Min side Kundeservice Bli medlem

Glemt

"Holder grepet på sine lesere. For ikke å snakke om den uhyre spennende jakten på en morder. Den fenger virkelig."

Trønder-Avisa

1979. En ung kvinne kommer over et lik i et avsidesliggende, mineralrikt tjern utenfor Reykjavik. Sporene leder den unge og nyskilte Erlendur Sveinsson til den amerikanske marinebasen i Keflavik. Men amerikanerne på basen er lite samarbeidsvillige overfor det islandske politiet. Les mer

379,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

1979. En ung kvinne kommer over et lik i et avsidesliggende, mineralrikt tjern utenfor Reykjavik. Sporene leder den unge og nyskilte Erlendur Sveinsson til den amerikanske marinebasen i Keflavik. Men amerikanerne på basen er lite samarbeidsvillige overfor det islandske politiet. Parallelt etterforsker Erlendur en gammel og uløst forsvinningssak som knyttes til marinebasen. En ung skolepike som sist ble sett på skoleveien som gikk forbi marineområdets brakkeområdet fra krigen, Kamp Knox. Dette er den andre boka der vi møter den unge Erlendur Sveinsson. På klassisk Indridason-vis veves to mysterier sammen, et i «nåtid» i 1979 og et historisk, en uløst forsvinningssak over 20 år tidligere. Boka gir dypere innsikt i hva som driver helten Erlendur, samtidig gir den leseren et unikt bilde av den tøffe livet på Island, med den kalde krigen som bakteppe.

Medlemsvurdering:
Man gleder seg alltid til å lese bøkene til Arnaldur og gruser seg til de er ferdige. Jeg elsker denne lavmelte islendingen som ut stor dramatikk formidler krim på høyt nivå. Velskrevet, spennende og prosaisk. Anbefales på det sterkeste.

Ragga

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202528638
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Kamp Knox
Format
14 x 14 cm
Serie
Unge Erlendur 2
Erlendur Sveinsson 14

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Holder grepet på sine lesere. For ikke å snakke om den uhyre spennende jakten på en morder. Den fenger virkelig."

Per- Magne Midjo, Trønder-Avisa

"Begge de to første krimbøkene til Indridason ble sensasjonelt nok belønnet med Glassnøkkelen for beste nordiske krim. "Glemt" er fullt ut på høyde med dem både som krimmysterium og litterær perle.."

Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

"GLEMT er den beste boka til Indridason siden hans to første krimbøker, som begge ble belønnet med Glassnøkkelen for beste nordiske krim."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Det var en sann fryd å lese denne boka. Som de andre krimbøkene den prisbelønte Arnaldur Indridason har skrevet, gir den så gode personskildringer at du synes du blir litt kjent med personene. Og når både steder på Island og typiske islandske navn er med, har du i timene du har lest boka nærmest vært på Sagaøya."

Runa Ugstad Andenes, Andøyposten

«Indridason og Stieg Larsson har skrevet to av årets beste krimbøker.»

The Independent

Medlemmers vurdering

R
Ragga – 07.10.2016

– Man gleder seg alltid til å lese bøkene til Arnaldur og gruser seg til de er ferdige. Jeg elsker denne lavmelte islendingen som ut stor dramatikk formidler krim på høyt nivå. Velskrevet, spennende og prosaisk. Anbefales på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Glemt:

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv