Min side Kundeservice Bli medlem

Grenseløs

«Jørn Lier Horst er en av våre aller fremste kriminalforfattere ... I Grenseløs får alle Wisting-fans valuta for pengene.»

Tvedestrandsposten

Krimromanen Grenseløs er gjennomsyret av skriveglede. Jørn Lier Horst setter William Wisting på nye prøvelser da han blir trukket inn i en drapssak i Spania.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Et lite drap i Spania

I Grenseløs får William Wisting en henvendelse om en mulig forsvinning. Sporene leder til et drap i Spania. 

En e-post fra en australsk kvinne ved navn Michelle Norris plinger inn i innboksen til Wisting. Hun er bekymret for en venninne som hun ikke får kontakt med. Merkelig nok kjenner hun ikke venninnas egentlige navn, for de har bare hatt kontakt online. På nettet  kaller hun seg Astria. Både Michelle og denne Astria var med i en stor gruppe som i fellesskap forsøkte å løse drapet på den australske backpackeren Ruby Thompson. Hun ble funnet drept på en strand i den spanske byen Palamos i påskeferien.

«Har funnet noe interessant»
Astria jogget på stranda da Ruby ble funnet og ble dermed såpass engasjert i saken at hun bestemte seg for å bidra i «etterforskningen» på nettet. Hun gikk gjennom og analyserte alt gruppa fikk tak i av bilder tatt av turister og  andre som befant seg i den spanske byen samme dag som Ruby ble drept. Det siste Astria postet i forumet, var «Trenger litt tid, men tror jeg har funnet noe interessant». Deretter forsvant hun helt fra forumet. Michelle er bekymret for henne. Ut fra profilbildet Astria har brukt i forumet, har Michelle klart å finne ut at bildet trolig er tatt i Stavern – og det ledet henne til Wisting.

Det siste Astria postet i forumet, var «trenger litt tid, men tror jeg har funnet noe interessant». Deretter forsvant hun helt.

Funnet
Savnet-meldingen er såpass vag at Wisting egentlig ikke burde bruke mer tid på den. Michelle Norris kjenner ikke engang navnet på den savnede kvinnen, og det er ikke engang sikkert at hun er fra Stavern. Men Wisting klarer ikke helt å slippe saken. Han snakker med datteren Line, som også lar seg rive med og lager sin egen bruker i etterforskningsforumet. Det later ikke til å være noen kvinne i riktig alder som er savnet i området rundt Stavern, og dermed kan Wisting foreløpig berolige Michelle. Men så får politiet beskjed om en bil som er nedsnødd og forlatt i en busslomme ...  

Spennende og oppdatert
Det viser seg at Astria ganske riktig er norsk, og søket etter henne får ganske snart en mer formell karakter. Kan hun ha funnet noe som viste seg å være farlig for henne? Leserne vet at de er i trygge hender hver gang de plukker opp en Wisting-krim. Jørn Lier Horst kan mye om etterforskning og politiarbeid, men i enda høyere grad kan han kunsten å fortelle en historie. 

I Grenseløs får du bli med inn i et spennende internettfenomen, og samtidig følge en spennende etterforskning – perfekt lesning for mørke høstkvelder! 

God lesning! 

 

Medlemsvurdering:
Greide ikke legge fra meg boka, så det ble en sen kveld på meg.

Aud G. Lægreid

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Strawberry Publishing
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
396
ISBN
9788252592474
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8187533
Serie
William Wisting 16

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Jørn Lier Horst (f. 1970) arbeidet fram til 2013 som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt. I dag er han fulltids forfatter. Krimromanene hans er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. For sitt forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petronia Award. Horst er kjent for sin serie om politimannen William Wisting, men også for seriene CLUE og Detektivbyrå Nr. 2, som er krim for barn og unge lesere.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Jørn Lier Horst er en av våre aller fremste kriminalforfattere ... I Grenseløs får alle Wisting-fans valuta for pengene.»

