Meny

Forsvinningen

Serie: Rino Carlsen 6

Godt levert

Terningkast 5
En naken, blodig mann er funnet fastlenket til båsen i et falleferdig fjøs, med en metallring rundt halsen. På veggen står det skrevet: «Den som kunne ha forhindret». Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud

Mannen har stått fastlåst på båsen lenge, og ble funnet akkurat i tide før han omkom. Hvem er det som nærer et så sterkt hat mot ham at de kan gjøre noe sånt? Rino Carlsen og aspiranten Curt setter mishandlingen i sammenheng med en tjuefem år gammel dyremishandlingssak – det er det eneste som utpeker seg ved mannens fortid. Men kan en dyrevernsak såpass langt tilbake i tid virkelig trigge et såpass rødglødende hat?

Jenta som forsvant
Samtidig er gammel-lensmannen Berger Falch i gang med sin egne etterforskning. Hjertet hans er svakt, og han føler at det haster med å gjøre det som er viktigst for ham – nemlig å finne ut hva som skjedde med Ruth Kaspersen. Hun var en 11 år gammel, sykelig jente som forsvant fra hjemmet på selveste 17. mai i 1972. Etterforskningen konkluderte med at hun hadde tatt seg ned til sjøen og druknet, men hun ble aldri funnet. Berger Falch klarer ikke å slå seg til tro før alle muligheter er utforsket.

Hevneren
Etter hvert blir flere fremstående folk i bygda funnet i groteske omstendigheter, og i siste liten. Rino og Curt forstår at det kommer til å gå liv tapt om ikke de klarer å ta hevneren i tide. Det blir også stadig tydeligere at alle som blir rammet av hevnerens vrede har en forbindelse til Ruth Kaspersen, som helsesøster, nabo eller etterforsker. Men hvem er det som er ute etter hevn etter alle disse årene, og hva var det egentlig som skjedde med Ruth?

Ramsalt lofot-krim
Frode Granhus’ krimserie med Rino Carlsen i hovedrollen har dype røtter i Lofoten. Rino Carlsen finner fram mellom fjell og fiskevær, og ikke minst kjenner han innbyggerne i kommunen sin, han manøvrerer fint mellom skakkjørte eksistenser og staute, fåmælte nordlendinger. I Forsvinningen får han drahjelp av gammel-lensmannen som vil rydde opp mens det ennå er tid til det. Disse to handlingstrådene fungerer utmerket, og bidrar til å drive leserne fra side til side. Dessverre døde Frode Granhus i 2017, så det vil ikke komme flere bøker fra hans penn. Men hvis Forsvinningen gir mersmak, finnes det heldigvis flere tidligere bøker i serien. God lesing!

Fakta

Om forfatteren

Frode Granhus (f. 1965, d. 2017) debuterte med den kritikerroste krimromanen Hevneren i 2003. I 2010 kom Malstrømmen, som har fått strålende anmeldelser her hjemme og er solgt til ni land. Senere er det kommet ytterligere fire krimromaner fra Lofotkrimmens mester to av dem er nominert til Bokhandlerprisen, en til Rivertonprisen og en til Brageprisen. Granhus jobbet i mange år som rådgiver i NAV og bodde på Leknes i Lofoten med samboeren og datteren deres. Han døde i september 2017.

Medlemsblad

 

Anmeldelser

Godt levert

Terningkast 5

Solid og godt krimhåndverk

, Dagbladet