Meny
Camilla Läckberg: Gjøkungen

Gjøkungen

; Kari Bolstad (Oversetter)

Serie: Patrik Hedström og Erica Falck 11

«Gjøkungen er blodig og ubehagelig, ulidelig spennende … definitivt en av Läckbergs beste.»

Redselsfulle drap i Fjällbacka

To skrekkelige hendelser ryseter det lille kyststedet Fjällbacka i Camilla Läckbergs nye krimroman. Både politiet og Erica Falck må grave dypt for å forstå hvordan alt henger sammen.

Les mer
Bestselgende forfatter
Spenning
Sidevender
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 03.02.2023

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 03.02.2023

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktørRunhild Skjølaas

Redselsfulle drap i Fjällbacka

To skrekkelige hendelser ryseter det lille kyststedet Fjällbacka i Camilla Läckbergs nye krimroman. Både politiet og Erica Falck må grave dypt for å forstå hvordan alt henger sammen.

Ekteparet Elisabeth og Henning Bauer forbereder seg til sin egen storslagne gullbryllupsfest i Fjällbacka. Alt er planlagt og forberedt ned til minste detalj av den dyktige svigerdatteren deres, og hele familien og vennekretsen skal komme. Erica Falck og ektemannen Patrik Hedström er også invitert, siden hun er treningskompis med svigerdatteren.

En kveld i triumf
Det er mye å glede seg over for ekteparet Bauer og kretsen rundt dem. Det ryktes at Henning kan være den neste Nobelprisvinneren i litteratur for sin bejublede roman-serie, og den berømte fotografvennen deres, Rolf Stenklo, skal åpne en stor utstilling i Fjällbacka, hans viktigste noen sinne. De gleder seg til en kveld i triumf!

Et uforståelig drap
Sjokket er stort da fotografen blir funnet død i galleriet dagen etter feiringen. Myrdet. Mens Patrik og politikollegaene etterforsker drapet har Erica Falck begynt å interessere seg for et gammelt mordmysterium fra Rolfs fortid. Da hun fikk høre om de merkelige dødsfallene til en mor og datter på 1980-tallet som aldri ble oppklart aner hun et nytt, mulig bokprosjekt. Erica bestemmer seg for å sjekke litt rundt saken. Hun finner raskt ut at det må ha skjedd noe muffens i leiligheten i Stockholm den gangen, og begynner å grave …

Fornemmelse for sammenhenger
Bare noen dager etter drapet på fotografen rammes familien Bauer av et grusomt trippeldrap. Det er nesten ikke til å fatte at noe sånt kan skje i lille Fjällbacka, og politiet må gå hele familien og vennekretsen etter i sømmene i jakten på morderen. Også denne gangen skal Ericas fornemmelse for sammenhenger komme politiet godt til nytte.

En sann mester
Når Camilla Läckberg tar oss med til Fjällbacka for ellevte gang er det bare å lene seg tilbake. Hun er en sann mester i å tegne fram miljøer og karakter krydret med snertne, små episoder, enten det er et legendarisk og livlig utested i 1980-tallets Stockholm eller folkene i den svenske skjærgårdsidyllen Fjällbacka og deres mørke hemmeligheter. Det er umulig å legge fra seg boka når den ene hemmelige forbindelsen etter den andre avdekkes. Også Erica har en ubehagelig overraskelse hun må avsløre for Patrik ...

Riktig god lesing!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 403
ISBN: 9788252593570
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Gökungen
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8211930
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Dronningen av nordisk noir

Camilla Läckberg er en av verdens mest leste forfattere. Hun har satt sitt eget lille hjemsted Fjällbacka på verdenskartet med krimserien om Erica Falck og Patrik Hedström. 

Da Camilla Läckberg debuterte som forfatter i 2003 hadde hun allerede en karriere som økonom. Men helt siden hun var liten var hun den fødte historieforteller. Foreldrene oppdaget tidlig at datteren hadde spesielt sans for det morbide. På barneskolen flettet lille Camilla inn blodige drap i skolestilene sine, ikke en gang julenissen slapp unna.

Gaven som endret alt
Det var en gave fra moren, broren og hennes daværende ektemann som skulle endre alt. De spleiset på et skrivekurs til henne i gave, og på det kurset satte hun igang med å skrive på historien om isprinsessen som ble debutromanen hennes.
     Krimfortellingene fra hennes eget lille hjemsted i Sverige, Fjällbacka, ble raskt en kjempesuksess og siden har hun vært forfatter på heltid. Det er kommet hele ti krimromaner om Erica og Patrik som løser mordmysterier i Fjällbacka; Isprinsessen (2008), Predikanten (2005), Steinhuggeren (2006), Ulykkesfuglen (2007), Tyskerungen (2008), Havfruen (2009), Fyrvokteren (2010), Englemakersken (2012), Løvetemmeren (2015) og Heksen (2017). Og det idylliske lille kystsamfunnet er fortsatt ikke trygt – nå er ellevte roman i serien kommet fra en forfatter i toppform; Gjøkungen (2023).

Verdensuksessen
Flere av bøkene er filmatisert, og Fjällbacka har blitt et yndet reisemål for leserne av bokserien. Fjällbackabøkene har plassert Camilla Läckberg i toppsjiktet av krimforfattere. I tillegg til den berømte serien skriver hun spenningsbøkene om Faye i den såkalte hevn-serien og har gitt ut to krimromaner i samarbeid med mentalisten og forfatteren Henrik Fexeus; Mentalisten (2021) og Sekten (2022). I 2008 så barnebokserien om baby-superhelten Super-Charlie dagens lys, og i tillegg til at flere av bøkene er og skal bli filmatisert skriver hun manus til tv-serier.

«Gjøkungen er blodig og ubehagelig, ulidelig spennende … definitivt en av Läckbergs beste.»

«Läckberg har alltid vært en samtidsskildrer og denne gangen skriver hun med ekstra mye brodd … Det er skikkelig spennende.»

«Läckberg har en skarp iakttagelsesevne og sterk følelse for stemninger, miljøer, karakterer, dialog, detaljer og spennende intrige ... Klassisk Camilla Läckberg.»