Tvedestrandsposten

Medlemmers vurdering

B
Brit Flobak – 30.05.2023

– Grenseløst

E
Else – 29.06.2022

– Nådde ikkje heilt opp denne gongen

R
Rigmor – 10.12.2021

– Jeg synes ikke denne var noe, i forhold til mange av de andre bøkene han har skrevet. Alt for mange personer å holde rede på. Ikke så spennende heller synes jeg. Har alle de andre bøkene av Horst, og kan anbefale "Vinterstengt"

B
Bjørn Hoenvoll – 30.11.2021

– Gleder meg alltid til en ny Horst bok. Denne ble litt for lang fordi det, etter min mening, ble for mye data og PC prat.

I
Inger Kleiven – 28.11.2021

– Bare venter på neste bok

A
Aud G. Lægreid – 19.11.2021

– Greide ikke legge fra meg boka, så det ble en sen kveld på meg.

A
Anne K. Stigersand – 18.11.2021

– Fin krimhistorie. Nordmenn i utlandet er ikke bare guds beste barn, de heller. Savner litt mer spenning mht hovedpersonenes privatliv, selv om det ikke var totalt fraværende.

V
Vibecke Lindøen – 17.11.2021

– Litt skuffende kjedelig

G
Gunnar Pedersen – 17.11.2021

– Dette var en av de beste bøkerne av Jørn Lier Horst. Jeg satte pris hvordan den er skrevet og med alle de forskjellige aktørene som er på nettforumet som det skrives om. Jeg klarte ikke å legge den fra meg på slutten slik den ble lest til kl. 02.30 på natta for å få mmed slutten.

R
Reidun Ziem – 17.11.2021

– Grenseløs

E
Eva – 16.11.2021

– Liker veldig godt bøkene til Jørn Lier Horst. Fine skildringer og troverdig persongalleri og et lett gjenkjennelig miljø. Gleder meg til nye bøker !

A
Aud Tove With – 16.11.2021

– Likte boka veldig godt. Den var annerledes lagt opp, uten mye action og beskrivelse av voldelige hendelser, men med spennende skildring av hele etterforskningen, og en litt overraskende slutt.

K
Kirsti Fyhri Gustavsen – 16.11.2021

– Grenseløs

B
Berit Stenerud – 05.11.2021

– Likte boka, god gammel Wisting stil. Liker måten han skriver på

P
Per Gjerde – 04.11.2021

– Excellent

M
Monica S – 19.10.2021

– Unødige og mange beskrivelser av omgivelser og persongalleri, kjedelige nettinnlegg og umotiverte karakterer. Spenningen man forventer kom aldri. Veldig skuffende, boka legges i skuffen for "bortkastet lesetid".

M
Magne Gåsland – 19.10.2021

– Annerledes Wisting,men bra

L
Liv – 19.10.2021

– Har lest alle bøkene i serien og kan anbefale disse. Liker handlingen og at persongalleriet er gjenkjennelig.

O
Olav – 19.10.2021

– Ikkje Lier Horst på sitt beste

H
Hilleborg – 19.10.2021

– Altfor lang, masse bilkjøring og flying. Brå slutt.

J
Jeanette – 16.10.2021

– 4/5

I
Inger – 15.10.2021

– En av de bedre bøkene om William Wisting, og for en gangs skyld uten noen form for dyremishandling som ofte forekommer i bøkene til Jørn Lier Horst. Denne kan dyrevenner trygt lese, for jeg vet at enkelte kvier seg.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 02.09.2021

– Vanligvis er det i området i og rundt Stavern vi treffer på William Wisting, så også denne gangen. Men kriminalitet har ingen grenser. Wisting mottar en e-post fra en australsk kvinne om et uoppklart drap i Spania. Kan saken ha forbindelser til Stavern? Det er ingenting som tyder på det, men samvittighetsfulle Wisting legger ikke henvendelsen fra seg. Så gjør politiet et funn som kan peke mot Spania og Wisting må på tur. Det spanske politiet er ikke spesielt interessert i innblanding i sin sak, men Wisting har ikke for vane å gi seg. Uten å skape konflikt nøster han videre i saken på sin måte. Han tar seg tid, leter fram brikke etter brikke i puslespillet uten å forhaste seg. Og hver sak er like viktig, også en sak som denne som han kunne overlatt til andre. Så lenge ett drap er uoppklart er Wisting på saken, landegrenser er ingen hindring. William Wisting er selvsagt grenseløs.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Grenseløs:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dommen

Jørgen Jæger
Innbundet 
349,- 399,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv