Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Gjøkungen

«Endelig drepes det folk i Fjällbacka igjen ... sabla godt utført. Intrigen er god, løsningen er god.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

To skrekkelige hendelser ryseter det lille kyststedet Fjällbacka i Camilla Läckbergs nye krimroman. Både politiet og Erica Falck må grave dypt for å forstå hvordan alt henger sammen.

Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Redselsfulle drap i Fjällbacka

To skrekkelige hendelser ryseter det lille kyststedet Fjällbacka i Camilla Läckbergs nye krimroman. Både politiet og Erica Falck må grave dypt for å forstå hvordan alt henger sammen.

Ekteparet Elisabeth og Henning Bauer forbereder seg til sin egen storslagne gullbryllupsfest i Fjällbacka. Alt er planlagt og forberedt ned til minste detalj av den dyktige svigerdatteren deres, og hele familien og vennekretsen skal komme. Erica Falck og ektemannen Patrik Hedström er også invitert, siden hun er treningskompis med svigerdatteren.

En kveld i triumf
Det er mye å glede seg over for ekteparet Bauer og kretsen rundt dem. Det ryktes at Henning kan være den neste Nobelprisvinneren i litteratur for sin bejublede roman-serie, og den berømte fotografvennen deres, Rolf Stenklo, skal åpne en stor utstilling i Fjällbacka, hans viktigste noen sinne. De gleder seg til en kveld i triumf!

Et uforståelig drap
Sjokket er stort da fotografen blir funnet død i galleriet dagen etter feiringen. Myrdet. Mens Patrik og politikollegaene etterforsker drapet har Erica Falck begynt å interessere seg for et gammelt mordmysterium fra Rolfs fortid. Da hun fikk høre om de merkelige dødsfallene til en mor og datter på 1980-tallet som aldri ble oppklart aner hun et nytt, mulig bokprosjekt. Erica bestemmer seg for å sjekke litt rundt saken. Hun finner raskt ut at det må ha skjedd noe muffens i leiligheten i Stockholm den gangen, og begynner å grave …

Fornemmelse for sammenhenger
Bare noen dager etter drapet på fotografen rammes familien Bauer av et grusomt trippeldrap. Det er nesten ikke til å fatte at noe sånt kan skje i lille Fjällbacka, og politiet må gå hele familien og vennekretsen etter i sømmene i jakten på morderen. Også denne gangen skal Ericas fornemmelse for sammenhenger komme politiet godt til nytte.

En sann mester
Når Camilla Läckberg tar oss med til Fjällbacka for ellevte gang er det bare å lene seg tilbake. Hun er en sann mester i å tegne fram miljøer og karakterer krydret med snertne, små episoder, enten det er et legendarisk og livlig utested i 1980-tallets Stockholm eller folkene i den svenske skjærgårdsidyllen Fjällbacka og deres mørke hemmeligheter. Det er umulig å legge fra seg boka når den ene hemmelige forbindelsen etter den andre avdekkes. Også Erica har en ubehagelig overraskelse hun må avsløre for Patrik ...

Riktig god lesing!

Medlemsvurdering:
Elsker denne forfatteren, alltid spennende og godt skrevet

Ailj

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
403
ISBN
9788252593570
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Gökungen
Format
21 x 14 cm
Nr
8211930
Serie
Patrik Hedström og Erica Falck 11

Om forfatteren

Dronningen av nordisk noir

Camilla Läckberg er en av verdens mest leste forfattere. Hun har satt sitt eget lille hjemsted Fjällbacka på verdenskartet med krimserien om Erica Falck og Patrik Hedström. 

Da Camilla Läckberg debuterte som forfatter i 2003 hadde hun allerede en karriere som økonom. Men helt siden hun var liten var hun den fødte historieforteller. Foreldrene oppdaget tidlig at datteren hadde spesielt sans for det morbide. På barneskolen flettet lille Camilla inn blodige drap i skolestilene sine, ikke en gang julenissen slapp unna.

Gaven som endret alt
Det var en gave fra moren, broren og hennes daværende ektemann som skulle endre alt. De spleiset på et skrivekurs til henne i gave, og på det kurset satte hun igang med å skrive på historien om isprinsessen som ble debutromanen hennes.
     Krimfortellingene fra hennes eget lille hjemsted i Sverige, Fjällbacka, ble raskt en kjempesuksess og siden har hun vært forfatter på heltid. Det er kommet hele ti krimromaner om Erica og Patrik som løser mordmysterier i Fjällbacka; Isprinsessen (2008), Predikanten (2005), Steinhuggeren (2006), Ulykkesfuglen (2007), Tyskerungen (2008), Havfruen (2009), Fyrvokteren (2010), Englemakersken (2012), Løvetemmeren (2015) og Heksen (2017). Og det idylliske lille kystsamfunnet er fortsatt ikke trygt – nå er ellevte roman i serien kommet fra en forfatter i toppform; Gjøkungen (2023).

Verdensuksessen
Flere av bøkene er filmatisert, og Fjällbacka har blitt et yndet reisemål for leserne av bokserien. Fjällbackabøkene har plassert Camilla Läckberg i toppsjiktet av krimforfattere. I tillegg til den berømte serien skriver hun spenningsbøkene om Faye i den såkalte hevn-serien og har gitt ut to krimromaner i samarbeid med mentalisten og forfatteren Henrik Fexeus; Mentalisten (2021) og Sekten (2022). I 2008 så barnebokserien om baby-superhelten Super-Charlie dagens lys, og i tillegg til at flere av bøkene er og skal bli filmatisert skriver hun manus til tv-serier.

Medlemsblad

Hør podkastepisoden her

Med podkasten Bokklubben - mer leseglede, skal programleder Mie Storbekken og redaktørene våre gi lesingen et løft. De snakker om bøkene de har lest og bøker som kommer, og dykker ned i bestemte sjangre. Målet er å inspirere flere til å legge fra seg telefonen og kose seg med ei bok.

I podkastepisoden om Gjøkungen møtte redaktør Runhild forfatter Camilla Läckberg da hun var på Oslobesøk under Krimfestivalen 2023.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Endelig drepes det folk i Fjällbacka igjen ... sabla godt utført. Intrigen er god, løsningen er god.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Gjøkungen er blodig og ubehagelig, ulidelig spennende … definitivt en av Läckbergs beste.»

Skånske Dagbladet

«Läckberg har alltid vært en samtidsskildrer og denne gangen skriver hun med ekstra mye brodd … Det er skikkelig spennende.»

Smålandsposten

«Läckberg har en skarp iakttagelsesevne og sterk følelse for stemninger, miljøer, karakterer, dialog, detaljer og spennende intrige ... Klassisk Camilla Läckberg.»

BTJ

«Kan virke som om Läckberg har fått en ny glød, for igjen har hun vist at hun er Sveriges ubestridte legende (levende vel og merke), som skriver med et giv svært få forfattere kan drømme om, og som ingen i Skandinavia noensinne kommer til å klare å samle mellom to permer.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

«[Läckberg] har en ujålete fortellerstil, en energi som driver lesingen fremover. Og ikke minst: Som leseren bryr man seg om hennes romanfigurer, både de faste og de man møter fra bok til bok.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

A
Ailj – 03.05.2023

– Elsker denne forfatteren, alltid spennende og godt skrevet

K
Kirsten Kristiansen – 04.04.2023

– Gjøkungen

W
Wenche Fretheim Saupstad – 04.04.2023

– God Krim, som vanlig

M
Marianne Berg – 04.04.2023

– Fantastisk bok! Slukte den med en gang den kom i postkassen. Var også på Krimfestivalen og hørte på Camilla.

A
Anne-Lynn – 04.04.2023

– Denne boken er like god som alle hennes bøker. Verdt å lese.

K
Kirsten Storm – 04.04.2023

– Endelig tilbake i Fjällbacka. En virkelig slukebok som er umulig å legge fra seg.

A
Anita – 04.04.2023

– Spenning til siste side, godt skrevet og god handling gjennom hele boka 👍😃

V
Venke Eriksen – 04.04.2023

– Veldig bra

M
May Helen Findahl – 08.03.2023

– Jeg elsker Camilla sine bøker. Tror jeg har alle bøkene hennes. Gjøkungen var spesiell, og vanskelig å legge fra seg. Ei god forfatterinne som vet å fengsle folk.

S
Solrun Vadstein Sætre – 07.03.2023

– Spenning fra begynnelse til slutt

B
Berit Stenerud – 04.03.2023

– Holder på, lovende så langt

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 13.01.2023

– Knallgod ny Fjällbacka-krim! Et herlig gjensyn for fansen og en gyllen mulighet til dem som ikke er blitt kjent med Erica, Patrik og hele den herlige gjengen i Fjällbacka enda. Her er grusomme drap, spennende persongalleri, mysterier fra fortiden, lun humor og overraskende vendinger, akkurat som vi har gledet oss til.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gjøkungen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
399,-
 

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
149,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv