Meny
Jørn Lier Horst: Grenseløs

Grenseløs

Serie: William Wisting 16

«Jørn Lier Horst er en av våre aller fremste kriminalforfattere ... I Grenseløs får alle Wisting-fans valuta for pengene.»

Tvedestrandsposten Terningkast 5

Krimromanen Grenseløs er gjennomsyret av skriveglede. Jørn Lier Horst setter William Wisting på nye prøvelser da han blir trukket inn i en drapssak i Spania.

Les mer
Serie
Drap
Etterforskning
Bestselgende forfatter
Vår pris
99,-
Spar
300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 99,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Et lite drap i Spania

I Grenseløs får William Wisting en henvendelse om en mulig forsvinning. Sporene leder til et drap i Spania. 

En e-post fra en australsk kvinne ved navn Michelle Norris plinger inn i innboksen til Wisting. Hun er bekymret for en venninne som hun ikke får kontakt med. Merkelig nok kjenner hun ikke venninnas egentlige navn, for de har bare hatt kontakt online. På nettet  kaller hun seg Astria. Både Michelle og denne Astria var med i en stor gruppe som i fellesskap forsøkte å løse drapet på den australske backpackeren Ruby Thompson. Hun ble funnet drept på en strand i den spanske byen Palamos i påskeferien.

«Har funnet noe interessant»
Astria jogget på stranda da Ruby ble funnet og ble dermed såpass engasjert i saken at hun bestemte seg for å bidra i «etterforskningen» på nettet. Hun gikk gjennom og analyserte alt gruppa fikk tak i av bilder tatt av turister og  andre som befant seg i den spanske byen samme dag som Ruby ble drept. Det siste Astria postet i forumet, var «Trenger litt tid, men tror jeg har funnet noe interessant». Deretter forsvant hun helt fra forumet. Michelle er bekymret for henne. Ut fra profilbildet Astria har brukt i forumet, har Michelle klart å finne ut at bildet trolig er tatt i Stavern – og det ledet henne til Wisting.

Det siste Astria postet i forumet, var «trenger litt tid, men tror jeg har funnet noe interessant». Deretter forsvant hun helt.

Funnet
Savnet-meldingen er såpass vag at Wisting egentlig ikke burde bruke mer tid på den. Michelle Norris kjenner ikke engang navnet på den savnede kvinnen, og det er ikke engang sikkert at hun er fra Stavern. Men Wisting klarer ikke helt å slippe saken. Han snakker med datteren Line, som også lar seg rive med og lager sin egen bruker i etterforskningsforumet. Det later ikke til å være noen kvinne i riktig alder som er savnet i området rundt Stavern, og dermed kan Wisting foreløpig berolige Michelle. Men så får politiet beskjed om en bil som er nedsnødd og forlatt i en busslomme ...  

Spennende og oppdatert
Det viser seg at Astria ganske riktig er norsk, og søket etter henne får ganske snart en mer formell karakter. Kan hun ha funnet noe som viste seg å være farlig for henne? Leserne vet at de er i trygge hender hver gang de plukker opp en Wisting-krim. Jørn Lier Horst kan mye om etterforskning og politiarbeid, men i enda høyere grad kan han kunsten å fortelle en historie. 

I Grenseløs får du bli med inn i et spennende internettfenomen, og samtidig følge en spennende etterforskning – perfekt lesning for mørke høstkvelder! 

God lesning! 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Tvedestrandsposten

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Strawberry Publishing
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 396
ISBN: 9788252592474
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8187533
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Jørn Lier Horst (f. 1970) arbeidet fram til 2013 som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt. I dag er han fulltids forfatter. Krimromanene hans er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. For sitt forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petronia Award. Horst er kjent for sin serie om politimannen William Wisting, men også for seriene CLUE og Detektivbyrå Nr. 2, som er krim for barn og unge lesere.