Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Glassdukkene

Dette er den første boka om Aslak Eira. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Dette er den første boka om Aslak Eira.

Medlemsvurdering:
Studenten Beate Moberg oppdages grytidlig en morgen sittende død på en benk i Tromsø. Like etter forvinner en av hennes venninner, og også hun gjenfinnes død. Dette er opptakten til en rekke underlige hendelser i studentmiljøet i byen, og man mistenker i begynnelsen at begge kvinnene har begått selvmord. Kriminaletterforsker Eira har også et uoppklart mord fra året før, og han mistenker at det kan være en forbindelse. Men ingen klare likhetstrekk foreligger, og heller ikke noe sikkert mønster. Historien drives at et intenst kappløp med tiden, da det er åpenbart at flere er i fare, uten at man sikkert kan utpeke hvem, eller hvorfor. Samtidig følger man morderens tanker underveis, noe som bidrar til å skru spenningsnivået kraftig opp. Kriminal slik kriminal skal være. Jeg klarte ikke å legge den fra meg da den kom og jeg klarte det heller ikke da jeg leste den på nytt i sommer. Anbefales og jeg gleder meg over de andre bøkene til Thørring og de som må komme! Må bare leses!

Krimmen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242137135
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Serie
Aslak Eira 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

K
Krimmen – 13.08.2009

– Studenten Beate Moberg oppdages grytidlig en morgen sittende død på en benk i Tromsø. Like etter forvinner en av hennes venninner, og også hun gjenfinnes død. Dette er opptakten til en rekke underlige hendelser i studentmiljøet i byen, og man mistenker i begynnelsen at begge kvinnene har begått selvmord. Kriminaletterforsker Eira har også et uoppklart mord fra året før, og han mistenker at det kan være en forbindelse. Men ingen klare likhetstrekk foreligger, og heller ikke noe sikkert mønster. Historien drives at et intenst kappløp med tiden, da det er åpenbart at flere er i fare, uten at man sikkert kan utpeke hvem, eller hvorfor. Samtidig følger man morderens tanker underveis, noe som bidrar til å skru spenningsnivået kraftig opp. Kriminal slik kriminal skal være. Jeg klarte ikke å legge den fra meg da den kom og jeg klarte det heller ikke da jeg leste den på nytt i sommer. Anbefales og jeg gleder meg over de andre bøkene til Thørring og de som må komme! Må bare leses!

S
Sola – 22.02.2008

– Dette var mitt første møte med Jorunn Thørring og hennes karakterer, og det var slett ikke et dårlig møte. Handlingen utspiller seg i Tromsø, og i nærheten av Tromsø, nærmere bestemt Olderdalen/Lyngseidet. Dette er kjente områder for en nordlending, og det gjør at handlingen blir ekstra spennende og troverdig. Forfatteren har klart å skape skikkelig uhygge og dramatikk i historien, men det finnes alvorlige ankepunkter også. Et spørsmål jeg stadig stilte meg når jeg leste boken var: Hvor mange presist like hendelser skal det virkelig til før politiet ser at dette kan ha en sammenheng? Dette gjorde at helhetsinntrykket ble trukket en del ned, og karakteren kan derfor ikke bli mer enn 4. Men en spennende bok var det, og jeg skal se om jeg ikke kan stifte et nærmere bekjentskap med henne ved en senere anledning.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Glassdukkene:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv