Meny
 

Gråsonen

krim

Serie: Anton Brekke 7

«Gråsonen er solid håndverk fra Jan-Erik Fjells side, og med denne romanen beveger han seg opp i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

Harald Uteng, Kripos-legende, blir funnet død ved båten sin. Anton Brekke aner urent spill.

Les mer
Vår pris
99,-
Spar
280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 99,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Presentert av HILDE RØER JOHNSRUD, redaktør

Harald Uteng er pensjonert Kripos-etterforsker og en legende i norsk politi. Da han blir funnet druknet ved båten sin, klarer ikke Anton Brekke å slå seg til ro til tross for rykter om at Uteng ikke hadde tålt pensjonisttilværelsen og at han drakk altfor mye.

Podkasten
Mistankene blir styrket når Anton og Magnus finner ut at Uteng hadde gjort noe som var helt i strid med hans overbevisning og personlighet like før han døde. Uteng, som aldri ville snakke med journalister eller stille seg selv i sentrum for begivenhetenes gang, hadde kontaktet en journalist for å lage podkast. Det upubliserte opptaket av podkasten er såpass oppsiktsvekkende at Antons indre alarm går av. Podkasten skulle handle om en oppklart sak, med en gjerningsmann som har sonet ferdig dommen – den skulle handle om drapet på 17 år gamle Malin Rekve i Aremark i 1991.

Tilbake på gamle tomter
Anton Brekke var selv ung politiaspirant i den lille bygda Aremark i tida før Malin ble drept. Ulykkeligvis ble den erfarne lensmannen skadet etter et stygt fall, og nykommeren Anton Brekke befant seg plutselig i posisjonen som lensmann. Vanligvis utgjør ikke det den helt store belastningen i den lille bygda Aremark – men det var før Malin ble funnet drept i en steinhytte i skogen. Plutselig befant unge Anton seg i en krevende etterforskning med mediekok og press for å få resultater – heldigvis støttet av den erfarne Kripos-etterforskeren Harald Uteng.

Kan de ha tatt feil?
Etter hvert begynner Anton motvillig å lure på om feil person ble dømt den gangen, og at en morder igjen har satt seg i bevegelse. I Aremarks dagligvarehandel jobber nå unge Emily. Hun får en guffen følelse av at noen holder øye med henne og at hun er i fare ... 

Det er så deilig med en sånn bok som man nesten ikke klarer å legge fra seg, der man blir trukket rett inn i handlingen. Jan-Erik Fjell har levert en tettpakket, nervepirrende krim som passer perfekt når du vil ha noen timer kvalitets-egentid. 

Fakta

Medlemsblad

Om forfatteren

JAN-ERIK FJELL (f.1982) har siden brakdebuten i 2010 med Bokhandlerprisvinneren Tysteren skrevet fem kriminalromaner om Anton Brekke. Fjell har et stort og trofast publikum. Det er solgt mer enn en halv million eksemplarer av bøkene hans fordelt på 14 land.

Utdrag

Anmeldelser

«Gråsonen er solid håndverk fra Jan-Erik Fjells side, og med denne romanen beveger han seg opp i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

«Jan-Erik Fjell behersker krimgenren til fingerspissene»

Fredriksstad Blad Terningkast 5

«Årets sommerkrim. (...) Han hører hjemme i eliteserien.»

Nettavisen

«Gråsonen er solid håndverk fra Jan-Erik Fjells side, og med denne romanen beveger han seg opp i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur" Terningkast 6. TP»

«Jan-Erik Fjell behersker krimgenren til fingerspissene." Terningkast 5. Fredrikstad Blad»