent med at forsvinningen og håndteringen av den ikke lekker ut til publikum og ikke minst kidnapperne. Men selv med politiets diskré tilnærming viser det seg at gjerningsmennene ikke bare oppdager at politiet er involvert. De sitter også hele tiden med uvanlig gode kort på hånden. Uansett hva politiet foretar seg, så er alltid gjerningsmennene et skritt foran.

Hvem er forræderen?
Politiet skjønner etter hvert at det må være en lekkasje hos dem. Vissheten om at det sitter minst én forræder rundt etterforskningsbordet, gjør arbeidet ekstra vanskelig. Og det stopper ikke der. For William Wisting skal det ganske snart oppstå enda større utfordringer enn dette. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten
Terningkast 5 Tor Hammerø, Nettavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bonnier norsk forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 346
ISBN: 9788252593273
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8206945
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Jørn Lier Horst (f. 1970) arbeidet fram til 2013 som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt. I dag er han fulltids forfatter. Krimromanene hans er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. For sitt  forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petronia Award. Horst er kjent for sin serie om politimannen William Wisting, men også for seriene Detektivbyrå Nr. 2 og CLUE, som er krim for barn og ungdom.

«Jørn Lier Horst skriver sympatisk krim for alle (...) leverer så å si varene akkurat som forventet.»

, VG

«På en mesterlig måte klarer Jørn Lier Horst å bygge opp til en nervepirrende slutt (...) «Forræderen» representerer noe helt nytt og spennende i Jørn Lier Horsts forfatterskap. »

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

«Jørn Lier Horst har skjemt oss bort med alt fra bra til veldig bra krim i nesten to tiår nå. «Forræderen» er noe av det aller beste han har skrevet.»

, Nettavisen Terningkast 5