Min side Kundeservice Bli medlem

Frossent gull

I Cilla og Rolf Börjlinds nye krimroman, Frossent gull, handler det om en mørk hemmelighet med røtter tilbake til annen verdenskrig. På slutten av en veldig varm sommer blir liket av en mann funnet langt oppe i fjellene. Det viser seg at mannen ble skutt, og at kroppen har ligget gjemt under snø og is i mange år.

Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Dramatikk i fjellet

I Cilla og Rolf Börjlinds nye krimroman, Frossent gull, handler det om en mørk hemmelighet med røtter tilbake til annen verdenskrig.

Politietterforsker Olivia Rönning har første dag på jobb etter en bedre ferie på sydligere breddegrader. Hun føler seg full av pepp og klar for å gyve løs. Det er nesten så hun blir litt skuffet når hun blir beordret opp til et øde fjellområde i Nord-Sverige, der noen har funnet en død mann. Mannen stikker ut av en liten isbre som har smeltet etter den varme sommeren. Det er ikke godt å si hvor lenge han har ligget der, og det er jo ikke engang sikkert at dødsfallet skyldes noe kriminelt.

Cold case?
Olivia pakker om fra sydengarderobe til fjellklær og setter seg på toget nordover. Det lokale politiet har organisert helikopterskyss inn til funnstedet, og Olivia begynner så smått å nyte den lille utflukten. Men så slår været brått om, og helikopteret styrter like før de er framme ved funnstedet. Olivia kommer seg ut av vraket. Hun får gitt grunnleggende førstehjelp til den hardt skadde piloten, men det finnes ikke telefondekning, og helikopterets radio er død. Olivia må gå for å hente hjelp.

Funnstedet
Hun holder stø kurs ned mot en øde hyttegrend. Etter hvert får hun øye på røyk fra ei hytte et stykke unna og går dit for å søke hjelp. Olivia får sitt livs overraskelse da hyttas beboere nekter å hjelpe henne – de slår henne tvert imot ned og forlater deretter hytta. Det er åpenbart at det ikke lenger dreier seg om en kald sak. Når Olivia kommer til seg selv, legger hun ut på jakt etter de to uslingene som slo henne ned. De holder kursen rett mot der den døde mannen ble funnet. Like før de når fram, oppdager de henne, og Olivia blir skutt. 

Redningen
Heldigvis blir hun funnet av redningsmannskaper som er sendt ut etter at helikopteret styrtet. I Thailand sitter hennes mentor og tidligere kollega, Tom Stilton. Når han får beskjed om at Olivia har problemer, reiser han straks hjem for å hjelpe henne. Sammen avdekker de at den drepte mannen på fjellet er et offer for en hemmelighet med røtter tilbake til andre verdenskrig.

Oppdag suksessen
Som tusenvis av lesere både i Sverige og etter hvert i Norge har oppdaget, så har ekteparet Cilla og Rolf Börjlind en egen evne til å hekte leserne grundig på kroken. Det er ikke lett å legge fra seg Frossent gull før man vet at det går bra med Olivia og Stilton, og før man vet hvilke hemmeligheter den døde mannen i isen skjulte. Det er bare å glede seg til flere timers god underholdning i godt selskap! 

 

Medlemsvurdering:
Lettlest og veldig spennende helt til siste slutt. Liker godt karakterene i bøkene

Anne

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
399
ISBN
9788252591767
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Fruset guld
Format
21 x 14 cm
Nr
8175950
Serie
Olivia Rönning og Tom Stilton 6

Medlemsblad

Om forfatterne

Cilla og Rolf Börjlind er blant Sveriges mest erfarne manusforfattere. De står blant annet bak de kritikerroste tv-seriene Graven og Morden. De har også skrevet manus til 26 Beck-filmer. Deres første bok, Springflo, er filmatisert og ble vist som tv-serie på NRK1 sommeren 2016. 

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

A
Anne – 17.10.2023

– Lettlest og veldig spennende helt til siste slutt. Liker godt karakterene i bøkene

H
Hallgeir Hellan – 03.05.2023

– Det hjelper jo på at man har sett flere filmer/serier om Tom og Olivia tidligere, samt lest flere bøker. Uansett er dette en lettlest og velskrevet bok med bevart spenning helt til slutten.

E
Else – 29.06.2022

– Liker Olivia og Tom

E
Else Kaasa – 09.03.2021

– Bra, men ikke Bjørnlunds beste.

A
Ailin – 09.02.2021

– Elsker serien om Olivia Rönning og Tom Stilton. Selv om dette er bok 6 i serien så byr den fremdeles på god spenning og overraskende twister.

I
Inger Berit – 09.02.2021

– Spennende, umulig å legge ifra seg.

H
Hilde Røer Johnsrud, redaktør – 16.12.2020

– Rolf og Cilla Börjlind har lenge vært store i Sverige, og stadig flere norske lesere får øynene opp for dem. Det merkes at de er vant til å skrive for tv, for dette er spennende! I 'Frossent gull' blir det funnet en død mann i fjellet, like ved grensa til Norge. Det viser seg at saken har forgreininger helt tilbake til krigen. Perfekt spenning til mørke vinterkvelder, bare å la seg rive med!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frossent gull:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv